| | |

אצבעות לחם שום בטעם נהדר

לחם שום שיגרום לכל מי שטועם מתמכר, ללקק את האצבעות!
בהשראת: מלי מאירוב
ציון 4.38 על ידי 8 דירוגים
אצבעות לחם שום

לחם שום – במקום לחכות כל פעם לפיצוי משליח הפיצה כדי לקבל לחם שום, הגיע הזמן לחמם את התנור ולהכין לבד בזמן לשבועות,

אצבעות לחם שום טעים במיוחד מאת מלי מאירוב המוכשרת שהוא יצירת מופת במלוא מובן המילה! מכינים בכלום זמן מבצק רך ואלסטי שהכי כיף לעבודה,

מורחים מעל תערובת עשבי תיבול ושום משגעת, אופים ומתפנקים. לחם שום שיגרום לכל מי שטועם מתמכר, ללקק את האצבעות!

ספר המתכונים של מלי מאירוב

אצבעות לחם שום
צילום: מלי מאירוב

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

מא' עד ת': צפו בשלבי ההכנה

אצבעות לחם שום
צילום: מלי מאירוב
אצבעות לחם שום
צילום: מלי מאירוב
אצבעות לחם שום
צילום: מלי מאירוב

 

אצבעות לחם שום

אצבעות לחם שום בטעם נהדר

לחם שום שיגרום לכל מי שטועם מתמכר, ללקק את האצבעות!
ציון 4.38 על ידי 8 דירוגים
לדרג
כמות 30 יחידות
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

כוס מידה: כוס חד פעמי לשתייה חמה

המצרכים

  • 3 כוסות קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • ¼1 כוסות מים
  • 1 כף סוכר
  • ½1 כפיות מלח
  • 1 כף סילאן
  • ¼ כוס שמן זית
  • ½ צרור פטרוזיליה
  • 5 שיני שום
  • 1 ביצה

אופן ההכנה

  • בקערת המיקסר או בלישה ביד שמים 3 כוסות קמח, כף שמרים יבשים , כף סוכר, כף סילאן, וכוס ורבע מים.
  • לשים 3 דקות ומוסיפים כפית וחצי מלח ורבע כוס שמן זית.
  • לשים עד לבצק חלק ואלסטי ולא יבש בערך 8 דקות. אם צריך מוסיפים מים בטיפות.
  • עושים מהבצק כדור ונשים בקערה משומנת ונלטף אותו בשמן.
  • נניח לתפיחה של שעה ורבע, בינתיים נכין תערובת של חצי צרור פטרוזיליה קצוצה ו-5 שיני שום קצוץ עם רבע כוס שמן זית.
  • לאחר שהבצק תפח נוריד למשטח משומן ומרדדים למרובע ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה.
  • נניח להתפחה 25 דקות מכוסה במגבת, גם אם עושים לחמניות או קרואסון מניחים לתפיחה אחרי הצורה ל-25 דקות.
  • נערבב ביצה עם חצי כפית מלח וחצי כפית סוכר וכפית מים ואז נבריש את הבצק בעדינות.
  • נכניס לתנור שחומם מראש ל 190 מעלות לאפייה רגילה במשך 10 דקות.
  • נוציא מהתנור ונמרח את תערובת הפטרוזיליה ונשאיר ממנה קצת בצד.
  • נפזר זעתר ונחזיר לתנור לעוד רבע שעה בערך עד שקצת מזהיב.
  • נוציא ונבריש בתערובת שהשארנו בצד ונכסה במגבת. כשמתקרר נחתוך לרצועות.

הערות וטיפים

ניתן להכין קרואסון על ידי רידוד הבצק למלבן ולחתוך למשולשים, או כלחמניות עגולות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: לחם שום

אפשר להקפיא?
אפשרי.
אפשר להחליף את הפטרוזיליה בכוסברה?
כן.
למה חתכת את המשולשים באמצע?
שמגלגלים יוצאת צורה יותר יפה.
הכנתי את הלחמניות שום, איך אני שומרת אותם עד מחר בערב?
\שמים בשקית ניילון ולהכניס להקפאה עד מתי שרוצים. כשמוציאים זה יהיה טרי טרי.
פטרוזיליה ושום למילוי בתוך הבצק?
לא, רק מעל.

 


הבמה כולה שלכם:
אצבעות לחם שום
צילום: פיירוז חג יחיא

"גם אני הכנתי לחם שום ממולא גבינה!"
פיירוז חג יחיא

אצבעות לחם שום
צילום: ורד מחפודה

"הבת שלי הכינה לפי המתכון שלך רק צורה אחרת…
אמאלהההההה איזה טעים יצא תודה על המתכון!"
רד מחפודה

 

אצבעות לחם שום
צילום: ראף רות

"אלופההההההה!"
ראף רות

 


רק עוד דבר אחד אחרון!

שעת ערב, כל המשפחה בבית וכל המשפחה רעבה? לא להילחץ – אלא לדפדף!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

מקור: לחם שום מתכון מאת: מלי מאירוב

Similar Posts

3 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?