Advertisements
| |

כרוב ממולא בשר משגע

קבלו מתכון למנה מנצחת לכרוב ממולא שעולה על כל דמיון.
בהשראת: אורה ארגוב
ציון 4.25 על ידי 4 דירוגים
כרוב ממולא בשר משגע
Advertisements

כרוב ממולא בשר – אם גם לכם בא לתת ביס למסך סימן שכדאי מאוד להכין מתכון זה ובהקדם! קבלו מנה מנצחת לכרוב ממולא שעולה על כל דמיון,

מכינים על ידי מילוי העלים הרכים במלית בשר טחון ועסיסי בהוספת אורז מבושל ונעים, מבשלים עם רוטב חלומי שמשדרג את המנה ברמות ומקבלים תבשיל משביע לארוחת צהריים מושלמת שעושה רק נעים בפה.

ספר המתכונים של אורה ארגוב

 

כרוב ממולא בשר משגע
צילום: אורה ארגוב

Advertisements

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

כרוב ממולא בשר משגע

כרוב ממולא בשר משגע

קבלו מתכון למנה מנצחת לכרוב ממולא שעולה על כל דמיון.
ציון 4.25 על ידי 4 דירוגים
לדרג
באדיבות: אורה ארגוב
Advertisements

המצרכים

  • 1 כרוב לבן
  • 1 בצל מטוגן (מטוגן)
  • 1 כוס פטרוזיליה
  • 2 כוסות אורז
  • ½ קילו בשר טחון
  • ½ כוס שמיר (קצוץ)
  • מיץ לימון סחוט (מלימון אחד)
  • 1 קופסת רסק עגבניות (125 גרם)
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 כפית מלח
  • אגוז מוסקט (מעט - מגורד)
  • 1 כפית מרק עוף
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • מרק עוף (מעט)
Advertisements

אופן ההכנה

בישול האורז:

  • 2 כוסות אורז, 2 וחצי כוסות מים, 2 כפות שמן. נצנן ונוסיף לעיסת הבשר.

להכנת הקציצות:

  • ניקח בשר טחון חצי קילו ונוסיף לו 1 בצל מטוגן, כוס פיטרוזליה, חצי כוס שמיר קצוץ, מיץ סחוט מלימון אחד, קופסת רסק עגבניות קטן, כף סוכר, כפית פפריקה, כפית מלח, לגרד מעט אגוז מוסקט, כפית מרק עוף, רבע כפית פלפל שחור.
  • נערבב היטב ונוסיף 2 כוסות אורז מבושל שהתבשל חצי בישול ונערבב.
  • נצנן את העלים, נמלא במילוי ונקפל משני צדדים ואז נגלגל מהודק .
  • נסדר בסיר את אצבעות הכרוב צמוד שהסוגר כלפי מטה.
  • ניקח קערה ונערבב בפנים מעט מלח, 5 כפות שמן, כפית פפריקה, כף סוכר, מיץ מלימון, 2 כפות רכז רימונים (למי שאין אפשר 2 כפות סילאן), פלפל שחור, 2 כוסות מים.
  • נערבב ונשפוך על עלי הכרוב המוכנים בסיר הבישול.
  • נשים צלחת משקל מעל ונכסה במכסה ל-30 דקות על להבה נמוכה.
  • אחרי זאת נוריד מכסה ואז הצלחת ונמשיך לבשל עד גמר הנוזלים.
Advertisements

הערות וטיפים

שיטה מצוינת לבישול הכרוב:
  • לשים 1 כרוב שלם עטוף בניילון נצמד למקפיא ללילה.
  • אפשר להרתיח בסיר את הכרוב בשלמותו אחרי שעקרנו את הליבה הקשה גם זו אפשרות.
  • ואפשר גם בשקית למיקרוגל.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

Advertisements


שאלות נפוצות: כרוב ממולא בשר

איזה אורז את משתמשת?
אורז סוגת, לא עגול.
אפשר למלא רק באורז?
כן ברור.
אפשר לעשות את זה גם עם בצל במקום כרוב?
כן.
ללא אפייה בתנור?
לא צריך.
אפשר להחליף את הבשר טחון לחזה עוף טחון?
כן גם יעבוד.
כרוב ממולא בשר משגע
צילום: אורה ארגוב
הבמה כולה שלכם:
כרוב ממולא בשר משגע
צילום: מלי דרורי

"אני בישלתי שעתיים כמות גדולה יחד עם חצאי קישואים ממולאים
על אש קטנה ויצא לי ממש מעולה!"
מלי דרורי


רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: כרוב ממולא בשר מתכון מאת: אורה ארגוב

Advertisements

Similar Posts

4 Comments

  1. האם צריך 2 כוסות אורז לאחר בישול כי מ-2 כוסות אורז לפני בישול יוצאים אולי 4 כוסות אורז מבושלים. ?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements