מתכון באדיבות: רחל חול – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: מאפה תרד וגבינות בבצק ספידי
כוס מידה: כוס אונברסאלית
מצרכים
2 כוסות קמח רגיל
חצי כוס שמן
חצי כוס מים רותחים
כפית מלח
ואם רוצים מלית מתוקה אז שמים סוכר במקום מלח
למלית
בצל מטוגן
תרד קצוץ
מסירים מהאש מצננים
גבינות (במתכון משומש בבולגרית וצרפתית אין צורך להוסיף מלח)
פלפל
ביצה
אופן הכנה
- מכינים את הבצק
- להכנת המלית: מטגנים בצל, מוסיפים תרד קצוץ ונקפיץ עם הבצל
- נסיר מהאש ונצנן
- נוסיף גבינות (אפשר בולגרית וצרפתית)
- מוסיפים פלפל אם רוצים וביצה.
- שמים בתנור 180 מעלות עד שהצבע מזהיב, תלוי בתנור. אפשר מלמעלה למרוח ביצה ושומשום.
שאלות ותשובות
שאלה: הכפלת את הכמות או שזו הכמות שרשומה במתכון ?
תשובה: לא הכפלתי כמויות הבצק מספיק לרידוד שני עלים.
שאלה: איך עושים את הצורה?
תשובה: כדי ליצור את הצורה חותכים ומסובבים כל חתיכה על הצד החתוך פותחים את הכיס של כל חתך שהמלית צבצבת.
שאלה: התרד משימורים?
תשובה: לא , טרי.
שאלה: מה אפשר במקום הטרד למי שלא אוהב?
תשובה: אפשר למלא בתפוחי אדמה וקשקבל, סלט טונה, פטריות.
שאלה: מה אפשר למלית חלבית?
תשובה: מלית חלבית אפשר גבינה צהובה וזיתים.
שאלה: משתמשים בשמרים או אבקת אפייה?
תשובה: בלי שמרים בלי אבקת אפיה.
שאלה: אם הבצק יוצא גומי צמיגי וקשה למתוח אותו על משטח מה אני עושה?
תשובה: צריך להשתמש במים חמים.
תמונות ותגובות מהגולשים:
- שני דוד: "קטלני…הספידי הזה בצק מעולה ואפשר לעשות איתו מלא דברים אני עשיתי איתו היום מאפינס גבינות ויצא סוף.."
- רונה סיילאס: "בבקשה!"
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: עוגת שמרים גבינה לשבועות
- מתכון: עוגת גבינה גבוהה לשבועות
- מתכון: סלט חלומי ופטריות לשבועות
- מתכון: גביניות מלי מאירוב לשבועות
- מתכון: פשטידת גבינות ואטריות קלה להכנה
- מתכון: מאפינס גבינה וזיתים בדקות!