מאפים ולחמים

חלת בייגלה ירושלמי (סרטון קליעה)

עם כל הכבוד למאפים האחרים, שום דבר לא משתווה לחלות בייגלה ירושלמי חמות מהתנור וכולם יודעים את זה! לכן קבלו מתכון חלות מושלמות שיוצאות אווריריות מבפנים ופריכות מבחוץ, מכינים מבצק הכי נוח וכיף לעבודה וקולעים על 4 או 6 , טובלים בשומשום משגע ואופים לקבלת חלות משגעות בצבע מהמם. מנסים חלות אלה פעם אחת ולא חוזרים לשום מתכון אחר! לנוחותכם מצורף סרטון הסברה לקליעה.
 

מתכון באדיבות: אתי אפינגר ושושי הלפרין – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: חלת בייגלה ירושלמי

מצרכים 

1 קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
1 ביצה
2 כפות שמן זית
600 מ״ל מים (בזהירות עם המים קודם לשים חצי ליטר ואז את השאר לקבלת בצק רך נעים ולא דביק)
1/2 כוס סוכר
1 כף מלח


אופן הכנה 

  • שמים את כל החומרים במיקסר (את המלח בסוף) ונלוש 12 דקות
  • נותנים תפיחה עד הכפלת נפח
  • נחלק לגודל הרצוי
  • לעשות גלילים
  • נשפריץ מעט מים
  • נגלגל בשומשום
  • ניצור צורה
  • נותנים תפיחה עד הכפלת נפח
  • נאפה 200 מעלות עד שנהיה צבע יפה
  • נמרח מיד אחרי שמוציאים מהתנור בשמן זית

סרטוני הכנה

הכנת רצועות:

קליעה של ארבע רצועות:

קליעה של שש רצועות:

שאלות ותשובות

שאלה: כמה חלות קליעה של 6 יוצא לך מקילו ?
תשובה: 2-3.

שאלה: האפיה בטורבו?
תשובה:כן.

שאלה: משתמשת בקמח לבן רגיל?
תשובה: פה ספציפית כן… עושה גם בכוסמין.

שאלה: כמה זמן בתנור? ואם את יכולה לצלם את האופציה (סמלים) שאת בוחרת בתנור?
תשובה: 18 דקות (לתנור חזק), הנה הסימון.

שאלה: הסומסום שמים בזמן ההתפחה?או אחרי שעושים את הרצועות?
תשובה: אחרי הרצועות.

שאלה: שמת מים חמים או קרים?
תשובה: פושרים.

שאלה:  אפשר להתפיח לילה במקרר? ואם כן, אז ליצור חלה ואז להתפיח בלילה?
תשובה: כן אפשר, יוצא מושלם. ומתפיחים כבר עם השומשום בלי ביצה.

שאלה:כמה מים בכוסות?
תשובה: בערך 4.

שאלה: האם כשמשפריצים מים אחרי שיצרתי רצועות הן לא הופכות להיות דביקות? לא כדאי לקלוע ולבסוף לפזר שומשום?
תשובה: טובלים בשומשום , לכן אין את הדביקות. 

שאלה: לאפות בתנור למטה למעלה או באמצע?
תשובה:אמצע.


תמונות ותגובות מהגולשים: 

  • חן בן-ציון : הכנתי גם”
  • חיה טיוטו : סוף סוף מצאתי את המתכון המושלם לחלות”
  • שושנה יהוד : תודה על מתכון סופני”

עוד מתכונים מבוקשים:

 

חלת בייגלה ירושלמי

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker