מאפים ולחמים

לחמניות מיוחדות (סרטון קליעה וטיפים)

אם יש משהו שהוא בגדר החובה בכל מחברת מתכונים זה מתכון זה! לחמניות של בית הכי מושלמות שיש, שמדגדגות בפה בטעם נהדר. יוצאות רכות ואווריריות וממלאות את הבית בריח נעים שעושה רק שמח בלב. מכינים מבצק מיוחד ונוח לעבודה וקולעים ללחם האולטימטיבי שישדרג לכם כל ארוחה פי מאה!

מתכון באדיבות: איילת ממן – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: לחמניות מיוחדות (סרטון קליעה וטיפים)

כוס מידה: כוס חד פעמי לשתייה קרה

מצרכים 

2 קילו קמח
1 כוס סוכר
4 כפות שמרים יבשים
5 כוסות מים
1 כוס שמן
1 ביצה
כפית סילאן

אופן הכנה 

  • לשים בקערת מיקסר 2 קילו קמח, 1 כוס סוכר (מי שאוהב יותר מתוק ניתן להוסיף ), 4 כפות שמרים יבשים, ונתחיל לערבל באיטיות, מוסיפים 5 כוסות חד פעמי לשתייה קרה מים (כל כוס 160 מ”ל בערך)
  • נוסיף בהדרגה עד שלא נשאר כמעט קמח יבש, אם יש עוד הרבה קמח אבקתי נוסיף עוד מעט מים בהדרגה, ניזהר שלא יהיה בצק רטוב (תלוי בקמח וצריך לזכור שעוד יבוא כוס שמן).
  • נוסיף 1 כוס שמן רגיל וכף מלח ונלוש היטב במערבל עד לקבלת בצק אחיד ויפה (מדי פעם אפשר לעשות הפסקות ולשים מעט ידני), נכסה ונשים להתפחה מתחת לשמיכות להכפלת הנפח (בקיץ בערך שעה, בחורף בערך שעה וחצי)
  • נוריד את האוויר בעזרת אגרופים, נעשה הפרשת חלה, ניקח כל פעם חתיכה יפה מהבצק ונשקול, כל רצועה צריכה להיות 150 גרם, כל פעם נכין מספר חתיכות לחלה אחת כדי שהשאר לא יתייבש. יוצא 12 רצועות מכל קילו בערך.
  • נכסה את שאר הבצק שלא יתייבש. נקלע לא צפוף מדי שיהיה לאן לפתוח ( ניתן לקלוע על 6,או 4 או לחמניות, כל לחמנייה אני עושה 100 גר’)
  •  נשים על נייר אפייה בתבנית ונכסה בניילון רופף ולתת לתפוח בערך חצי שעה, נערבב בצלוחית 1 ביצה עם כף מים וכפית סילאן ונמרח בעדינות, לזרות מעל מה שאוהבים.
  • נכניס לאמצע התנור שחומם מראש על 200 מעלות טורבו וזה מוכן בערך תוך 17 דקות (תלוי בתנור כמובן, לראות שיש צבע יפה למעלה ולמטה! לחמניות תוך 13 דק בערך)

 

שאלות ותשובות

שאלה: חייב ללוש במיקסר? אם אני רוצה ללוש ידני?
תשובה: צריך לישה ממש טובה ומניסיוני ידני לא משתווה למיקסר. 

שאלה: את השמרים היבשים את לא מתסיסה קודם במים עם סוכר?
תשובה:  אני לא מתסיסה.. המים החמימים שאני שמה מעירים את השמרים.

שאלה: האם עם קמח כסומין עשית לפי אותן הכמויות?
תשובה: אותן כמויות חוץ מהמים, הוספתי יותר מים והבצק היה קצת פחות נוח לעבודה אבל רך מאוד אחרי אפיה. 

שאלה: הבצק מתאים גם לפוקאצ’ות ופיצות
תשובה: בהחלט. 

שאלה:  אפשר להשתמש בקמח מלא 80% ?
תשובה: אני לא מתעסקת בקמח מלא.. אני יודעת שזה צורך יותר מים ויותר זמן אפייה ממליצה להתייעץ עם המומחיות. 

שאלה: למה הבצק שלי תופח כל כך לאט?
תשובה: צריך להשתמש במים חמים יחסית, ללוש היטב ולהתפיח מתחת לשמיכות טובות בחורף בערך שעה וחצי. 

שאלה: מאיפה המערוך ?
תשובה: מנעמן.

שאלה: מה שמת מעל?
תשובה: פרג, שמשום, קצח, גרעינים, וברס (אגוזי לוז מסוכרים).

 

עוד מתכונים מבוקשים:

לחמניות מיוחדות (סרטון קליעה וטיפים)

לחמניות מיוחדות (סרטון קליעה וטיפים)

 

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker