עוגיותללא גלוטן

עוגיות טחינה ושוקולד מיוחדות

עוגיות טחינה ושוקולד מעלפות ומיוחדות במינן בצורת מקלות. שילוב טעמים מעניין של טחינה גולמית עם שוקולד צ’יפס במתכון שאפשר להכין כעוגיות או כביסקוטי/מנדלברויט, מה שמתחשק לכם והכל ללא גלוטן! גם אלה שלא אוהבים טחינה לא יוכלו לעמוד בפני עוגיות מושלמות אלה, נסו פעם אחת ותתחילו להכין קבוע כל שבת.

מתכון באדיבות: חביבה טרופר בתת – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: 

מצרכים 

כוס טחינה גולמית
3 כפות סירופ מייפל טהור
2 ביצים
כפית תמצית וניל 1/2
כפית אבקת סודה לשתייה
כוס שוקולד צ’יפס (בהחלט מספיק גם פחות!) אפשר להשתמש ב 66% שוקולד מריר


אופן הכנה 

  • נערבב הכל יחד חוץ מהשוקולד צ’יפס (עדיף עם מקצף ידני)
  • נוסיף את השוקולד בתנועת קיפול
  • נחמם תנור ל180 מעלות לשפוך את הבלילה על תבנית אפייה מרופד בנייר אפייה! ליצור (עם מרית) צורה של רולדה לא גבוהה
  • נאפה 15 דקות
  • מיד אחר כך נפזר עוד שוקולד צ’יפס מלמעלה ואפשר גם להוסיף קצת מלח גס, למי שבעניין
  • נחתוך לפרוסות/ “מקלות” (כן,שעוד חם)
  • אפשר להכין לעוגיות במקום, כמות זו מספיק לכ20 עוגיות למי שרוצה להכין ביסקוטי/מנדלברויט להחזיר את המקלות הפרוסות לתנור ולאפות עוד לפחות 10 דקות

שאלות ותשובות

שאלה: השוקולד מתמזג בעוגיה או מתקרר ומתקשה?
תשובה: די מתמזג…שמים כשעוד חם.

שאלה: מה זה בדיוק? עוגה, עוגיות, מה המרקם?
תשובה: עוגיות רכות. אם אופים פעמיים עוגיות קראנצ’יות.

 

שאלה: מה גודל הכוס מדידה חם או קר?
תשובה: מאג זכוכית רגיל. כ220 מ”ל.

 

עוד מתכונים מבוקשים:

עוגיות טחינה ושוקולד מיוחדות

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker