| |

עוגת שמרים שוקולד בשני צבעים

מתכון לעוגת שמרים שוקולד, בשני צבעים, קלה, טעימה ומרשימה לכל מועד.
בהשראת: צחית חמו
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
מתכון לעוגת שמרים שוקולד

עוגת שמרים שוקולד מושקעת למראה, מבצק בשני צבעים. מתכון לעוגת שמרים שוקולד מטריפה שכדאי להכין כשרוצים להרשים את האורחים!

עוגות שמרים שוקולד הן העוגות המנצחות בכל מה שקשור לפינוק, אבל מה תגידו על עוגת שמרים שוקולד בשני צבעים? עוגה משגעת שהיא לא רק מפנקת היא פשוט חגיגה לעיניים!

עוגה שמכינים משני בצקים המשתלבים יחד, עם כמות שוקולד נדיבה וסירופ מזוקק מעל לשדרוג המראה והטעם! עוגה שהיא פשוט וואוו במלוא מובן המילה! מושלמת להגשה בכל מועד.

ספר המתכונים של צחית חמו

מתכון לעוגת שמרים שוקולד
צילום: צחית חמו

למה באמת כדאי לכם: עוגת שמרים שוקולד

  • עוגת שמרים שוקולד הכי מרשימה שתמצאו ברשת!
  • שילוב טעמים מנצח של בצק שמרים איכותי ושוקולד עשיר!
  • מתכון פשוט להכנה שכולם יכולים להכין בבית בקלות!
  • עוגה חגיגית שתגרוף מחמאות מתי שרק תגישו אותה!

 

שורה תחתונה: אוהבים עוגת שמרים שוקולד? רוצים להרשים את האורחים? מתכון הזה נכתב עבורכם!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים? צפו עכשיו:

מתכון לעוגת שמרים שוקולד

עוגת שמרים שוקולד בשני צבעים

מתכון לעוגת שמרים שוקולד, בשני צבעים, קלה, טעימה ומרשימה לכל מועד.
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
לדרג
באדיבות: צחית חמו

ציוד

תבנית אפייה בינונית
מיקסר
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

לבצק:

  • 2 כפות קקאו
  • קוקוס
  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים
  • מלח (קורט)
  • 1 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • ½2-2 כוסות מים פושרים
  • 1 כף תמצית וניל
  • ¾ כוס שמן

לסירופ סוכר:

  • ½ כוס מים
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

  • נערבל את הרכיבים לבצק בקערית מיקסר עד לקבלת בצק רך ונעים.
  • נחלק לשני חלקים - בחלק הראשון נוסיף 2 כפות קקאו ומעט מים, נלוש יחד עד לקבלת צבע חום ואחיד.
  • נכסה את שתי הקערות להתפחה של שעה.
  • על משטח מקומח נחלק את הבצק הלבן לשלושה חלקים, וכך גם את הבצק החום, לקבלת שלוש עוגות.
  • נרדד כדור לבן אחד למלבן, נמרח שוקולד בצורה אחידה ונפזר מעט קוקוס.
  • נחתוך 2/3 מהבצק לרצועות ואת השליש האחרון נשאיר שלם.
  • נסובב כל רצועה סביב עצמה.
  • נמרח על החלק השלם שוקולד. לגלגל מהחלק השלם לכיוון הרצועות.
  • נניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • נכסה ונניח להתפחה שנייה של 15 דקות.
  • נמרח ביצה טרופה ונאפה בחום בינוני (180 מעלות) למשך 35-40 דקות.
  • כשהעוגה עדיין חמה, נמרח את סירופ הסוכר מעל.

הערות וטיפים

מומלץ לשים חוצצים בין רולדה לרולדה לשמורת הצורה!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
מתכון לעוגת שמרים שוקולד
צילום: צחית חמו


שאלות נפוצות: עוגת שמרים שוקולד

איזה שוקולד שמים?
נוטלה. אבל אפשר כל ממרח שוקולד אחר ויוצא לא פחות טעים.
מהיכן המשטח לרידוד הבצק?
בכל חנות של מוצרי אפיה יש. אני קניתי בשף קונדיטור. הגודל 70×90.
איפה שמה חוצץ ואיזה חוצץ?
במקרה הזה שמתי תבניות חד פעמיות אינגליש קייק בין רולדה לרולדה. תראי בסוף הסרטון. כשנתחיל להשחים מוציאה את התבניות להשחמה בצדדים.
עם מה עוד ניתן למלא את העוגה?
חמאה, סוכר וקינמון. גבינת כנען עם אינסטנט פודינג וניל, סוכר, תמצית וניל וביצה.
את פותחת שני משטחי בצק שרק על אחד מהם את מורחת שוקולד ואז שמה אחד על השני?
כן, בדיוק. מורחת על הבצק הלבן ומניחה מעליו את החום או להיפך.

 


הבמה כולה שלכם:

 

מתכון לעוגת שמרים שוקולד
צילום: רויה רויה

"תודה על מתכון מעולה!"
רויה רויה

מתכון לעוגת שמרים שוקולד
צילום: אמיליה אוזן

"תודה על מתכון מעולה!"
אמיליה אוזן

מתכון לעוגת שמרים שוקולד
צילום: ורד בלאי
מתכון לעוגת שמרים שוקולד
צילום: צחית חמו

רק עוד דבר אחד אחרון!

טעים יותר, בריא יותר והכי זול שיש – כי בינינו, למה לקנות כשאפשר להכין?!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

12 Comments

  1. היי
    הכנתי את העוגה והיא מושלמת. אפילו יצאה לעידוד בבידוד לילדים ולנכדים וניהינו מאוד.
    תסתכלי על המתכון שכתבת למעלה. שכחת לכתוב שמניחים את הבצק החום על הלבן.

    שרה

  2. נראה טוב, לא ברור לי החלק של הבצקים: את שני הבצקים חותכים לרצועות? מניחים את הבצק החום על הבצק הלבן (לאחר שמרחתי את הבצק הלבן בשוקולד) וגם בבצק החום בחלק השלם למרוח שוקולד ולסובב את הרצועות שלו? ואז לגלגל את שני הבצקים יחד?

    1. היי גלית!
      מתנצלים על הבלבול, הוספנו למתכון סרטון הסבר כך שכעת תוכלי לראות בדיוק איך עושים את זה.
      בהצלחה 🙂

  3. העוגה נראת סוף!!!
    שאלות: האם מורחים שוקולד על כל המלבן או רק על חלק ממנו?
    לא רשום מתי ואם צריך לשים חלק אחד על השני ובאיזה סדר.
    תודה

    1. היי אופירה ניתן לראות את אופן המריחה על המלבן בתמונה שמצורפת מתחת לאופן ההכנה. ואת מורחת על הבצק הלבן את השוקולד ומניחה מעליו את החום או להיפך. בהצלחה ובתיאבון!

  4. בס"ד
    היי נראה מהמם וטעים בטירוף!
    בשלב הגלגול קצת הלכתי לאיבוד. אחרי שליפפנו רצועות פשוט לגלגל עליהן? תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?