|
כולנו מתים על הקלות והטעם הלא מתפשר של עוגות בחושות, אז קבלו מתכון עוגת אגוזים שוקולד קוקוס בחושה ומדהימה בטעם של עוד. שילוב מטורף של שוקולד מריר, קוקוס, מיץ תפוזים לעסיסיות ואגוזי מלך שנותנים קראנצ' מיוחד, בסוף נפדר באבקת סוכר ונקבל עוגה שהיא פשוט תענוג בכל ביס. תשמרו את המתכון הקל והקליל ותתחילו להתרגל לעוגה הגבוהה והטעימה הזו בכל סופ"ש.

מתכון באדיבות: שרה קבבצי וישראלה אזולאי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת אגוזים שוקולד קוקוס בטעם של עוד

מצרכים 

7 ביצים לארג מופרדות
כוס וחצי סוכר
2 סוכר וניל
כוס מיץ תפוזים
כוס שמן
2.5 כוסות קמח תופח
כוס אגוזי מלך
100 גרם שוקולד מריר
כוס קוקוס
לפידור
אבקת סוכר
אפשרי – ציפוי שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
מעט מיץ תפוזים

אופן הכנה 

  • במעבד מזון נעבד שוקולד ואגוזים לפירורים .נעביר לקערה
  • נוסיף לזה את הקוקוס ונערבב ונשים בצד.
  • נקציף את החלבונים כחצי דקה ואחר כך נוסיף את הסוכר בזרם דק עד שנגמר.
  • נקציף לקצף יציב אבל לא חזק.
  • בקערה נערבב עם מטרפה ידנית: חלמונים, סוכר וניל, שמן, מיץ תפוזים, וקמח
  • נערבב טוב עד שאין גושים.
  • נעביר כמה כפות מהקצף לקערת החלמונים ונקפל כדי להקליל את העיסה.
  • נוסיף לקערת החלבונים, נשפוך את עיסת החלמונים ואת תערובת הקוקוס אגוזים ושוקולד, ונערבב בקפול עד לאיחוד המסה.
  • נעביר לתבנית ונכניס לתנור שחומם ל-160 מעלות תכנית טורבו.
  • נאפה 80 דקות בול.
  • לא לפתוח תנור בזמן האפייה.
  • אחרי 80 דקות נוציא מהתנור ונעטוף את התבנית כשהיא חמה עם ניילון נצמד (ככה היא יוצאת עסיסית)
  • נצנן ונפדר באבקת סוכר.
  • אפשרי – ציפוי שוקולד: להמיס 100 גרם שוקולד מריר, להוסיף מיץ תפוזים לאט לאט, לערבב עד שנוצר קרם בסמיכות רצויה והטעם מעולה! 

     

שאלות ותשובות

שאלה: איזה תבנית משתמשים?
תשובה: תבנית עם חור גבוהה,סיר פלא. 
שאלה: איזה כוס משתמשים?
תשובה: החומרים נמדדו בכוס חד פעמית חמה או אוניברסלית.
שאלה: האם משמנים את התבנית?
תשובה: משמנים רק את התחתית(לא את הדפנות).
שאלה: האם הרטבת אותה?
תשובה: כן.

תמונות ותגובות מהגולשים: 

 

 
עוגת אגוזים שוקולד קוקוס


הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

2 Comments

  1. היי..איך ממיסים את השוקולד המריר עם המיץ תפוזים?
    והאם אפשר לעשות את העוגה בתבנית חד פעמית וצריך לשמן את התבנית?

    1. היי שרית!
      כדאי להמיס את השוקולד בבן מארי (קערה מעל סיר מים רותחים) ולהוסיף את המיץ לאט.
      אפשר בהחלט להכין את העוגה בתבנית חד פעמית. את יכולה לשמן אותה או להשתמש בנייר אפייה, מה שאת מעדיפה.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *