|
בלי קצפת, בלי זילופים ובלי קרמים אבל עדיין טעם של מיליון! קבלו עוגת שוקולד קפה קלאסית שיוצאת לחה וריחנית במיוחד. עוגה בטעם נס קפה עשיר עם שוקולד מריר מפנק ומלטף כך בהכנה שגם פשוטה וגם מהירה אך לא מתפשרת על הטעם. מתכון אליפות לאחד השילובים המנצחים במיוחד ליד קפה בשעות היפות של הבוקר.

מתכון באדיבות: שרית מזיוף דהן – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת שוקולד קפה קלאסית

מצרכים 

4 ביצים
סוכר חום בהיר (דמררה)
מלח
תמצית וניל
שמן
נס קפה
קמח תופח
100 גרם שוקולד מריר


אופן הכנה 

  • נקציף 4 ביצים שלמות במהירות גבוהה למשך 5 דקות
  • נוסיף 1 1/2 כוסות סוכר חום בהיר (דמררה בלבד!)
  • נוסיף 1/4 כפות מלח וכפית תמצית וניל
  • ננמיך את המהירות ונוסיף 1 כוס שמן
  • כעת נכין 1/2 כוס מים רותחים עם 2 כפות נס קפה ו 2 כוסות קמח תופח
  • נערבב לסירוגין לתערובת הביצים קמח ונוזלים (נתחיל בקמח ונסיים בקמח)
  • מפרישים ⅓ מהתערובת ונוסיף 100 גרם שוקולד מריר מומס
  • נשמן תבנית מלבנית ונפדר אותה עם קקאו
  • יוצקים את התערובת הבהירה מעל את הכהה ונערבב עם מזלג
  • נאפה ב-160 מעלות בערך 40 דקות (עד שהעוגה יציבה, אולי פחות)

שאלות ותשובות

שאלה: אפשר קמח לבן ואפיה?
תשובה: כן,  2 כפיות אבקת אפייה לערבב עם הקמח.

שאלה: איזו כוס השתמשת?
תשובה: כוס מידה אוניברסלית. 

שאלה: איזה תבנית משתמשים?
תשובה: מלבנית חד פעמית. 20X30.

שאלה: מפרידים ביצים?
תשובה: לא, אין צורך להפריד.

 
עוד מתכונים מבוקשים:

 
עוגת שוקולד קפה

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *