עוגיות

עוגיות תמרים פריכות נוסח כורדיסטן

עוגיות תמרים פריכות שמכינים בקלי קלות. עוגיות מגולגלות מבצק פריך פשוט וקליל שלא דורש הרבה עבודה, ממלאים בממרח תמרים עם נגיעות קלות של קינמון, מגלגלים ואופים לקבלת עוגיות שהן כל כך טעימות, שצריך להיזהר לא לזלול את כל התבנית בבת אחת! מומלץ בחום. 

מתכון באדיבות: ישראלה אזולאי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגיות תמרים פריכות נוסח כורדיסטן

מצרכים 

לבצק
2.5 כוסות קמח רגיל מנופה

4 כפות סוכר

250 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות(או מרגרינה לפרווה)

מעט מלח

קליפה מגורדת מחצי תפוז

כפית אבקת אפייה

ביצה שלמה אחת וחלמון

למלית
שלושת רבעי קופסת ממרח תמרים
רבע כפית קינמון
מעט צפורן טחונה

אופן הכנה 

  • נתחיל בהכנת הבצק: במעבד מזון עם להב נשים: 2.5 כוסות קמח רגיל מנופה, 4 כפות סוכר, 250 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות(או מרגרינה לפרווה), מעט מלח, קליפה מגורדת מחצי תפוז, כפית אבקת אפייה
  • נעבד עד קבלת תערובת במרקם חולי.
  • מוסיפים ביצה שלמה אחת וחלמון, ומעבדים מעט רק עד קבלת כדור בצק.
  • נעטוף בניילון נצמד ,ונקרר כשעה.
  • נעבור להכנת המלית:
  • מערבבים שלושת רבעי קופסת ממרח תמרים עם רבע כפית קנמון,ומעט צפורן טחונה.
  • לחמם תנור 180 מעלות.
  • מחלקים את הבצק ל-2 כדורים.
  • לרדד כל כדור, על משטח מקומח, לעלה בעובי חצי ס”מ. (אפשר לרדד עם ניילון נצמד מעל הבצק, כך הוא לא נדבק)
  • נמרח על כל עלה ממילוי התמרים בשכבה עדינה(שלא יהיה מתוק מדי)
  • מגלגלים לרולדה, לשטח מעט, ולחתוך לפרוסות לא עבות.
  • מעבירים לתבנית שבה נייר אפיה (העוגיות עומדות ולא בשכיבה)
  • להכניס לתנור לבערך 13-15 דקות, רק עד קבלת צבע זהוב בהיר.
  • נצנן היטב, ונפדר מעט באבקת סוכר

שאלות ותשובות

שאלה: מה הכמות שיוצאת מהמתכון?
תשובה: 30 עוגיות.

עוד מתכונים מבוקשים:

עוגיות מקרוד

תגיות

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker