מאפים ולחמיםמתכונים לשבועות

קאהי גבינות מהמטבח העיראקי

תכירו – קאהי, הגרסא העירקית למלאווח התימני, העשוי בצק מרוח בחמאה ומקופל שבדרך כלל אוכלים יהודי עירק באופן מסורתי לארוחת בוקר שבועות. והיום ב”מתכונים מתוקים” מביאים לכם את אותם דפים דקים ומשגעים של קאהי אבל במילוי גבינות! שילוב קטלני לשבועות שיפיל אותכם מהרגליים וטעם ממכר של גן עדן שחובה לנסות.
מתכון באדיבות: דורית אלישע – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: קאהי גבינות מהמטבח העיראקי

כוס מידה:
תבנית:

מצרכים 

1 ק”ג קמח
כף גדושה שמרים
כף סוכר
2 כוסות מים פושרים
1 כוס מי סודה לשתיה
כפית מחוקה מלח
מילוי-250 גר’ גבינה מלוחה
250 גר’ מוצרלה או צהובה מגוררת
300 גר’ חמאה לשימון וטיגון


אופן הכנה 

  • ללוש את כל החומרים. מלבד החמאה והגבינות.
  • לעטוף בניילון נצמד .
  • לכסות במגבת שעה לתפיחה.
  • לחלק ל-20 כדורים.
  • להניח כדור על משטח מקומח לרדד דק מאד.
  • למרוח חמאה בטמפרטורת חדר לקפל 2 צדדים למרוח חמאה לקפל ל-2 לרדד שוב להניח 2 כפות מילוי הגבינה
  • לקפל ל-2 ולהדק עם מזלג.
  • לטגן במחבת טפלון עם חצי כפית חמאה 2 צדדים לצבע זהוב.

תמונות ותגובות מהגולשים: 

  • תמר עיני: “איזה תותחית. אנחנו אוכלים עם סוכר וק׳מר”

עוד מתכונים מבוקשים:

 

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker