| | | |

עוגת גבינה בחושה הכי טעימה שתאכלו

עוגת גבינה בחושה משגעת בקלות ההכנה שלה ומשגעת עוד יותר בטעם! עוגה אוורירית וקלילה להגשה בימים חמים, כשמתחשק משהו טעים לצד הקפה! עוגה שאי אפשר שלא לטעום!
בהשראת: מורין פריזיס
ציון 4.28 על ידי 92 דירוגים
עוגת גבינה בחושה הכי טעימה שתאכלו

עוגת גבינה בחושה הכי טעימה במינימום עבודה ובמקסימום תענוג! עוגה מושלמת להגשה בימי הקיץ, אוורירית וקלה במרקם שלה ואי אפשר להישאר אדישים אליה.

עוגות גבינה הן חולשה רצינית אצלי; אני אוהבת עוגות גבינה מכל סוג. הדבר היחיד שקשה לי כשאני קונה עוגות גבינה זה כמות הסוכר ולפעמים העוגות פשוט לא מספיק מדויקות לטעמי. בתור מי שאוהבת עוגות גבינה אני, כמובן, מכינה אותן בבית בכל הזדמנות וכולנו טורפים אותן מיד. הן כל כך טעימות שקשה לנו להתאפק!

המתכון הזה מושלם, מדויק ברכיבים שלו ומתקבלת עוגת גבינה בחושה הכי טעימה שתאכלו! זה אחד המתכונים הקלים שיש לי בספר המתכונים, וכולנו בהלם בכל פעם מחדש ממהירות ההכנה ובהשוואה לטעם המושלם שלה!

 

ספר המתכונים של מורין פריזיס  

עוגת גבינה בחושה הכי טעימה שתאכלו
צילום: מורין פריזיס

למה באמת כדאי לכם: עוגת גבינה בחושה

    • כל כך קלה להכנה שתישארו בהלם!
    • טעימה ברמות אחרות, ותתקשה עליכם לאכול עוגות גבינה אחרות!
    • נהדרת להגשה בימים חמים ותהיה פינוק אמיתי לכל טועם!
    • משאירה תחושה קלה אחרי שאוכלים אותה ומשאירה תמיד טעם של עוד!

שורה תחתונה: זו אחת העוגה המפתיעות שתכינו אי־פעם! כל כך קלה וכל כך טעימה שלא תרצו לחלוק אותה עם איש!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוגת גבינה בחושה הכי טעימה שתאכלו

עוגת גבינה בחושה הכי טעימה שתאכלו

עוגת גבינה בחושה משגעת בקלות ההכנה שלה ומשגעת עוד יותר בטעם! עוגה אוורירית וקלילה להגשה בימים חמים, כשמתחשק משהו טעים לצד הקפה! עוגה שאי אפשר שלא לטעום!
ציון 4.28 על ידי 92 דירוגים
לדרג
באדיבות: מורין פריזיס

ציוד

כוס שתייה חמה גדולה
1 תבנית או 2 תבניות אינגליש קייק

המצרכים

  • 2 כוסות קמח תופח (או רגיל רק עם אבקת אפייה כמובן.)
  • ½ 1 כוסות סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
  • ½ כוס שמן
  • 3 ביצים (לארג')
  • 1 חבילה גבינה לבנה (½ קילו - עדיף סקי הטעם שלה מושלם בעוגה)

אופן ההכנה

  • נערבב הכל יחד בקערה עד לקבלת תערובת אחידה (לא לערבב יותר מדי כי אז העוגה לא תהיה אוורירית).
  • נאפה 30 דקות בחום 180 ואז עוד 10 דקות בחום 100 שתתייצב בפנים .
  • אפשר לצפות בגנאש לוטוס/שוקולד/ריבת חלב/אוכמניות/לפזר אבקת סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


הבמה כולה שלכם:
עוגת גבינה בחושה הכי טעימה שתאכלו
צילום: לימור רובין

"מושלם אוורירי וטעים!"
לימור רובין

עוגת גבינה בחושה הכי טעימה שתאכלו
צילום: יעל אלמוג

"אתמול הכנתי אליפות וטעימה מאוד תודה על מתכון קל !"
יעל אלמוג

עוגת גבינה בחושה הכי טעימה שתאכלו
צילום: רותי ירקוני סמואל

"אחלה עוגת גבינה!"
רותי ירקוני סמואל

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגת גבינה בחושה הכי טעימה

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני שבועות מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

מקור: Morin Frizis

Similar Posts

47 Comments

  1. 5 stars
    הכנתי את העוגה כבר כמה פעמים וכל מי שטעם ביקש את המתכון, היא מעולה ממש!!
    האכזבה של חלק מהמשתמשים כאן, היא מהציפיה לקבל עוגת גבינה אורירית וגבוהה
    אבל(!!!) כשאתה מכין עוגה בחושה זה מה שאתה מקבל!
    העוגה היא עוגה בחושה בטעם גבינה כמו שיש עוגה בחושה בטעם מייפל קפה או שוקולד.
    ובתור עוגה בחושה היא טעימה, קלה בעלת מרקם מעולה והרעיון של הגבינה פשוט מוצלח!
    מי שמעוניין בעוגת גבינה אורירית וכו' שאכן יעשה את כל המתכונים עם ההקצפות אמבטיות מים וכו'
    זה פשוט מתכון אחר, זה הכל.
    תודה לבעלי האתר על המתכון!

    1. היי ריקה,
      תודה רבה על התגובה המדויקת ועל המחמאה!
      שמחים שאת נהנית מהמתכון 🙂

  2. בוקר טוב לעורכי האתר, תודה שהחזרת לי תשובה, אתם עומדים בציפיות, השאלה שלי היא: כאשר בגוף המתכון כתוב שהשימוש למתכון נעשה לפי כוס שתייה חמה של 200 מ"ל, ובהמשך מפורטים כמויות הקמח, סוכר שמן ויתר המצרכים, האם אני צריכה להשתמש באותה כוס של 200 מ"ל לשקילת הקמח והסוכר ?? (מצטערת על החפרנות בנושא, אני משתמשת לאפייה, אך ורק עם משקל דיגיטלי, ובכלל לא עם כוסות לשתייה חמה) מקווה שהפעם השאלות שלי הן ברורות יותר ?? אשמח לקבל תשובה עניינית לשאלותיי, בברכה ובתודה מראש, מרים.

    1. היי מרים היקרה,
      אם את משתמשת במשקל דיגיטלי לאפייה, אנחנו ממליצים לעבוד לפי המפרט הזה.
      באופן כללי, אפשר להשתמש בכל כוס שרוצים העיקר שעושים בה שימוש לאורך כל המתכון.
      בהצלחה 🙂

  3. שלום וערב טוב לאתר ולעורכת המתכון, אשמח מאוד, פעם אחת ולתמיד, האם כשכתוב 2 כוסות קמח = 240 גר' ??
    1 וחצי כוס סוכר = 300 גר' ?? למה לא להשתמש בכוס מידה אוניברסלית ואז גם אין שאלות בעניין משקלים, אודה לכם מאוד
    על תשובות לשאלותיי, בתודה מראש, מרים.

    1. היי מרים היקרה,
      אפשר בהחלט להשתמש רק בכוס מידה אוניברסלית, אבל אם רוצים להיות מדויקים, כדאי לשקול את המצרכים.
      מצאנו עבורך קישור שיעשה לך קצת סדר ותוכלי להדפיס ולשמור אם תרצי:
      https://www.oogio.net/baking_conversion_chart/
      בהצלחה 🙂

  4. הייי לכולם הכנתי עכשיו פעם ראשונה בחיי עוגת גבינה ולפי המתכון הזה הרגע היא יצא מהתנור עלת יפה אפשר לאכול אותה חמה ?

    1. היי אנאל,
      שמחים שעלתה יפה 🙂
      עדיף לתת לה להתקרר לגמרי כדי שהיא תתייצב.
      בתיאבון!

  5. תודה על המתכון!
    עוגה ממש טעימה וקלה להכנה.
    רק אציין שזמני האפייה בפועל אצלי לפחות היו שונים לגמרי ממה שכתוב במתכון..
    בהתחלה עשיתי כמו שכתוב 180 מעלות לחצי שעה ואז להוריד ל100 מעלות לעוד 10 דקות והעוגות היו ממש לא אפויות, העלתי ל150 לעוד חצי שעה ויצא מושלם!

    1. היי חן!
      שמחים שבסוף יצא מושלם 🙂
      זמני האפייה במתכונים הם משוערים בלבד, מפני שכל תנור שונה בעוצמה שלו.
      נ.ב. מוזמנת להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו!

    1. היי ענת!
      בטח שאפשר, רק קחי בחשבון שהמרקם של העוגה יהיה טיפה פחות אוורירי מפני שגבינת שמנת מטבעה דחוסה יותר מגבינת סקי, אבל אנחנו בטוחים שהעוגה תצא מעלפת בין כה וכה.
      בהצלחה 🙂

  6. את האמת – קראתי את כל התגובות אחרי שכבר העוגה היתה בתנור וקצת נילחצתי….
    אבל פשוט יצא מושלםםםם – גבוהה אוורירי וטעים ממש!

      1. היי דליה!
        את העוגה הספציפית הזו אנחנו לא ממליצים להקפיא מפני שהיא תגיר נוזלים כשתפשירי אותה ותיהרס.
        אם את מוסיפה לה חצי כוס פודינג וניל, תוכלי להקפיא.
        בהצלחה 🙂

  7. עפ"י רוב התגובות ומנסיון חבל לי לנסות,בטוח שתלך לפי.מכירה את התגובות האלה וזה מה שקורה אצלי.לא ייתכן שבשלוש או ארבע תנורים שהחלפתי במשך חיי,לא מצליח לתפוח כמו שצריך
    העוגיות יוצאות נהדר.
    בעיקר בעוגות הבחושות יוצאות כמו שתוארו בתגובות.

    1. היי לילי!
      תודה רבה על הפרגון לגבי העוגיות והעוגות הבחושות.
      בנוגע לעוגת הגבינה הזו, שהיא עוגה בחושה, התגובות אינן מוטות לצד כלשהו.
      חלק מהאנשים הצליחו ליהנות ממנה וחלק לא. בנוסף, יש בין התגובות גם המלצות שאפשר לאמץ.
      נשמח לעזור לך אם יש בעיה 🙂

      בנוסף, מצאנו 3 מתכונים נוספים של עוגת גבינה בחושה שאולי תרצי לנסות:
      מתכון של הילה ליברטי
      מתכון של מרי שקד שירזי
      מתכון של נטלי לוי
      בהצלחה! 🙂

  8. 5 stars
    אפיתי עם מספר שינויים.
    2 כוסות מידה של קמחמ ולא כוסות קפה…
    הוספתי מיץ מחצי לימון וקליפת לימון
    הפחתתי ברבע כוס את כמות הסוכר
    כדי לא לערב את העוגה יתר על המידה ערבבתי היטב הסוכר הדצםן והגבינה הלימון וקליפת הלימון.
    אפיתי בתבנית מרובעת ללא טורבו כשעה ב 170.
    יצאה עוגה טעימה מאוד.
    המרקם של העוגה אינו פירורי אבל טעים יאוד ודווה לנסות שכן המתכון קל מהיר וללא כלים מיותרים לשטיפה.
    תודות

  9. אפיתי את העוגה ויצאה טעימה אבל ברגע שמכניסה למקרר העוגה מתקשה ואפשר לאכול רק אחרי חימום.אם שמים קרם על זה גם אי אפשר לחמם.אולי צריך פחות קמח?

    1. היי מלכה, אנחנו מתנצלים שלא יצא כמו שציפית.
      אפשר בהחלט לנסות עם חצי כוס פחות של קמח ולראות איך יוצר לך.
      טיפ שאולי גם יכול לעזור לאווריריות: להוציא את הביצים מהמקרר כחצי שעה לפני שמתחילים לעבוד איתן.
      בהצלחה 🙂

  10. בסד

    סליחה. שאלה נוספת:
    האם אפשר להמיר את הקמח בקורנפלור ובזאת תיפתר הבעיה (של הבצק הלא נאפה)?

    רק בעוגות גבינה?
    בכל עוגות הגבינה (גם באלו שיש תחתית אפויה?)
    בכל העוגות בכלל?

    שוב המון תודה לכם!

  11. בסד

    שבוע טוב לכם,

    תודה על המתכון. הכנתי אותו ביום שישי לכבוד שבת, בגלל קלותו. אבל – כמו 99% מהעוגות
    שלי (גם מאתרים אחרים) מוצאות את מקומן ל..פח. הן נאפות מבחוץ אבל מבפנים נשארות
    בצקיות לחלוטין.

    התנור שלי אופה עוגות ללא רחמים! (בעוגיות הוא בסדר ובאוכל הוא דווקא קצת איטי..
    לכן, אני אופה בחום נמוך לפחות עשרים מעלות ממה שכתוב). אני גם לא מחממת את
    התנור מראש כי אחרת אוי ואבוי!
    הפעם אפיתי ב160 מעלות ללא חימום מראש ו…קטסטרופה!

    שאלה:
    א. האם ייתכן שהבעיה היא הקמח כוסמין 80% שבו אני משתמשת?
    ב. חברה הציעה לי לאפות בטורבו בחום נמוך מאוד ובזמן ארוך, אך בתא
    החלבי אין לי טורבו.
    ג. עד כמה קריטי לחמם את התנור מראש (ברוב המתכונים זה כך)
    כדי שהעוגה תיאפה כפי שצריך? אם אני אעשה כך, העוגה תשחיר לחלוטין!

    ד.כשאופים עוגת גבינה המורכבת מתחתית ועליה שכבת הגבינה אז שוב –
    הבצק שמתחת נאפה רק ממש בפס דק ואם יש שכבת בצק למעלה, אז
    שכבה דקה עליונה בסדר אבל זו שממש מעל שכבת הגבינה – לא אפויה בכלל!

    אז מה עושים? זה כל כך מתסכל כל פעם לזרוק את עוגת השבת שלנו לפח!

    האם ייתכן שיש בעיה עם התנור? הוא בן 3 בערך. נחשב דווקא לטוב.
    יש בו הפרדה גמורה בין התא החלבי לתא הבשרי מטעמי כשרות. האם
    זו יכולה להיות בעיה לגבי עוגות?

    תודה!!!!

    1. היי קטי, צריך להתאים את שאר הכמויות לקבלת אותו מרקם, אבל היינו ממליצים לך לנסות דווקא מתכון אחר שיש בו כוס קמח אחת, כמו המתכונים כאן, כאן וכאן. בהצלחה ובתיאבון ❤️

  12. האם אפשר לציין גודל של כוס שהשתמשת במיליליטרים? יש גדלים שונים מ110עד 450מל.
    הרבה זמן רוצה להכין וכל פעם מוותרת כי לא בטוחה בכמויות.

    1. היי אלנה, בעלת המתכון המקורי השתמשה בכוס חד פעמית מהסוג שבתמונה כאן. לחלופין נשמח להמליץ על מתכון מנצח אחר שמשתמשים בכוס אוניברסלית אם בא לך להיות הכי מדויקת שאפשר – בקישור כאן.
      בהצלחה ובתיאבון ♥
      צוות מתוקים

  13. הכנתי וזו סתם עוגה פשוטה שבקושי מרגישים את הגבינה שבה. התיאורים עליה מוגזמים בצורה הכי מוגזמת שיש. מעניין מאיפה הבאתם את כל התגובות הללו שהכנסתם. כבר אי אפשר להאמין לאף אחד. סתם בזבזתי חומרים וזמן.. ממש לא הגון או הוגן.

    1. היי אילנה, את מוזמנת להתרשם מהתגובות והתמונות בפוסט המקורי בפייסבוק בלחיצה כאן, בהצלחה הפעם הבאה ?

    2. הכי פשוטה זה נכון אבל הכי לא בריאה עוגה זולה למזכרת יש מתכונים הרבה יותר טובים

      1. היי שירה!
        נשמח לדעת איך יצא. אם יש בעיה, את מוזמנת לשתף אותנו כאן כדי שנוכל לעזור 🙂

    3. מסכימה איתך יקרה!
      כל העוגות של ה"גולו גולו" האלה המהירות, הלא מושקעות לא בחומרים ולא בזמן גורמות להפסד ממון…
      זה מה אומרים מה שזול יקר…
      חוצמזה עוגות גבינה שלא משלבים בהן "שמנת של פעם" 27% (לפחות!) של תנובה יוצאות עם מרקם על הפנים…
      מניסיון של שנים בהכנת עוגות גבינה אפויות מהממות שאני "קוצרת" עליהן המונמון מחמאות…
      הרעיון הוא חימום התנור מראש ל200 מעלות , הפרדת ביצים חשובה!
      קונפלור ולא קמח!
      "אמבטיית אדים" אפיה תבנית העוגה בתבנית עם מים רותחים.
      אפיה 10 דקות ראשונות ב200 מעלות בדיוק!
      הבמשךהורדת הטמפרטורה ל125 מעלות עד שעה וחצי בתנור!(לא לפתוח באמצע!)
      העוגה יוצאת מ ו ש ל מ ת ! ! ! ללא סדקים, לא שרופה, ואפויה היטב! יאמיייי…???
      לפניכן המתכון המושלם.
      לחמם תנור מראש ל200 מעלות.
      לשמן תבנית בינונית חד פעמית(תבנית 100)
      להכין מראש מים רותחים לתבנית ה"אמבטיה"
      המצרכים ואופן ההכנה:

      750 גרם גבינה 9% אפשרי גם 5%
      1 "שמנת של פעם" 27%
      לערבב היטב
      להוסיף 7 חלמונים
      1 סוכר וניל
      6 כפות איסטנט וניל לא גדושות מידי!
      4 כפות קונפלור ( חשוב! להוסיף לתערובת סמוך לזמן ההקצפה כשהיא כבר מוכנה אחרת התערובת נהיית גוש וקשה לעירבוב)
      7 חלבונים
      1 ורבע כוס סוכר(כוס חד פעמית שתיה חמה)
      לערבב היטב בתנועות עטיפה.
      לשפוך לתבנית המשומנת לשים בתוך תבנית ה"אמבטית מים רותחים"
      10 דקות בול! על חום 200 מעלות
      להוריד ל125 מעלות ולאפות שעה וחצי…
      בתאבון!
      ספרו לי איך יצאה…
      כולם ירדפו אחריכם לבקש את המתכון…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?