מאפים ולחמים

לחם / לחמניות שום נתלשות

קבלו עוד מאפה גאוני של לחם שום נתלש בצורה מהממת ויפה שלא תצליחו להתאפק לא להכין. לחם שום מושלם שמכינים מבצק חלומי ונוח, מחלקים ללחמניות קטנטנות ומסדרים אותם אחד לצד השני כך שהן תופחות ומתחברות לבד, מורחים תערבות עשבי תיבול ושום עשירה שמשדרגת את המאפה ברמות ואופים לקבלת תצורת אמנות מגרה במיוחד. יש אפשרות גם להכין מקמח כוסמין.

מתכון באדיבות: דבורה אוזנה – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: לחם / לחמניות שום נתלשות

מצרכים 

קילו קמח מנופה
שתי כפות שמרית יבשים
כפית סוכר
חצי כוס שמן זית
שלוש וחצי כוסות מים פושרים מינרלים
כפית מלח
שום כתוש

תערובת עשבי תיבול
כוסברה
פטרוזיליה
שום כתוש
שמן זית
הכמויות נתונות לטעמכם האישי.

אופן הכנה 

  • תחילה נשים בקערת המיקסר קמח שמרים וסוכר, נערבל ונוסיף שמן, שום כתוש, ואת המים בהדרגה ולבסוף המלח, נמשיך לערבל עד לקבלת בצק רך ונעים
  • למגע נעסה את פני הבצק במעט שמן, נכסה ונניח לתפוח עד שיכפיל את עצמו
  • לאחר התפחה נוריד אויר מהבצק יוצרים צורות ונבריש ביצה ואז התפחה שנייה. 
  • נבריש מתערובת הירק ושום ונאפה בתנור שחומם מראש ל200 מעלות למשך 25 דקות או עד להשחמה ובדיקה בתחתית החלה אם נאפה

שאלות ותשובות

שאלה: כמה את מחלקת את הבצק?
תשובה: יכולים להכין ביזה צורה וכמות שרוצים במאפה הזה הכנתי כדורים קטנים הנחתי בתבנית עגולה משומנת אחד ליד השני במרווח מברישים קודם ביצה מתפיחים לאחר מיכן את רוטב השום אופים ודוב להבריש את רוטב השום.

שאלה: לשים בבצק שום ?
תשובה: מברישים ביצה מתפיחים מברישים את רוטב השום וירק לפני אפייה.

שאלה: כמה שום לשים?
תשובה: זה נתון לטעמך.

שאלה: רק כפית סוכר?
תשובה: כן זה לא אמור להיות מתוק, אם רוצים מוסיפים עוד כפית זה גם בסדר.

שאלה:  מה זה תערובת עשבי תיבול?
תשובה: כוסברה ופטרוזיליה שום כתוש ושמן זיית הכמות נתונה לטעמכם האישי.

שאלה:  ניתן להמיר לחמאה אם אין לי שמן זית?
תשובה:  כן אפשרי.

שאלה: לחבר את כל הלחמניות ביחד בתבנית למרוח ולאפות?
תשובה: להניח אותם במרווח אחד מהשני כי הן תופחות ומתחברות לבד. לא לדחוס אחרת זה לא יאפה.

שאלה: ניסית עם קמח כוסמין?
תשובה: ניתן להכין עם קמח כוסמין. 

שאלה: מה הכוונה במורידים אוויר מהבצק?
תשובה: להוריד אוויר זה אומר כשהוא תופח הוא עולה למעלה אז צריך להוריד לו אוויר.

שאלה: איך עשית את הפסים?
תשובה: עם סכין.

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker