| |
תיכף שבועות והגיע הזמן למתכון נהדר ללזניה בהירה וקלאסית. לזניה חלבית מושלמת בכלום עבודה ומקסימום טעם, הסוד טמון בחיבור הקסום שבין שכבות העלים הרכים לרוטב עגבניות המשגע ולגבינות העשירות הרבות. שמים בתנור ומקבלים את הלזניה המושלמת שכולם יטרפו דבר ראשון!
 

מתכון באדיבות: ענת אלישע ביטון – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: לזניה חלבית בכלום עבודה

תבנית חד פעמית בינונית

מצרכים

 בצל בינוני
שתי שיניי שום מגורדות
8 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
קופסא עגבניות מרוסקות
כף גדושה רסק
אורגנו
בזיליקום (טרי או יבש)
מלח, פלפל, מעט סוכר
עלים של לזניה (ללא בישול מקדים)
1 קוטג'
1 גבינה לבנה (250 גרם)
300 גרם עמק מגורדת
150 גרם קשקבל
2 כפות פירורי לחם
150 גרם פרמזן (אפשרות)

אופן ההכנה

  • נטגן בצל בינוני קצוץ, שתי שיניי שום מגורדות מעט, ונוסיף 8 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות, נמשיך לטגן ונוסיף קופסא של עגבניות מרוסקות, כף גדושה רסק, אורגנו, בזיליקום (טרי או יבש) מלח פלפל , מעט סוכר.
  • עלים של לזניה, אין צורך בבישול מקדים.
  • לגבינות: 1 קוטג', 1 גבינה לבנה, עמק מגורדת, קשקבל, 2 כפות פירורי לחם, מלח פלפל
  • ונתחיל בשכבות: שכבת רוטב על התבנית, מעל דפים של לזניה , שוב רוטב ואז שכבה מהגבינות וכו'  בשכבה העליונה אפשר לגרד פרמזן
  • נעטוף בנייר אפייה ומעליו נייר כסף ונאפה כ 30 דק' בחום 180
  • לבסוף נוריד את נייר האפייה ולאפות כ 15 דק נוספים.

 

שאלות ותשובות

שאלה: שכבה אחרונה דף והרוטב ומעל פרמזן הבנתי נכון ? וכמה שכבות עשית סה"כ?
תשובה:  נכון, 4 שכבות סה"כ.

שאלה: איזו סוג דפי הלזניה?
תשובה: של חברת ברילה.

שאלה: באיזה גודל תבנית הכנת?
תשובה:  תבנית חד פעמית בינונית.

שאלה: אפשרי במגש חד פעמי גדול?
תשובה:  כן ברור רק את כמות הגבינות והרוטב תכפילו פי אחד וחצי.

עוד מתכונים מבוקשים:



הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

3 Comments

  1. למאותגרות מה זה קצת מלח..פלפל… כפית ? מה זה קצת סוכר… כפית ? כף שטוחה ?
    תודה

    1. היי ליאת!
      מלח ופלפל לפי הטעם, אבל אם להיות מדויקים יותר אז חצי כפית מלח ורבע כפית פלפל. סוכר – כפית אחת.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *