מתכונים לשבועותמתכונים מדהימיםעוגות גבינה

עוגת גבינה אפויה גבוהה ונדירה

בוא תלמדו הקסם מאחורי הכנת עוגת גבינה חלומית בדיוק כמו בקנדטוריה. עוגת גבינה אפויה וקלאסית שיוצאת טעימה בטירוף, גבוהה, וחגיגית במיוחד. אופים עוגה זו ללא תחתית בסיר ג’חנון שעושה לכם את החיים קלים, מזגגים מעל קצפת חלומית ומקבלים עוגה חגיגית שגונבת את ההצגה. עוגת גבינה כזאת נדירה מוצאים פעם בחיים, חייבים לנסות!

מתכון באדיבות: שגית לוי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת גבינה אפויה גבוהה ונדירה

כוס מידה:
תבנית: סיר ג’חנון קוטר 22

מצרכים 

 3 גביעי גבינה לבנה 9 אחוז
1 שמנת חמוצה של תנובה
4 כפות קורנפלור
3 כפות פודינג וניל
1 סוכר וניל
כוס וחצי סוכר( כוס חד פעמי קר)
7 ביצים L
גרידת לימון 

אופן הכנה 

  • בקערה הראשונה: גבינות+שמנת+פודינג וניל+קורנפלור גרידת לימון, נערבב בצורת עטיפה עד שהכל נבלע פנימה (צבע וניל צריך להיות) 
  • בקערה השנייה: נשים 7 חלמונים של ביצה עם חצי כוס סוכר וסוכר וניל, נערבב היטב במטרפה ידנית.
  • בקערה השלישית: נקציף לבן של הביצה עם כוס סוכר לקצף חזק ויציב (טיפ מושלם הוא להוסיף מעט מלח)
  • כעת נתחיל בהרכבה: לתוך הבלילה של הגבינות נשפוך פנימה את הצהוב של הביצה ונערבב בצורת עטיפה עד שהכל נבלע פנימה, ניקח את הלבן ונוסיף בהדרגה לגבינות בצורת קיפול עד שהכל נבלע
  • אפשר לאפות בסיר ג’חנון בקוטר 22, ולהעביר לתבנית קפיצית.
  • נשמן היטב את הסיר בחמאה, בתחתית נגזור נייר אפייה בצורת הסיר וגם אותו נשמן בחמאה 
  • שופכים את הבלילה לסיר ושמים בתנור לאפייה רגילה, לא טורבו, ברשת התחתונה למשך חצי שעה על 200 מעלות, ואז שעה ורבע 160 מעלות 
  • לא צריך תבנית מים מתחת העוגה יוצאת גבוה ואוורירית

שאלות ותשובות

שאלה: להשאיר בתנור בסיום האפיה או להוציא?
תשובה:  עדיף להשאיר כל הלילה ורק בבוקר לחלץ אותה.

שאלה: למי שאין סיר ג’חנון?
תשובה:  סיר חד פעמי. 

שאלה:  את מכניסה אותה עם מכסה?
תשובה: לא.

שאלה: אחרי כל הערבוב להעביר את הלבן של הביצה לעירבוב ולהמשיך לערבב?
תשובה: צהוב לגבינות לערבב בצורת קיפול ואז את הלבן גם בצורת קיפול. 

שאלה: את לא עוטפת מסביב בנייר אפיה רק את התחתית?
תשובה: רק את התחתית. 

שאלה:  לא הבנתי מעבירה לקפיצית מתי בדיוק ?
תשובה: אופה בסיר של גחנון..נותנת לעוגה להתקררר תלוי אם אפיתי בלילה, היא נשארת כל הלילה בתנור ורק למחרת אני מחלצת אותה. 

שאלה: אחרי שעה צריך להשאיר בתנור עוד שעה?
תשובה: כמה שעות.

שאלה: כמה גרם יוצא הגבינה לבנה סהכ ?
תשובה: 750 גרם.

שאלה: לא הבנתי למה את מעבירה לתבנית קפיצית
תשובה: כך אפשר לפרוס אותה יפה. 

תמונות ותגובות מהגולשים: 

עוד מתכונים מבוקשים:

עוגת גבינה אפויה גבוהה ונדירה

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker