Advertisements
|

חלה לשבת רכה כמו במאפיה

חלה לשבת רכה, מתוקה וטעימה כמו במאפייה ואפילו טעימה יותר! יש גם סרטון!
בהשראת: מיכל פדידה
ציון 4.34 על ידי 18 דירוגים
חלה לשבת כמו במאפיה
Advertisements

חלה לשבת, חלה מתוקה כמו במאפייה ואפילו טעימה יותר! כי אין כמו חלה מפנקת לשבת!

עונג שבת מתחיל בחלה טובה ומתוקה, שריח האפייה שלה ממלא את הבית וגורם לכולם להתרווח מנחת. 

את החלות שלנו לשבת אני מכינה כבר הרבה שנים כי כבר בפעם הראשונה שהכנתי התמכרתי לריח האפייה בבית, ביום שישי, והמשפחה שלי התמכרה קשות לטעם!

חלה משגעת לשבת, מתוקה, רכה ומפנקת שמגדילה את עונג השבת בבית וכולם מחייכים עם כל ביס. המתכון פשוט להכנה ויש גם סרטון לעזר, כדי שיהיה קל יותר ונוח. חלה מענגת וממכרת שתגרום לכם להפסיק לקנות חלות במאפיות!

חלה לשבת כמו במאפיה
צילום: מיכל פדידה

Advertisements

למה באמת כדאי לכם: חלה לשבת כמו במאפיה

  • מי שרוצה עונג שבת אמיתי מכין את חלה לשבת מפנקת כמו זו!
  • חלה איכותית שנשמרת טרייה גם ארבעה ימים אחרי ההכנה!
  • כל כך טעימה שהיא לא בדיוק תישמר ארבעה ימים כי לא תפסיקו לאכול ממנה!
  • ניתן להכין את חלות עם מיקסר ולהקל את ההכנה!

שורה תחתונה: אין עונג שבת אמיתי בלי חלה מתוקה לשבת ומענגת במיוחד! רוצים עונג שבת? תכינו!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

חלה לשבת כמו במאפיה

חלה לשבת רכה כמו במאפיה

חלה לשבת רכה, מתוקה וטעימה כמו במאפייה ואפילו טעימה יותר! יש גם סרטון!
ציון 4.34 על ידי 18 דירוגים
לדרג
באדיבות: מיכל פדידה

ציוד

תבנית לתנור בינונית
מידה: כוס חד פעמי חם
Advertisements

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כף מלח
  • 3/4 כוס שמן
  • ½2 כוסות מים פושרים (עד 3 כוסות)
Advertisements

אופן ההכנה

  • במיקסר נערבב את הקמח עם השמרים.
  • נוסיף סוכר ושמן ונתחיל להוסיף את המים בהדרגה עד לקבלת בצק רך אבל לא דביק.
  • לאחר כ2-3 דקות נוסיף את המלח ונמשיך ללוש במיקסר.
  • נתפיח את הבצק כ-40 דקות עד להכפלה.
  • נחלק לכדורים כל כדור נרדד למלבן ונגלגל לרצועה ואז קולעים חלה.
  • את השומשום מפזרים מעל לאחר מריחת ביצה או בשלב קליעת החלה ניתן לגלגל בשומשום.
  • נתפיח עד שעולות מעט ונאפה ב-180 מעלות טורבו במשך 35 דקות או עד שהחלה משחימה.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

איך מכינים את הצורה?
הקליקו לסרטון קליעה:

 

(ניתן להיעזר בסרטון מעלה להכנת הצורה, אך המתכונים עצמם אינם זהים)

Advertisements


שאלות נפוצות: חלה לשבת כמו במאפיה

חצי כוס סוכר? זה לא יוצא מתוק מידי?
האמת שלא.
החלה קריספית?
תלוי באפיה, תשאירי אותה קצת יותר מהרגיל והיא תהיה.
באיזה קמח משתמשת?
אני משתמשת בקמח לבן מנופה.
אם אין ברשותי מיקסר? ניתן ללוש ביד?
בוודאי.
כשאת מגלגלת בשומשום את מורחת ביצה לפני כן?
לא בלי ביצה מרטיבה את הידיים ואת הרצועה ומגלגלת בשומשום.

 


הבמה כולה שלכם:

 

חלה לשבת כמו במאפיה
צילום: דורית זרח

"עשיתי את הלחם שלך…..יצא אליפות!"
דורית זרח

חלה לשבת כמו במאפיה
צילום: אור סרוסי

"גם אני הכנתי!"
אור סרוסי

חלה לשבת כמו במאפיה
צילום: תמר מורדכיוב

"אליפות של מתכון !!!
עשיתי אותו כבר כמה פעמים ועפו עליו!"
תמר מורדכיוב


רק עוד דבר אחד אחרון!

שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

מקור: מיכל פדידה

 

Advertisements

Similar Posts

11 Comments

  1. 3 stars
    ואם אני רוצה להכין רק חלה קטנה אחת, למה לא לרשום כמויות בגרמים?? חצי כוס/ שלושת רבעי כוס… חובבני ביותר.

    1. היי ליאור,
      נשמח לעזור עם הכמויות לחלה קטנה:
      חצי קילו קמח
      11 גרם שמרים יבשים
      100 גרם סוכר
      10 גרם מלח
      240 מ"ל מים (או יותר, אם הבצק לא נוח מספיק לעבודה)
      75 גרם שמן
      בהצלחה!

  2. 3/4 כוס שמן??
    זה לא יצא חלה… זה יצא עוגה, אם אפשר לקרוא לזה ככה, בצורת חלה…
    רק אחרי שהיא יצאה מהתנור נפל לי האסימון!
    3/4 כוס שמן?? ואני שמתי חצי כוס בכלל… אם הייתי שמה 3/4, מה היה יוצא?
    חבל.
    יום שישי, נזרק לפח.

    1. היי נועה,
      במתכון של ארז קומרובסקי יש חצי כוס שמן על קילו קמח, כך שדווקא האינסטינקט שלך לשים חצי כוס היה נכון.
      בכל מקרה, בעלת המתכון השתמשה במתכון הזה בכוס חד פעמית לשתייה חמה.
      האם השתמשת בכוס כזו בהכנה? ואם לא, האם השתמשת באותה כוס לכל אורך המתכון?

    2. 5 stars
      מאמי כנראה שנפל טעות בהכנה שלך. עשיתי היום ויצא מושלם!
      יש כאלה ששמים חצי ויש שלושת רבעי. את בכלל שמת חצי ולא יצא לך טוב.. אז זה לא נראה קשור כלל לשמן כי רוב המתכונים אכן מכילים חצי כוס…
      מה שכן זמן הלישה שלי היה 12 דק
      בהצלחה

    1. היי אילן!
      תודה רבה על התגובה שלך.
      זמן אפייה של החלה – 35 דקות או עד שהיא משחימה.
      בהצלחה 🙂
      נ.ב. אנחנו מזמינים אותך להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו כדי לקבל מאיתנו מתכונים חדשים כל יום!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements