Advertisements
|

קציצות בשר מנצחות עם פטריות

קציצות בשר עם אטריות אורז ברוטב פטריות וסויה. ארוחה עשירה שמכינים בקלות!
בהשראת: אילנית בניזרי
ציון 4.08 על ידי 14 דירוגים
קציצות בשר עם פטריות ואטריות אורז
Advertisements

קציצות בשר עם פטריות ואטריות אורז – ארוחה מלאה ועשירה בסיר אחד, בדיוק בשבילכם כדי ליהנות מהזמן הפנוי של יום שישי!

יום שישי הוא יום קצר בתחושה ולפעמים באמת מתחשק לי לבלות את יום שישי קצת אחרת ולא במטבח. אז בימים כאלה אני מכינה תפריט עשיר, שההכנה שלו מהירה בהרבה מהפקות יום השישי הרגילות שלי, אבל עדיין עונה לי על הצורך בארוחה מלאה, משביעה ומפנקת שאף אחד לא יצא ממנה מקופח.

התבשיל הזה הוא אחד הטעימים, קציצות בשר מטוגנות עם אטריות אורז ברוטב פטריות וסויה שמשדרג את הטעמים ברמות אחרות. המנה עשירה מאוד ונהדרת לצד סלט וחלה מדהימה ואתם מסודרים!

קציצות בשר עם פטריות ואטריות אורז
צילום: אילנית בניזרי

Advertisements

למה באמת כדאי לכם: קציצות בשר עם פטריות

  • ארוחה מלאה ומשביעה בסיר אחד שמספיקה לכל המשפחה!
  • כל כך קלה להכנה שאפשר להכין גם באמצע השבוע כשאין זמן!
  • ארוחה עשירה וטעימה, בשילוב טעמים מנצח, שכל המשפחה תאהב!
  • ארוחה מפנקת המכילה את כל הערכים התזונתיים המומלצים!

שורה תחתונה: תכינו את הארוחה הזו ולכו תבלו לכם את יום השישי ותתפנקו. גם לכם מגיע!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

קציצות בשר עם פטריות ואטריות אורז

קציצות בשר מנצחות עם פטריות

קציצות בשר עם אטריות אורז ברוטב פטריות וסויה. ארוחה עשירה שמכינים בקלות!
ציון 4.08 על ידי 14 דירוגים
לדרג
באדיבות: אילנית בניזרי
Advertisements

המצרכים

  • אטריות אורז רחבות/אטריות רגילות/פסטה (400 גרם)
  • פטרוזיליה (לפי הטעם)

לקציצות:

  • ½ קילו בקר טחון (אפשר עוף מי שרוצה)
  • 1 בצל (קטן קצוץ לא מגורד)
  • 1 חופן פטרוזליה ועלי כרפס (קצוצים)
  • 2 כפות פירורי לחם (רגילים לא מוזהבים)
  • 2 כפות סודה מוגזת (מבקבוק לא אבקה )
  • 1 כף שמן
  • 1 ביצה
  • מלח (קורט)
  • ¼ כפית פלפל שחור (טחון דק)
  • 1 כפית ראס אל חנות (או תבלין לקציצות שיש לכם)

לרוטב:

  • ¼ כוס שמן
  • 1 בצל (קצוץ)
  • 1 שן שום (כתושה)
  • ½ כפית כורכום
  • 1 סלסלת פטריות חתוכות (250 גרם)
  • 2 כפות רוטב סויה/טריאקי
  • ½1 מים רותחים
  • 1 כפית אבקת מרק עוף
  • פלפל שחור גרוס (לפי הטעם)
Advertisements

אופן ההכנה

  • לערבב היטב את כל מרכיבי הקציצה - להניח במקרר לרבע שעה קירור.
  • את הקציצות לטגן ברבע כוס שמן במחבת, דקה מכל צד ולהניח בצד.
  • נעבור לרוטב, בסיר רחב מטגנים ברבע כוס שמן בצל קצוץ עד להזהבה.
  • להוסיף שן שום כתושה, חצי כפית כורכום ולערבב.
  • להוסיף סלסלת פטריות חתוכות, 2 כפות רוטב סויה או טריאקי ומערבבים.
  • להוסיף כוס וחצי מים רותחים מהול בכפית אבקת מרק עוף, פלפל שחור גרוס.
  • להניח את הקציצות המטוגנות ברוטב מעל הפטריות ולערבב בעדינות, מבשלים על להבה נמוכה 20 דקות.
  • בינתיים להרתיח סיר עם מים מעט שמן ומלח.
  • ולהרתיח חצי חבילת אטריות אורז רחבות או ניתן להמיר לפסטה או אטריות רגילות - מסננים מהמים.
  • להוסיף אותם לסיר הקציצות, להטמיע אותם ברוטב בעדינות.
  • לבשל לעוד 5 דקות ללא מכסה, מפזרים פטרוזיליה יבשה ומכבים.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

Advertisements


שאלות נפוצות: קציצות בשר עם פטריות

אפשר לא לטגן את קציצות ? ואפשר בתנור?
בהחלט.
זה אטריות הלבנות או הצהובות ?
לבנות.
האם בישול קציצות עם כיסוי ?
כן, לכסות.
עוד שאלה – ילדים בדרך כלל מקפיאים בקופסאות קטנות  – האם זה בסדר יהיה להקפיא בכלל איטריות? – תודה על תשובתך.
אטריות לא מקפיאים קציצות אפשרי.
קציצות בשר עם פטריות ואטריות אורז
צילום: אילנית בניזרי

רק עוד דבר אחד אחרון!

אין על ארוחת צהריים משביעה ומזינה למלא את המצברים כמו שצריך – מסכימים?

עוד מתכונים מעניינים באתר

 מחפשים עוד רעיונות? עשרות ארוחות צהריים מנצחים מחכים לכם – עכשיו באתר!

 

מקור: אילנית בניזרי

Advertisements

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements