| | |
גם עוגת גבינה יפהפייה וגם פאי פקאן מיוחד וטעים חבילה אחת! קבלו פאי פקאן גבינה וריבת חלב מדהים שתתפלאו כמה הוא קל להכנה. מרכיבים פאי נפלא זה מתחתית פתי בר בחמאה מומסת עם אגוזי פקאן מופלאים, מעליה שכבת גבינה רכה ומלטפת ולבסוף ציפוי ריבת חלב מפנקת שמשדרגת את המשחק. מכינים פאי זה פעם אחת ומתמכרים מביס ראשון!

מתכון באדיבות: נירית טירי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת גבינה וריבת חלב עם פקאן

תבנית: תבנית פאי או תבנית עגולה רגילה קוטר 24.

מצרכים

תבנית: אפשר תבנית פאי או תבנית עגולה רגילה קוטר 24

שרוול ביסקוויטים מרוסק דק
100 גרם חמאה רכה
אגוזי פקאן מסוכרים
חצי קופסא ריבת חלב

למלית
2 קופסאות שמנת חמוצה
250 גרם גבינה לבנה
2 ביצים
2/3 כוס סוכר
1 סוכר וניל
1 פודינג וניל
2 כפות קורנפלור/קמח

אופן הכנה

  • בתחתית נשים קודם שרוול ביסקוויטים עם החמאה (לערבב פירורי ביסקוויטים עם חמאה מומסת)
  • מעל השכבה מפזרים אגוזי פקאן מסוכרים.
  • נעבור כעת למלית, נקציף הכל ביחד , אין צורך להפריד. 
  • נשפוך על התחתית ונאפה על 180° בערך חצי שעה עד שמזהיב למעלה
  • נמרח מעל חצי קופסא ריבת חלב ונקשט בפקאנים

שאלות ותשובות

שאלה: האם אופים יחדיו את התחתית והמלית?
תשובה: כן. אופים יחד.

שאלה: האם אפשר להחליף ריבת חלב עם משהו אחר?
תשובה: כן. אפשר לגרד שוקולד. אפשר לזלף קצפת, ואפשר גם בלי. הכל טעים.

שאלה: באיזה סדר להקציף את המצרכים ?
תשובה: הכל ביחד לא משנה הסדר. 

שאלה: יש מצב שהיא צריכה יותר מחצי שעה?
תשובה: אם לא הזהיבה מלמעלה מנסים עוד 10 דקות.

שאלה: האם יש צורך לדלל את הריבת חלב מעל?
תשובה: אם היא קשה אז אפשר לחמם אותה. 

שאלה: אם אני אופה את העוגה בטוסר אובן כמה מעלות וכמה זמן?
תשובה: מנסים על חום נמוך בערך 160° עד שמזהיב מלמעלה .

שאלה: אפשר לדעת איזה גודל השמנת?
תשובה: זה שמנת חמוצה 200 גרם.

שאלה: איפה מוצאים את הריבת חלב בבקשה? איך שופכים שיהיה חלק יפה ככה? לחכות שהעוגה תתקרר קודם?
תשובה: הריבת חלב מהסופר. היא יחסית נוזלית ושמתי שהעוגה לא לגמרי התקררה. 

שאלה: 180  מעלות בלי טורבו?
תשובה: בלי.

 
עוד מתכונים מבוקשים:

עוגת גבינה וריבת חלב ים פקאן


הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

6 Comments

  1. היי אני מכינה את העוגה הזו די הרבה רציתי לשאול מה אני יכולה לעשות שהתחתית תישאר יחד עם העוגה בדרך כלל זה מתפורר אם אני מהדקת את התחתית חזק מידי זה יוצא קשה מה אפשר לעשות

    1. היי שולמית,
      נראה שצריך להוסיף עוד חמאה כדי שלא יתפורר ויהיה לח יותר.
      בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *