מתכון באדיבות: אתי אפינגר ושושי הלפרין – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: חלת בייגלה ירושלמי
מצרכים
1 קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
1 ביצה
2 כפות שמן זית
600 מ״ל מים (בזהירות עם המים קודם לשים חצי ליטר ואז את השאר לקבלת בצק רך נעים ולא דביק)
1/2 כוס סוכר
1 כף מלח
אופן הכנה
- שמים את כל החומרים במיקסר (את המלח בסוף) ונלוש 12 דקות
- נותנים תפיחה עד הכפלת נפח
- נחלק לגודל הרצוי
- לעשות גלילים
- נשפריץ מעט מים
- נגלגל בשומשום
- ניצור צורה
- נותנים תפיחה עד הכפלת נפח
- נאפה 200 מעלות עד שנהיה צבע יפה
- נמרח מיד אחרי שמוציאים מהתנור בשמן זית
סרטוני הכנה
הכנת רצועות:
קליעה של שש רצועות:
שאלות ותשובות
שאלה: כמה חלות קליעה של 6 יוצא לך מקילו ?
תשובה: 2-3.
שאלה: האפיה בטורבו?
תשובה:כן.
שאלה: משתמשת בקמח לבן רגיל?
תשובה: פה ספציפית כן… עושה גם בכוסמין.
שאלה: כמה זמן בתנור? ואם את יכולה לצלם את האופציה (סמלים) שאת בוחרת בתנור?
תשובה: 18 דקות (לתנור חזק), הנה הסימון.
שאלה: הסומסום שמים בזמן ההתפחה?או אחרי שעושים את הרצועות?
תשובה: אחרי הרצועות.
שאלה: שמת מים חמים או קרים?
תשובה: פושרים.
שאלה: אפשר להתפיח לילה במקרר? ואם כן, אז ליצור חלה ואז להתפיח בלילה?
תשובה: כן אפשר, יוצא מושלם. ומתפיחים כבר עם השומשום בלי ביצה.
שאלה:כמה מים בכוסות?
תשובה: בערך 4.
שאלה: האם כשמשפריצים מים אחרי שיצרתי רצועות הן לא הופכות להיות דביקות? לא כדאי לקלוע ולבסוף לפזר שומשום?
תשובה: טובלים בשומשום , לכן אין את הדביקות.
שאלה: לאפות בתנור למטה למעלה או באמצע?
תשובה:אמצע.
תמונות ותגובות מהגולשים:
- חן בן-ציון : "הכנתי גם"
- חיה טיוטו : "סוף סוף מצאתי את המתכון המושלם לחלות"
- שושנה יהוד : "תודה על מתכון סופני"
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: לחמניות שום ועשבי תיבול
- מתכון: חלה לשבת (כולל סרטון קליעת חלה)
- מתכון: מאפה בצק עלים במילוי שוקולד
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!