ארוחות צהרייםבשר

קציצות בשר עם פטריות ואטריות אורז

התבשיל שיעשה לכם את שולחן השבת! קציצות בשר מטוגנות רכות ועסיסיות עם אטריות אורז מפנקות, ואת כל הטוב הזה נטבול ברוטב פטריות וסויה משגע שמשדרג את הטעם פי מאה. מנה עשירה ומשביעה במתכון פשוט וברור שמכינים בלי יותר מדי בלגן, ומה שנשאר זה רק להיאנח מחדש מהטעם בכל ביס וביס!

מתכון באדיבות: אילנית בניזרי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: קציצות בשר עם פטריות ואטריות אורז ברוטב סויה

מצרכים 

אטריות אורז רחבות / פסטה / אטריות רגילות
פטרוזיליה

לקציצות:
חצי קילו בקר טחון ( אפשר עוף מי שרוצה)
בצל קטן קצוץ לא מגורד
חופן פטרוזליה ועלי כרפס קצוצים
2 כפות פירורי לחם רגילים לא מוזהבים !
2 כפות סודה מוגזת מבקבוק לא אבקה !!
כף שמן
ביצה
מלח
רבע כפית פלפל שחור טחון דק
כפית ראס אל חנות או תבלין לקציצות שיש לכם!
לערבב היטב הכל – להניח במקרר לרבע שעה קירור

לרוטב
רבע כוס שמן
בצל קצוץ
שן שום כתושה
חצי כפית כורכום
סלסלת פטריות חתוכות
2 כפות רוטב סויה או טריאקי
כוס וחצי מים רותחים
מהול בכפית
אבקת מרק עוף
פלפל שחור גרוס


אופן הכנה 

  • את הקציצות לטגן ברבע כוס שמן במחבת, דקה מכל צד להניח בצד
  • נעבור לרוטב, בסיר רחב מטגנים ברבע כוס שמן בצל קצוץ עד להזהבה
  • להוסיף שן שום כתושה, חצי כפית כורכום ולערבב
  • להוסיף סלסלת פטריות חתוכות, 2 כפות רוטב סויה או טריאקי ומערבבים
  • להוסיף כוס וחצי מים רותחים מהול בכפית אבקת מרק עוף, פלפל שחור גרוס
  • להניח את הקציצות המטוגנות ברוטב מעל הפטריות ולערבב בעדינות, מבשלים על להבה נמוכה 20 דקות!
  • בינתיים להרתיח סיר עם מים מעט שמן ומלח ולהרתיח חצי חבילת אטריות אורז רחבות או ניתן להמיר לפסטה או אטריות רגילות!
  • מסננים מהמים
  • להוסיף אותם לסיר הקציצות, להטמיע אותם ברוטב בעדינות
  • לבשל לעוד 5 דקות ללא מכסה, מפזרים פטרוזליה יבשה ומכבים

עוד מתכונים מבוקשים:

קציצות בשר עם פטריות ואטריות אורז

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker