מאפים ולחמיםמתכונים לשבועות

אצבעות לחם שום מלי מאירוב

במקום לחכות כל פעם לפיצוי משליח הפיצה כדי לקבל לחם שום, הגיע הזמן לחמם את התנור ולהכין לבד: בזמן לשבועות, אצבעות לחם שום טעים במיוחד מאת מלי מאירוב המוכשרת שהוא יצירת מופת במלוא מובן המילה! מכינים בכלום זמן מבצק רך ואלסטי שהכי כיף לעבודה מורחים מעל תערובת עשבי תיבול ושום משגעת, אופים ומתפנקים. לחם שום שיגרום לכל מי שטועם מתמכר, ללקק את האצבעות!

מתכון באדיבות: מלי מאירוב – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: אצבעות לחם שום מלי מאירוב

מצרכים 

כוס מידה: כוס חד פעמי לשתייה חמה
כמות: שני מגשים בערך, כ 30 יחידות

קמח
שמרים יבשים
סוכר, מלח
סילאן
שמן זית
פטרוזיליה
שום
ביצה
מים


אופן הכנה 

  • בקערת המיקסר או בלישה ביד שמים 3 כוסות קמח, כף שמרים יבשים , כף סוכר, כף סילאן, וכוס ורבע מים. לשים 3 דקות ומוסיפים כפית וחצי מלח ורבע כוס שמן זית.
  • לשים עד לבצק חלק ואלסטי ולא יבש בערך 8 דקות. אם צריך מוסיפים מים בטיפות
  • עושים מהבצק כדור ונשים בקערה משומנת ונלטף אותו בשמן
  • נניח לתפיחה של שעה ורבע, בינתיים נכין תערובת של חצי צרור פטרוזיליה קצוצה ו-5 שיני שום קצוץ עם רבע כוס שמן זית.
  • לאחר שהבצק תפח נוריד למשטח משומן ומרדדים למרובע ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה. נניח לתפחיה 25 דקות מכוסה במגבת. גם אם עושים לחמניות או קרואסון מניחים לתפיחה אחרי הצורה ל-25 דקות
  • נערבב ביצה עם חצי כפית מלח וחצי כפית סוכר וכפית מים ואז נבריש את הבצק בעדינות
  • מכיניסים לתנור מחומם 190 מעלות לאפייה רגילה במשך 10 דקות
  • נוציא מהתנור ונמרח את תערובת הפטרוזיליה ומשיאירים ממנה קצת בצד, נפזר זעתר ונחזיר לתנור לעוד רבע שעה בערך עד שקצת מזהיב
  • נוציא ונבריש בתערובת שהשארנו בצד ונכסה במגבת. כשמתקרר נחתוך לרצועות. 
  • ניתן להכין קרואסון על ידי רידוד הבצק למלבן ולחתוך למשולשים, או כלחמניות עגולות.

אצבעות לחם שום מלי מאירוב

שאלות ותשובות

שאלה: באיזה כוס משתמשים?
תשובה: .

שאלה: כמה יחידות יוצא מהכמות שציינת במתכון?
תשובה: תלוי בגודל אבל יוצא שני מגשים בערך.

שאלה: אפשר להקפיא?
תשובה: כן.

שאלה: כמה קרואסונים יוצאים בערך?
תשובה:  

שאלה: אפשר להחליף את הפטרוזיליה בכוסברה?
תשובה: כן.

שאלה:  למה חתכת את המשלושים באמצע?
תשובה: שמגלגלים יוצאת צורה יותר יפה.

שאלה: הכנתי את הלחמניות שום,איך אני שומרת אותם עד מחר בערב
תשובה: שמים בשקית ניליון ולהכניס להקפאה עד מתי שרוצים. כשמוציאים זה יהיה טרי טרי.

שאלה: פטרוזיליה ושום למילוי בתוך הבצק?
תשובה: לא, רק מעל.

שאלה: מאיפה משיגים את העשבי תיבול שאת משתמשת בהם?
תשובה: בקפואים בסופרים זה של דורות.

תמונות ותגובות מהגולשים: 

 

אצבעות לחם שום מלי מאירוב

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker