| | | |

עוגת גבינה קרה בציפוי אוכמניות

עוגה זו תרשים את כולם - עוגת גבינה ואוכמניות טעימה בטירוף שהכי מתאימה לשבועות!
בהשראת: אביבית ג'ורי סמרה
ציון 4.34 על ידי 6 דירוגים
עוגת גבינה קרה בציפוי אוכמניות

עוגת גבינה קרה ואוכמניות טעימה בטירוף שהכי מתאימה לשבועות!

מבסיס עוגת טורט אהובה ומעליה שכבה נדיבה של גבינה רכה ומלטפת,

עם ציפוי מטריף של ג'לי אוכמניות שהופך את העוגה לשלמות – את העוגה הזו תכינו רק אם בא לכם להרשים ובגדול בחג. אמנם עוגת גבינה קרה אבל מומלצת הכי בחום!

ספר המתכונים של אביבית ג'ורי סמרה  

עוגת גבינה קרה בציפוי אוכמניות
צילום: אביבית ג'ורי סמרה

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוגת גבינה קרה בציפוי אוכמניות

עוגת גבינה קרה בציפוי אוכמניות

עוגה זו תרשים את כולם - עוגת גבינה ואוכמניות טעימה בטירוף שהכי מתאימה לשבועות!
ציון 4.34 על ידי 6 דירוגים
לדרג
באדיבות: אביבית ג'ורי סמרה

ציוד

תבנית: תבנית קפיצית עגולה מספר 28 או בתבנית מרובעת

המצרכים

טורט:

  • 3 ביצים
  • ¾ כוס סוכר
  • ½ כוס שמן
  • 2 כוסות קמח תופח (אסם)
  • 1 כוס מים

מוס:

  • 2 חבילות שמנת מתוקה (500 מ"ל)
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • ½ כוס סוכר
  • ½ כוס חלב
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • 1 חבילה גבינה לבנה (500 גרם)
  • 1 שקית ג'לטין (25 גרם)

לג'ל:

  • 2 חפיסות ג'לי תות או פטל (של אוסם - 180 גרם)
  • 4 כפות של מחית אוכמניות (של פוליבה)

אופן ההכנה

לטורט:

  • נקציף את הביצים עם סוכר יחד לקצף תפוח ובהיר בערך 7 דקות.
  • ננמיך את המיקסר ונוסיף שמן ומים וקמח.
  • נאפה בחום 180 מעלות בערך 20 דקות ואז ניתן לעוגה להתקרר.

למוס:

  • נקציף שמנת מתוקה עם סוכר וניל, והסוכר רגיל, חלב, אינסטנט פודינג וניל - לקרם יציב - נקפל לקרם גבינה.
  • בכוס נשים שקית ג'לטין אחת עם 3/4 כוס מים רותחים, נערבב היטב ונוסיף עם מסננת שלא יהיו גושים לקרם הגבינה.
  • נקפל היטב אל קרם הגבינה ונשפוך את הקרם על הטורט.
  • ניתן להכניס למקפיא לפני הג'לי אוכמניות.

לג'לי:

  • נכין את החפיסות ג'לי תות או פטל לפי הוראות ההכנה באריזה.
  • נוסיף את המחית אוכמניות ונערבב היטב.
  • נשפוך על מוס הגבינה ונקרר היטב.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת גבינה

אפשר להכין בקמח רגיל בתוספת אבקת אפיה?
כן ברור תשימי חצי שקית אבקת אפייה עם השתי כוסות קמח.
אפשר בלי הטורט?
כן ברור תשימי חצי שקית אבקת אפייה עם השתי כוסות קמח.
3/4 מים לג'לטין זה המון לא?
לא הרבה בכלל ממיסים שקית אחת של ג'לטין במים הרותחים מערבבים היטב ושופכים לתוך הגבינה דרך מסננת שלא יהיו גושים מקפלים היטב עם הגבינה שיהיה אחיד.
שופכים את האוכמניות שזה חם? ולתת לעוגה לפני להיות במקרר?
העוגה לפני צריכה להיות במקפיא ואז שופכים את האוכמניות עם הג'לי שזה חם ברור אחרת אם זה יתקרר זה יהיה כבר ג'לי.

 


הבמה כולה שלכם:
עוגת גבינה קרה בציפוי אוכמניות
צילום: רונית דוידיאן

"תודה על המתכון ,האורחים אהבו מאד!"
רונית דוידיאן

עוגת גבינה קרה בציפוי אוכמניות
צילום: אביבית ג'ורי-סמרה

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגת גבינה קרה עם אוכמניות

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני שבועות מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

 

מקור: אביבית ג'ורי-סמרה

מה דעתך על אלה?

4 תגובות

    1. היי עדי!
      נכון מאוד, תודה רבה ששמת לב והערת על כך 🙂
      הכמות של המים היא כוס אחת, הוספנו את זה למתכון.
      בהצלחה וחג שבועות שמח!

    1. היי אסף!
      ממש מתנצלים על החוויה שהייתה לך עם המתכון.
      אז בעיקרון, אפשר להשתמש בכל כוס שרוצים, בתנאי שעושים בה שימוש לאורך כל המתכון ולא עובדים עם כוס אחרת.
      בנוסף, מידת כוס אוניברסלית היא 240 מ"ל.
      מקווים שהצלחנו לעזור, חג שבועות שמח 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?