גלידהמתכונים קליםקינוחים

קסטה ביתית מושלמת לקיץ

אם לא יצא לכם להסתכל בחוץ אז נזכיר לכם שהקיץ כבר כאן ובחזק, אז אין עיתוי מושלם יותר להכין קסטות. קסטה ביתית מדהימה וטעימה, קינוח מפתיע ומרענן לימי הקיץ החמים, מכינים משתי שכבות ביסקוויטים קרירים וטעימים עם מלית רכה ומלטפת של מוס שוקולד לבן ושוקולד חלב. מתכון פשוט וקליל שכל מה שצריך זה ביס אחד כדי להבין שלא מוותרים על מתכון כזה.

 

מתכון באדיבות: מזל קרמיזי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: קסטה ביתית מושלמת לקיץ

מצרכים 

תבנית: חד פעמית רגילה

1 חבילה ביסקוויטים
3 שמנות להקצפה (3 שמנות זה כוסות חד פעמי של שמנת לא 1 וחצי חבילות של שמנת)
1 שוקולד חלב
1 שוקולד לבן
1 אינסטנט פודינג
תמצית וניל
חלב

אופן הכנה 

  • למוס שוקולד לבן: נמיס את השוקולד הלבן עם חצי מיכל שמנת ונשים במקרר להתקררות מוחלטת. אחרי שמתקרר, נשים בקערה ונוסיף חצי חבילה אינסטנט פודינג 1 וחצי כוסות שמנת מתוקה 1 פקק תמצית וניל ו-3/4  כוס חלב . נקציף את הכל עד שהעיסה יציבה אבל עדיין נוזלית מעט.
  • למוס שוקולד חלב: אותו דבר כמו הלבן. נמיס 1 חבילה שוקולד חלב עם חצי שמנת מתוקה להתקררות מוחלטת. נשים בקערה את השוקולד שהתקרר את החצי אינסטנט פודינג שנשאר 1 וחצי כוסות שמנת מתוקה ו-3/4  כוס חלב. לעיסה נוזלית טיפה.
  • סידור : תבנית חד פעמית רגילה. נסדר את הביסקוויטים בשכבה אחת ונשפוך את המוס שוקולד לבן שהכנו. נשים במקפיא רבע שעה ונוציא ואז נשפוך מעל את השוקולד חלב ועוד שכבה של ביסקוויטים כמו בתמונה. נשים לילה שלם במקפיא לפחות . נחתוך לקוביות עם סכין חמה.

שאלות ותשובות

שאלה: שמסדרים את הפתי בר בתבנית יבשים בלי לטבול אותם בחלב?
תשובה: נכון.

שאלה: איזה פודינג וניל או שוקולד או שניים לכל שכבה בהתאם?
תשובה: פודינג וניל חבילה 1 כל שכבה חצי. 

שאלה: שומרים במקפיא כן?
תשובה: נכון.

שאלה: האם זאת שמנת לבישול או להקצפה?
תשובה: להקצפה.

שאלה: איך זה שומר על הקוים הישרים שאת שופכת את הנוזלים?
תשובה: עושה את המוס טיפה נוזלי לא יציב מדי, לא להקציף יותר מדי. 

שאלה: שאני מקציפה להקציף יחד את כל החומרים?
תשובה: לא נשבר הכל קר באותה מידה.

שאלה: יש מצב לפרווה?
תשובה: במקום חלב תשתמשי במים ובמקום השוקולדים שימי צימקאו פרווה. דרך אגב אם את אוהבת חלווה את יכולה להקציץ קצפת צמחית עד שהקצפת מתייצבת, להוסיף 2 כפות טחינה 1 כף סילאן, להמשיך להקציף להכניס למקפיא יוצא גלידת חלווה מצויינת (אפשר לשים תוספות של פקאן סיני או שוקולד מומס אם את אוהבת) ואני בטוחה שזה גם יעבוד בתוך הקסטה.

תמונות ותגובות מהגולשים: 

איטל יוסף: “תודה על קסטה מושלמת”

עוד מתכונים מבוקשים:

קסטה ביתית מושלמת לקיץ

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker