מתכון באדיבות: שגית לוי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: עוגת גבינה אפויה גבוהה ונדירה
כוס מידה:
תבנית: סיר ג'חנון קוטר 22
מצרכים
3 גביעי גבינה לבנה 9 אחוז
1 שמנת חמוצה של תנובה
4 כפות קורנפלור
3 כפות פודינג וניל
1 סוכר וניל
כוס וחצי סוכר( כוס חד פעמי קר)
7 ביצים L
גרידת לימון
אופן הכנה
- בקערה הראשונה: גבינות+שמנת+פודינג וניל+קורנפלור גרידת לימון, נערבב בצורת עטיפה עד שהכל נבלע פנימה (צבע וניל צריך להיות)
- בקערה השנייה: נשים 7 חלמונים של ביצה עם חצי כוס סוכר וסוכר וניל, נערבב היטב במטרפה ידנית.
- בקערה השלישית: נקציף לבן של הביצה עם כוס סוכר לקצף חזק ויציב (טיפ מושלם הוא להוסיף מעט מלח)
- כעת נתחיל בהרכבה: לתוך הבלילה של הגבינות נשפוך פנימה את הצהוב של הביצה ונערבב בצורת עטיפה עד שהכל נבלע פנימה, ניקח את הלבן ונוסיף בהדרגה לגבינות בצורת קיפול עד שהכל נבלע
- אפשר לאפות בסיר ג'חנון בקוטר 22, ולהעביר לתבנית קפיצית.
- נשמן היטב את הסיר בחמאה, בתחתית נגזור נייר אפייה בצורת הסיר וגם אותו נשמן בחמאה
- שופכים את הבלילה לסיר ושמים בתנור לאפייה רגילה, לא טורבו, ברשת התחתונה למשך חצי שעה על 200 מעלות, ואז שעה ורבע 160 מעלות
- לא צריך תבנית מים מתחת העוגה יוצאת גבוה ואוורירית
שאלות ותשובות
שאלה: להשאיר בתנור בסיום האפיה או להוציא?
תשובה: עדיף להשאיר כל הלילה ורק בבוקר לחלץ אותה.
שאלה: למי שאין סיר ג'חנון?
תשובה: סיר חד פעמי.
שאלה: את מכניסה אותה עם מכסה?
תשובה: לא.
שאלה: אחרי כל הערבוב להעביר את הלבן של הביצה לעירבוב ולהמשיך לערבב?
תשובה: צהוב לגבינות לערבב בצורת קיפול ואז את הלבן גם בצורת קיפול.
שאלה: את לא עוטפת מסביב בנייר אפיה רק את התחתית?
תשובה: רק את התחתית.
שאלה: לא הבנתי מעבירה לקפיצית מתי בדיוק ?
תשובה: אופה בסיר של גחנון..נותנת לעוגה להתקררר תלוי אם אפיתי בלילה, היא נשארת כל הלילה בתנור ורק למחרת אני מחלצת אותה.
שאלה: אחרי שעה צריך להשאיר בתנור עוד שעה?
תשובה: כמה שעות.
שאלה: כמה גרם יוצא הגבינה לבנה סהכ ?
תשובה: 750 גרם.
שאלה: לא הבנתי למה את מעבירה לתבנית קפיצית
תשובה: כך אפשר לפרוס אותה יפה.
תמונות ותגובות מהגולשים:
- אלה גוטמן: "העוגה בתנור. נהדרת."
- רחלי עמרני: "הכנתי"
- אריאלה אזולאי: "תודה רבה על המתכון"
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: עוגת שמרים גבינה לשבועות
- מתכון: עוגת גבינה גבוהה לשבועות
- מתכון: סלט חלומי ופטריות לשבועות
- מתכון: גביניות מלי מאירוב לשבועות
- מתכון: פשטידת גבינות ואטריות קלה להכנה
- מתכון: מאפינס גבינה וזיתים בדקות!
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!