| | |
שילוב עוגיות אוראו מתוקות עם גבינה מעט חמצמצה תמיד מוליד משהו חדש וקליל יותר ועדין כמו עוגת גבינה אוראו מוצלחת זו. קבלו מתכון מהמם לעוגת אוראו מסוג אחר, מכינים מבסיס עוגיות אוראו מושלמות ויוצקים מעליהם בלילת הקסם המורכבת מגבינה שם אוראו טחון בהוספת שוקולד לבן מפנק, מצפים בגנאש שוקולד עשיר עם מיני אוראו חמודים או שוקולד במטבעות לקבלת יצירת אמנות מושלמת שהיא תענוג בכל ביס.
מתכון באדיבות:  – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת גבינה אוראו שוקולד לבן

מצרכים 

לבסיס
חבילת עוגיות אוראו (16 עוגיות)
הערה – לעוגה בקוטר 24 ס"מ יש להוסיף 50 גר' חמאה מומסת לפירורי העוגיות
לבלילה
150 גר' שוקולד לבן שבור לקוביות או במטבעות
1/4 (60 מ"ל) כוס חלב
1/4 כוס (60 מ"ל) אייריש קרים (אפשר להמיר בחלב)
25 גר' חמאה
500 גר' גבינה לבנה 5%
1 חבילה (80 גר') אינסטנט פודינג בטעם ווניל
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
חבילת עוגיות אוראו (16 עוגיות) שבורות לחתיכות קטנות
לעיטור
250 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
עוגיות מיני אוראו
או לחילופין –
150 גרם שוקולד מריר במטבעות או קוביות
150 מ"ל שמנת מתוקה

אופן הכנה 

  • נרפד את דופנותיהן הפנימיות של הרינגים/תבנית אפייה בשקף לאפייה. נניח על גבי תבנית קטנה.
  • במעבד מזון נטחן את עוגיות האוראו לפירורים דקים. נשטח כ – 2 כפות פירורים בכל רינג ונהדק היטב. (אם מכינים בתבנית אחת – נמיס את החמאה ונערבב אותה לתוך פירורי העוגיות. נשטח את התערובת בתחתית התבנית ונהדק).
  • נמיס יחד במיקרוגל חמאה, שוקולד, חלב וליקר, נערבב היטב עד להמסה מלאה של החמאה והשוקולד. נצנן מעט. במקביל נערבב את הגבינה יחד עם אבקת האינסטנט פודינג. נאחדים בין התערובות עד לקבלת תערובת אחידה. בקערת המיקסר נקציף את השמנת המתוקה יחד עם הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה. נקפל את הקצפת לתוך תערובת הגבינה. נוסיף את שברי העוגיות ונקפל לתוך התערובת. מעבירים את התערובת לרינגים (או לתבנית קפיץ). ניישר את פני העוגה. ונעביר למקרר למשך לילה.
  • לפני ההגשה – נעביר את התבניות לטמפרטורת החדר ונסיר את הרינגים ואת השקף. נקציף את השמנת המתוקה יחד עם אבקת הסוכר. נעביר לשק זילוף עם פייה בצורת כוכב ונעטר כל עוגה. מוסיפים עוגיות מיני אוראו. מפשירים לגמרי.
  • אם מצפים בגנאש –
  • בסיר קטן נביא לרתיחה את השמנת, יוצקים על השוקולד ונניח לדקה-שתיים. נערבב היטב עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. נצנן מעט ויוצקים על גבי העוגה הקרה. מטים את העוגה כך שהגנאש יצפה את כולה ויגלוש מעט לדפנות.
  • העוגה נשמרת עד 5 ימים בקירור.

שאלות ותשובות

שאלה: מה הכמות מהעוגה?
תשובה: העוגה ל – 6 רינגים אישיים בקוטר 6X8 ס"מ או לעוגה אחת בקוטר 24 ס"מ.

שאלה: איך הכנת את הקישוט עם השוקולד לבן?
תשובה: עשיתי שלושה עיגולים אחד בתוך השני משוקולד לבן שהמסתי עם שמנת מתוקה..לקחתי קיסם ומשכתי פנימה פסים מהעיגול החיצוני עד העיגול הפנימי.

שאלה: עשית את זה ישר אחרי שעשית את גנאש שוקולד ? או שצריך לחכות שהגאנש יתקשה?
תשובה: את מציירת את זה על הגנאש המריר ישר אחרי שאת שופכת אותו, ומושכת עם הקיסם כמה שיותר מהר.

שאלה: הייתי רוצה להכין אותה ברינגים אבל ליותר מ6 אורחים, האם להכפיל את כל הכמויות?
תשובה: יש לך 2 אפשרויות – להכין כעוגה אחת, או להשתמש ברינגים הקטנים בערך בחצי מהגודל שאני השתמשתי.

שאלה: לאחר הגשה שומרים במקפיא או קירור?
תשובה: בקירור, לא מקפיאים שוב.

עוד מתכונים מבוקשים:

עוגת גבינה אוראו שוקולד לבן

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *