מתכון באדיבות: נדין מלמד – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: עוגת שוקולד משגעת מפוצצת קקאו
מצרכים
4 ביצים שלמות בטמפ' החדר מוקצפות
3/4 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
חצי כוס שמן
5 כפות קרם קוקוס
חצי כוס קקאו (לא פחות! לכן היא שוקולדית כלכך).
כוס וחצי קמח תופח
חצי כוס מים רותחים
לקרם:
חצי פחית קרם קוקוס
טבלת שוקולד מריר
אופן הכנה
- נערבב את הרטובים למעט המים הרותחים היטב במקצפה. נוסיף קקאו וקמח ונערבב קלות ובעדינות רק עד הטמעה (ערבוב יתר יצור עוגה קשיחה). נשפוך את המים הרותחים ונערבב שוב קלות. הבלילה אמורה להיות נוזלית וזה בסדר.
- נשפוך לתבנית 24 או אלומיניום בינונית ונאפה כ30 דקות על 170 מעלות.
- לקרם: להמיס בפולסים של 30 שניות במיקרו ולשפוך על העוגה. לקשט בקוקוס
שאלות ותשובות
שאלה: באיזה כוס מידה השתמשת?
תשובה: ממליצה למדוד את הרכיבים בכוס זכוכית גדולה לשתיה חמה, ככה יוצאת כמות גדולה יותר ועוגה גבוהה יותר. כוס כזו
שאלה: מה ניתן להחליף את הפחית קרם?
תשובה: לא כדאי הקוקוס נותן את העושר והטעם שלו לעוגה. אם חייב אז שמנת מתוקה.
שאלה: על איזה תכנית אפית ? קו עליון וקו תחתון או טורבו?
תשובה: תנור רגיל-עליון תחתון.
שאלה: את שמה את הקרם על עוגה חמה או קרה?
תשובה: עוגה חמה עם קרם קר ולהיפך.
שאלה: אפשר עם קמח רגיל ולהוסיף אבקת אפייה?
תשובה: ברור.
שאלה: איפה קונים את הקרם קוקוס?
תשובה: בכל חנות וסופר אפשר למצוא קרם קוקוס.
שאלה: 4 ביצים מוקצפות חלמון וחלבון יחד?
תשובה: כן, לא חייב להקציף במכונה, גם ביד זה מספיק.
שאלה: אפשר לשים במקום קרם קוקוס לשים קוקוס רגיל?
תשובה: לא. קרם הקוקוס מתפקד כנוזלים בעוגה. אם אין לך תמירי בשמנת מתוקה אבל הקרם קוקוס ממש נותן טעם ועושר מעולים.
שאלה: טבלת שוקולד הכוונה לקוביה או שוקולד שלם 100 גרם?
תשובה: שוקולד שלם.
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית
- מתכון: עוגת שמרים פרג
- מתכון: עוגת בוטיק לשבת ב 6 דקות!
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!