| | | | |
כולנו תמיד חולמים על עוגה איכותית ומושקעת שאפשר להכין בקלות, והיום באנו להגשים לכם את החלום. עוגת שכבות מהממת שלא מצריכה הרבה עבודה ובאותו זמן לא מתפשרת לא על טעם ולא על מראה. מכינים מתחתית פתי בר שבורים ומעליה שתי שכבות עשירות של וניל ושוקולד במראה חגיגי במיוחד, מקשטים במה שאוהבים לקבלת עוגה מרשימה שממכרת כל מי שטועם.

מתכון באדיבות: רויטל בן חמו – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת שכבות מושקעת בקלי קלות

כוס חד פעמית לשתייה חמה
תבנית 24

מצרכים

לתחתית
שרוול וחצי וקצת יותר של פתי בר שבורים גס
100 גרם חמאה
1 כוס חלב
200 גרם שוקולד מריר

שכבת וניל
1 וחצי שמנת מתוקה
חצי כוס חלב
1 פודינג וניל

שכבת שוקולד
1 וחצי שמנת מתוקה
חצי כוס חלב
1 פודינג וניל
3 כפות שוקולית

אופן הכנה

  • לתחתית: נשבור פתי בר בקערה בצד, ואז נמיס את שאר הרכיבים יחד על הגז ולשפוך מעל הפתי בר ולערבב היטב ואז לשפוך לתבנית ולהדק היטב ולהניח במקרר.
  •  לשכבת וניל: נקציף את הרכיבים יחד ונשפוך מעל הפתי בר, ואז נשים שעה במקפיא
  • לשכבת שוקולד: נקציף גם כן הכל יחד ונשפוך מעל הווניל
  • נקשט במה שאוהבים
  • נשים בקירור לילה שלם, אפשר גם להקפיא שתצא כמו גלידה.

שאלות ותשובות

שאלה: בכל קרם שמים אחד וחצי שמנת מתוקה?
תשובה: כן בדיוק.

שאלה: השתמשת בקצפת הורודה או הכחולה ואם אפשר לדעת מה ההבדל ביניהם.
תשובה: השתמשתי בשמנת מתוקה של תנובה השחורה 38 % ההבדל בינהם זה אחוזי שומן.

שאלה: מה גירדת עליה? איזה שוקולד זה?
תשובה: שוקולד מריר. 

שאלה: אפשר במקום מחמאה חמאה?
תשובה: כן.

שאלה: למה לא לשים אינסטנט פודינג שוקולד?
תשובה: אפשר בהחלט.


עוד מתכונים מבוקשים:

עוגת שכבות מושקעת


הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

10 Comments

    1. היי ענת,
      פודינג וניל מחליף במתכון הזה את הסוכר, אבל אם חושבת שזה לא יהיה מספיק לטעמך, את בהחלט יכולה להוסיף סוכר.
      בהצלחה 🙂

    1. היי נעמה! תודה על התגובה 🙂
      את צודקת, היא תהיה רכה ונוזלית מדי ולכן אינה מתאימה לכך.

  1. הי, העוגה נשמרת בקירור? היא לא יוצאת רכה מידי כשחותכים?
    (מעדיפה לא להקפיא)
    והאם ישנה אפשרות להדפיס את המתכון? לא רואה סמל כזה. תודה

    1. היי מיכל כדאי לשמור את העוגה במשך לילה במקרר לקבלת עוגה יציבה לפני שמגישים, ניתן לשמור אותה עד 4 ימים במקרר אם היא מכוסה. ולשאלתך השנייה, ניתן להדפיס בלחיצה על סמל המדפסת ליד מילת "הדפסה" בראשית העמוד מתחת לכותרת. בהצלחה ובתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *