|

לא משנה מה תכינו לארוחת שבועות, את התוספת המושלמת כבר מצאתם. לחמניות שום רכות וטעימות בציפוי עשיר של חמאה, שום ופטרוזיליה שקשה לעמוד בפניהן. מתכון לחם שום טעים במיוחד עם הכנה קלה ומהירה למרות שמכינים עם שמרים והצורך בהתפחה. מומלץ בחום!

מתכון באדיבות: שירי מלכה – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: לחמניות שום מתובלות

מצרכים 

קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים/קובייה טריה
4 וחצי כפות סוכר
2 כוס ו-3/4 כוס מים
חצי כוס שמן
כף מלח

לציפוי
150 גרם חמאה
כף גדושה של שום כתוש
רבע צרור פטרוזיליה רק העלים
שליש כפית מלח


אופן הכנה 

  • בהתחלה נלוש הכל למעט המלח, את המלח נוסיף בסוף ונמשיך לערבל עוד 7 דקות
  • נוציא אוויר על ידי לישה קטנה ונתפיח לעוד שעה
  • ניקח בצק בגודל של משמש קטן ונרדד אותו לצורת נחש. נקשור ונניח על התבנית
  • נבריש בביצה ונתפיח חצי שעה בצורה
  • נאפה עד הזהבה בתנור חם שחומם מראש ב-180 מעלות.
  • דקה לפני שהתבניות מוכנות, נמיס במיקרו את החמאה עם כף השום, למשך דקה או שתיים
  • נערבב היטב, נשים פטרוזיליה (מי שלא אוהב לא צריך)
  • כשהלחמנות יוצאות נשפוך לקערה עם החמאה, נערבב ונתענג.

 

שאלות ותשובות

שאלה: מה אפשר במקום פטרוזיליה?
תשובה: במקום פטרוזיליה אני שמתי טימין יבש, שום כתוש ומעט מלח גס.

עוד מתכונים מבוקשים:

לחמניות שום מתובלות

הכנתם מתכון לחם שום? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *