| |
לכולנו יש פינה מיוחדת וחמה בלב לעוגות הגבינה האהובות, אז תפנו מקום לעוד מתכון מנצח. עוגת גבינה מדהימה וסופר קלאסית שיוצאת הכי לבנה, ישרה וגבוהה. מכינים ללא תחתית ובלי גבינת שמנת וקילו גבינה לבנה כמו רוב העוגות. עוגה זו תמיד גונבת את ההצגה בשולחן הקינוחים וגורמת לכולם להתאהב בה לגמרי, אז בואו נכין!

מתכון באדיבות: הילה סמוכה רשתי  – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת גבינה אפויה גבוהה ומדהימה

מצרכים 

6 ביצים L מופרדות
750 גרם גבינה לבנה 9%
כפית תמצית וניל
4 כפות קורנפלור
2 כפות קמח שטוחות
5 כפות פודינג וניל
חצי מיכל שמנת מתוקה
חצי כוס סוכר + כוס סוכר

אופן הכנה 

  • נפריד 6 ביצים.
  • בקערה נערבב חלמונים, גבינה לבנה ותמצית וניל.
  • נוסיף קורנפלור ושתי כפות קמח שטוחות.
  • נקציף פודינג וניל עם חצי מיכל שמנת מתוקה וחצי כוס סוכר. נקפל לתוך הגבינות.
  • נקציף את החלבונים עם כוס סוכר וגם לקפל לתוך הגבינות.
  • נאפה בתנור חם 200 מעלות  15 דקות, ואז נוריד ל-160 ונמשיך לאפות במשך שעה

טיפים 

הכי מומלץ לעקוב אחרי טיפים אלה כדי להבטיח קבלת עוגה מוצלחת: 

  • לפני שמתחילים, יש לדאוג לריפוד ועיטוף נכון של התבנית, רוב הבעיות הם מריפוד לא יעיל וההצלחה מתחילה מכאן.
    כדי לתת לעוגה אפשרות לעלות אנחנו נדאג לרפד את תבנית האפייה מעל לגובהה. אך מכיוון שרוצים שהעוגה תעלה באופן אחיד וללא גבהות שונים ופיצוצים, משמנים גם את נייר האפייה שהנחנו בדפנות התבנית וכך מאפשרים לעוגה לעלות למעלה באחידות מבלי שתידבק לנייר ותתפוצץ.
  • להנמיך ציפיות, כי אחרי שהעוגה עולה היא תמיד צונחת. עוגת גבינה לעולם לא נשארת בגובה שאליו היא מגיעה בזמן האפייה. אבל בעזרת היעילות בעיטוף שעשינו, אנו מאפשרים לעוגה ולרדת ולעלות בצורה נכונה, שווה, וישרה!
  • אין טריקים מדהימים בעוגת גבינה, ככל שהתבנית קטנה יותר כך העוגה נהיית גבוהה יותר ולהפך.
    יש עדיפות שתהיה גדולה וגבוהה פחות, כך יהיה יותר נוח לכולם לאכול, אז הגובה לא קובע אלא הטעם.
    במתכון משתמשים בעוגה מרובעת/עגולה קוטר 28
  • לגבי הבלילה, השלב הכי חשוב וקריטי בבלילה הוא הקצפה נכונה של הביצים.
    -הכי מומלץ להפריד כל ביצה בכלי נפרד ורק אחרי זה מעבירים את החלבון לקערת המיקסר וכך נבטיח שלא ייגע לנו חלמון בחלבון ויהרוס את ההקצפה. 
  • נתחיל להקציף במהירות גבוהה וכשהקצף כבר לבן ועלה למעלה רק אז נוסיף את הסוכר בהדרגה.
  • חשוב שנשמור על קצף יציב אבל לא חזק מידי, כי אז יוצרים מרקם לא נעים בעוגה.
  • חשוב לא לתת לקצף להמתין, לכן או שמכינים את בלילת הגבינה במקביל או לפני.
  • בבלילת הגבינה חשוב לדאוג שהיא תהיה חלקה וללא גושים, ואחרי שהיא מוכנה נקפל לתוכה את הקצף בשלושה פעמים ולא בבת אחת!.
  • אפייה:
    – נדאוג לחמם תנור מראש
    -חום התנור תלוי בתנורים בדר"כ 170 מעלות למשך שעה ורבע
    -כדי לשמור על מרקם קרמי ונימוח נשים תבנית עם מים בתחתית התנור
    -בסיום האפייה נכבה תנור ונשאיר את העוגה בפנים עם דלת פתוחה כשעה.

שאלות ותשובות

שאלה: שמשאירים שיה תנור פתוח קצת הוא אמור להיות פועל? או כבוי?
תשובה: כבוי.

שאלה: באיזה תבנית משתמשים?
תשובה: תבנית קוטר 28.

שאלה: באיזה מסילה אופים?
תשובה: מניחים באמצע, מסילה שלישית.

שאלה: אפשר להשתמש בתבניות עגולות 24 או 26?
תשובה: כן אבל תצא יותר גבוהה.

תמונות ותגובות מהגולשים: 

עוד מתכונים מבוקשים:

עוגת גבינה אפויה גבוהה ומדהימה

עוגת גבינה אפויה גבוהה ומדהימה

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

2 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *