| |
עוגת סולת ותפוזים כמו שמוכרים בבתי קפה, מתנגנת בפה כמו זיכרון ילדות אהוב. עוגת סולת ותפוזים נפלאה ומהממת עם אפשרות לקישוט יפה של קוקוס משדרג, סופגים בסירופ ריחני ומשגע שמכינים בשילוב מיץ תפוזים. מניחים לה 'לשתות' את הסירופ צופים איך כל המשפחה מתנפלים עליה ומסיימים בשניות!

מתכון באדיבות: לינדה לגנואר – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת סולת ותפוזים עסיסית

תבנית: תבנית מלבנית חד פעמית בינונית
כוס מדידה לעוגה: כוס 240 מ"ל
כוס מדידה לסירופ: כוס חד"פ לשתייה קרה 180 מ"ל

מצרכים 

3 ביצים
כוס סולת
3/4 כוס סוכר
כוס קמח
כוס מיץ תפוזים
3/4 כוס שמן
1/2 כוס קוקוס (אפשרות לקישוט)
2 שקיות אבקת אפיה
1 סוכר וניל

לסירופ
3/4 כוס סוכר
כוס וחצי מיץ תפוזים
1 סוכר וניל
מיץ מלימון אחד או רבע כוס מיץ לימון מבקבוק

אופן הכנה 

  • נערבב היטב את כל מצרכי העוגה לבלילה אחידה, ניצוק לתבנית מלבנית חד פעמית בינונית משומנת ונאפה בתנור מחומם מראש ל-170 מעלות עד התייצבות והזהבה יפה 30-40 דקות.
  • לפני שהעוגה ממש מוכנה, נכין את הסירופ: נבשל את כל חומרי הסירופ יחד עד המסה של הסוכר, ניצוק סירופ חם על כל שטח העוגה כשהיא חמה, לתת לכל הסירופ להיספג בעוגה ואז נניח לקירור מוחלט, בשום אופן לא נחתוך את העוגה כשהיא עדיין חמה כי היא תתפרק, צריך לחכות שהיא תתקרר ו"תשתה" את כל הסירופ
  • מי שאוהב יכול לפזר קוקוס על העוגה. לשמור את העוגה במקרר.

שאלות ותשובות

שאלה: בלי להפריד ביצים? הכל ביחד?
תשובה: לא צריך להפריד.

שאלה: אפשר בתבנית מרובעת?או שהיא תצא נמוכה?
תשובה: אפשר בתבנית מרובעת, נראה לי אפילו שהיא תצא יותר גבוהה כי אם אני לא טועה מרובעת זה 20 על 20 ומלבנית זה 32 על 25. 

שאלה: מספיק כוס קמח ?? שיש יותר מידי נוזלים?
תשובה: יש כוס קמח וגם כוס סולת, סולת סופגת.

שאלה: בתבנית של אינגליש קייק?
תשובה: אפשר רק עם הגדולה עם דפנות גבוהות, שימי לב שזה לא הענקית. זה 32 על 25.

שאלה: וס חד פעמי חמה זה 240?
תשובה: לא בטוחה אבל נראה לי שכן, הבנתי שיש בנות שמודדות עם החד פעמית חמה כשצריך לפי כוס מידה של 240.

עוד מתכונים מבוקשים:

עוגת סולת ותפוזים עסיסית

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

2 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Advertisements