ארוחות צהרייםבשר

מפרום אפוי בתוספת אורז ובולונז

מפרום נהדר קל להכנה בלי טיגון במראה אסתטי במיוחד. קבלו מפרום אפוי בתנור מתפוחי אדמה ובשר בקר טחון ועסיסי שמסודרים בטכניקה מהממת. מוסיפים באמצע אורז עגול מעורבב עם בשר ועגבניות ואופים בתנור לקבלת מעדן טעים ברמות. מנה מושלמת לשולחן השבת שתמיד מתחסלת מיד והתוצאה זה ללקק ת’אצבעות.

מתכון באדיבות: איילת ממן – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: מפרום אפוי בתוספת אורז ובולונז

מצרכים 

מצרכים:

400-500 גרם בשר בקר צלעות טחון

בצל

חופן פטרוזיליה
שמן
סודה (שתייה קלה)
מלח ופלפל שחור גרוס
פפריקה מתוקה
כמון
מעט אבקת מרק עוף
3 תפוחי אדמה
כורכום
כוס אורז
4 עגבניות מגורדות
1 רסק עגבניות קטן

אופן הכנה 

  • נשים בקערה 400-500 גרם בשר בקר צלעות טחון, 1 בצל קצוץ דק דק, חופן פטרוזיליה קצוצה דק, שלוק שמן, 1-2 שלוק סודה (שתייה קלה) מלח ופלפל שחור גרוס, מעט פפריקה מתוקה, כמון ומעט אבקת מרק עוף.
  •  נלוש היטב עם היד, נחתוך 3 תפוחי אדמה בינוני לפרוסות של ס”מ ונתבל במעט שמן, מעט כורכום ומלח, נסדר מסביב בתבנית פיירקס בשר ותפו”א לפי התמונה. 
  • לבשר שנשאר מוסיפים כוס אורז לא מבושל. אפשר לשים אורז עגול ולערבב היטב ולשים במרכז התבנית
  • בסיר קטן נשים מעט שמן זית ונוסיף 4 עגבניות מגורדות, 1 רסק עגבניות קטן, מלח ופלפל שחור גרוס, פפריקה מתוקה, כמון, אבקת מרק עוף. נערבב היטב ונוסיף מים שיהיה הרבה רוטב, לטעום שלא חסר משהו ואז נשפוך בפיירקס עד טיפה מעל הגובה של הכל
  • נכסה היטב בנייר כסף ונעביר לתנור על 200 מעלות במשך שעה ועשרים דקות בערך 
  • אחרי זאת נוריד את הנייר כסף ולתת לו טורבו בערך 15-20 דקות שיצמצמו הנוזלים ויקבל שיזוף

שאלות ותשובות

שאלה: האורז לא יוצא יבש?
תשובה: הוא מכוסה רוב הזמן אז לא יוצא יבש.

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

תגובות 2

  1. מתכון מדויק ונהדר יצא לי מושלם… לא האמנתי שזו ארוחה בסיר אחד שיכולה להיות כל כך מוצלחת וקלת הכנה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker