Advertisements
| | | |

קאהי גבינות מהמטבח העיראקי

הגירסה העירקית למלאווח התימני, העשוי בצק מרוח בחמאה ומקופל אבל במילוי גבינות!
בהשראת: דורית אלישע
ציון 4.60 על ידי 5 דירוגים
מתכון קאהי גבינות
Advertisements

תכירו – קאהי, הגירסה העירקית למלאווח התימני, העשוי בצק מרוח בחמאה ומקופל שבדרך כלל אוכלים יהודי עירק באופן מסורתי לארוחת בוקר שבועות.

והיום ב"מתכונים מתוקים" מביאים לכם את אותם דפים דקים ומשגעים של קאהי אבל במילוי גבינות! שילוב קטלני לשבועות שמומלץ בחום לנסות גם לפני!

ספר המתכונים של דורית אלישע

מתכון קאהי גבינות
צילום: דורית אלישע

Advertisements

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

מתכון קאהי גבינות

קאהי גבינות מהמטבח העיראקי

הגירסה העירקית למלאווח התימני, העשוי בצק מרוח בחמאה ומקופל אבל במילוי גבינות!
ציון 4.60 על ידי 5 דירוגים
לדרג
באדיבות: דורית אלישע

ציוד

מחבת טפלון
Advertisements

המצרכים

לבצק:

  • 1 קילו קמח
  • 1 כף שמרים
  • 1 כף סוכר
  • 2 כוסות מים פושרים
  • 1 כוס מי סודה לשתייה
  • 1 כפית מלח

למילוי:

  • 1 חבילה גבינה מלוחה (250 גרם )
  • 1 חבילה מוצרלה / צהובה מגוררת (250 גרם )
  • 3 חבילות חמאה (300 גרם - לשימון וטיגון)
Advertisements

אופן ההכנה

  • ללוש את כל החומרים. מלבד החמאה והגבינות.
  • לעטוף בניילון נצמד ולכסות במגבת שעה לתפיחה.
  • לחלק ל-20 כדורים.
  • להניח כדור על משטח מקומח לרדד דק מאד.
  • למרוח חמאה בטמפרטורת החדר, לקפל לשתי צדדים ולמרוח חמאה.
  • לקפל לשתיים לרדד שוב ולהניח 2 כפות מילוי הגבינה.
  • לקפל לשתיים ולהדק עם מזלג.
  • לטגן במחבת טפלון עם חצי כפית חמאה להפוך עד לקבלת צבע זהוב.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

Advertisements


שאלות נפוצות: קאהי גבינות

אפשר להכין ולהקפיא?
אפשר להקפיא אני לא אוהבת להקפיא הכי טעים לטגן ולאכול ישר.
יש אפשרות להכין עם קמח ללא גלוטן?
כן, באריזה של קמח ללא גלוטן רשום היחס לקמח רגיל.
אפשר שמן במקום חמאה?
לא ניסיתי עם שמן.
אפשר לעשות מלאווח עם חמאה, ואז זה כמו קאהי?
לא.
אם את עושה בבוקר האם אפשר לאכול בערב ונשאר טרי?
תכיני רק את הבצק עם החמאה ותטגני בערב.

 


הבמה כולה שלכם:

"זכרונות של אימא ז"ל אני מכינה קהי וקמה בבוקר של שבועות נדיר!"
שושנה גולן

מתכון קאהי גבינות
צילום: יפית יעקב ברקת

"וואו נראה נפלא!
אני הכנתי מראש והקפאתי, רק להפשיר בשבועות ולטגן/לאפות.!"
יפית יעקב ברקת

 


רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

 

מקור: קאהי מאפה גבינות מתכון מאת: דורית אלישע

 

Advertisements

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements