מאפים ולחמים

חלה לשבת כמו במאפיה

אין כמו חלות ביתיות לשבת עם ריח שממלא את כל הבית! מתכון לחלות מושלמות ביתיות שיוצאות בדיוק כמו במאפיה, לא תצליחו לראות את ההבדל! חלות קלאסיות שמכינים מבצק נוח וכיף לעבודה עם קליעה על 6 לקבלת צורה מהממת שתגנוב את ההצגה, מפזרים שומשום ושמים לתנור לקבלת שלמות גם בפה וגם בעין.

מתכון באדיבות: מיכל פדידה – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: חלה לשבת כמו במאפיה

מצרכים 

1 קילו קמח
2 כפות שמרים
חצי כוס סוכר
כף מלח
3/4 כוס שמן
מים פושרים בין 2 וחצי לשלוש כוסות


אופן הכנה 

  • במיקסר נערבב את הקמח עם השמרים, נוסיף סוכר ושמן ונתחיל להוסיף את המים בהדרגה עד לקבלת בצק רך אבל לא דביק. לאחר כ2-3 דקות נוסיף את המלח ונמשיך ללוש במיקסר. 
  • נתפיח את הבצק כ-40 דקות עד להכפלה, נחלק לכדורים כל כדור נרדד למלבן ונגלגל לרצועה ואז קולעים חלה
  • את השומשום מפזרים מעל לאחר מריחת ביצה או בשלב קליעת החלה ניתן לגלגל בשומשום
  • נתפיח עד שעולות מעט ונאפה ב-180 מעלות טורבו.

סרטון קליעה חלה שש רצועות:

שאלות ותשובות

שאלה: באיזה כוס משתמשים?
תשובה: כוס חד פעמי חם.

שאלה: חצי כוס סוכר? זה לא יוצא מתוק מידי?
תשובה: האמת שלא.

שאלה: החלה קריספית?
תשובה: תלוי באפיה, תשאירי אותה קצת יותר מהרגיל והיא תהיה.

שאלה: כמה חלות בק”ג קמח?
תשובה: יצאו לי חמש חלות בגודל יפה אבל עשיתי שני ק”ג זה יוצא בערך שבעים גרם כל כדור.

שאלה:  באיזה קמח משתמשת?
תשובה: אני משתמשת בקמח לבן מנופה. 

שאלה: אם אין ברשותי מיקסר?ניתן ללוש ביד?
תשובה: בוודאי.

שאלה: כשאת מגלגלת בשומשום את מורחת ביצה לפני כן ?
תשובה: לא בלי ביצה מרטיבה את הידיים ואת הרצועה ומגלגלת בשומשום.

שאלה: שאת מוציאה מהתנור מכסה במגבת אן משאירה פתוח להתקרר?
תשובה: מקררת על רשת עם מגבת מעל. 

שאלה: אלו חלות מתוקות?
תשובה: לא, רגילות.

תמונות ותגובות מהגולשים: 

עוד מתכונים מבוקשים:

חלה לשבת כמו במאפיה

 

חלה לשבת כמו במאפיה

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker