מאפים ולחמיםמתכונים לשבועות

לחם שום ביתי נדיר

לחם שום ביתי ונדיר בצורה עגולה ויפה שאף אחד לא יכול לעמוד בפניה, מכינים בקלות ומהירות מבצק נוח שהכי כיף לעבודה. עם זיגוג של רוטב שום ופטרוזיליה מיוחד מעל, נשים לאפייה לקבלת לחמניות זהובות ושזופות שטעימות מאלה של הפיצרייה! הכי מומלץ להכין לבד כהפתעה לבני המשפחה שיטרפו בשניות.

מתכון באדיבות: אלמוג נוישטט – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: לחם שום ביתי נדיר

מצרכים 

כוס שמן זית
שום כתוש
פטרוזיליה
150 מ”ל חלב
1 וחצי כפית שמרים
כף ורבע סוכר
כף גדושה שמנת חמוצה
1 ביצה
חמאה
380 גרם קמח לבן
חצי כפית מלח


אופן הכנה

  • נלוש בקערה 150 מ”ל חלב פושר לא קר מדי ונוסיף 1 וחצי כפית שמרים , כף ורבע סוכר, כף גדושה שמנת חמוצה,1 ביצה ו-50 גרם חמאה מומסת, נערבב ונוסיף 380 גרם קמח לבן וחצי כפית מלח. נלוש היטב ונניח להתפחה עד שעה
  • אחרי התפחה ליצור כדורים, נסדר בתבנית ברווחים קטנים
  • נערבב בכוס שמן זית עם שום כתוש מלח ופטרוזיליה קצוצה ונפזר על הכדורים בתבנית. נכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שמזהיב ומוכן מבפנים, נוציא מהתנור .
  • נמיס חמאה ונמרח מעט על הלחם

 

שאלות ותשובות

שאלה: כמה כוסות (חד פעמי) צריך לקמח ולחלב?
תשובה: 4 כוסות קמח בכוס חד פעמי לשתיה קרה.  כוס חלב בכוס חד פעמי לשתיה קרה.

שאלה: מה לגבי פרווה אם אפשר במה להחליף את החלבי
תשובה: במקום חמאה לשים מחמאה ובמקום חלב לשים מים פושרים. 

שאלה: שמנת חמוצה רגילה של תנובה?
תשובה: כן רגילה יטבתה או תנובה. 

שאלה: אפשר להכין עם קמח שמרים?
תשובה: כן.

שאלה: איזה שמרים? יבשים או טריים?
תשובה: לא משנה איזה. 

שאלה: באיזה תבנית את שמה את העיגולים?
תשובה: תבנית קפיצית.

שאלה: אפשר קמח תופח?
תשובה: לא, זה אמור להיות עם קמח ושמרים. 

שאלה: כמה שיני שום?
תשובה: בערך 6 .. אפשר גם יותר .. לפי הטעם. 

תמונות ותגובות מהגולשים: 

 

עוד מתכונים מבוקשים:

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker