ארוחות צהרייםבשר

עראיס ב 10 דקות הכנה

יש סיבה למה העראיס נחת כאן והתקבל בתשואות רבות! קבלו עראיס – פיתה ממלואת בבשר טחון ועסיסי שמכינים במחבת פסים, על האש, בטוסטר לחיץ, וגם בתנור! אז כבר אין תירוץ לא להכין. עוד מתכון הכי קל והכי טעים שאפשר להכין ב-10 דקות. פשוט תדמיינו כמה כיף יהיה לקחת ביס מפיתה חמה עסיסית עם בשר וירקות ותמצאו את עצמכם רצים למטבח להכין!

מתכון באדיבות: השף רון יוחננוב – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עראיס ב 10 דקות הכנה

מצרכים 

מתכון ל-5 פיתות שזה 10 חצאים

חצי ק”ג בשר אנטריקוט טחון

אפשרות 1
להוסיף לבשר 2-3 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס – וזהו

אפשרות 2: אם אוהבים את הבשר יותר מתובל:
חצי ק”ג בשר טחון
2-3 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ דק
מלא פטרוזיליה קצוצה דק
חצי כפית פפריקה
חצי כפית כמון
ואם ממש בא לכם מתובל אפשר להוסיף תבלין קציצות או ראש אל חנות
אפשר להעשיר עם צ’ילי חריף קצוץ
צנוברים קלויים
מלח / פלפל שחור

אופן הכנה 

  • נערבב את התערובת ויוצרים 10 כדורים של 50 גרם בערך כל אחד
  • נמלא כל חצי פיתה בתערובת הבשר (אין צורך לבשל קודם)
  • אפשר לבשל כעת בשתי דרכים:

1) בטוסטר לחיץ – השיטה המומלצת- תמיד עם נייר אפייה

  • נכניס את הפיתות לטוסטר, נסגור ותוך 10 דקות בערך זה מוכן.

2) מתחילים במחבת פסים וממשיכים בתנור אפיה –

  • ראשית על מחבת פסים, נחמם מחבת פסים על אש גבוהה – לא צריך לשמן
  • כשהמחבת חמה נניח עליה את הפיתות ונצרוב מכל צד 3-4 דקות.
  • לאחר מכן נזלף מעט שמן זית מעל ונכניס לאפייה בחום גבוהה – 200 מעלות ל-7-10 דקות בערך.
  • אפשר להגיש עם סלט עגבניות וטחינה מתובלת בכף של עמבה או ממרח אריסה או אפילו פסטו- לא תאמינו איך זה משדרג

שאלות ותשובות

שאלה: בטוסטר בלבד כמה זמן להשאיר?
תשובה: עד שזה זהוב והבשר מוכן – רבע שעה בערך. תלוי בטוסטר. 

שאלה: בתיבול הבשר האם אפשר לטגן בצל ולהוסיף את הבשר עם התבלינים משך כמה דקות כדי שיתבשל?
תשובה: אפשרי בשמחה. לא מזיק.

שאלה: ניתן להכין עם עוף או הודו? אם כן אך לתבל?
תשובה: אפשר לנסות, אותו תיבול.

שאלה: אפשרי גם על המנגל?
תשובה: ברור! הכי טוב.

שאלה: לטגן לפני ?
תשובה: לא צריך.

תמונות ותגובות מהגולשים: 

  • יאנא פינחסוב : טעים מאוד”
  • יאנה ארונוב : טעם גן עדן”
  • נינה עוז : בסוף נשמין רק בגלל המתכונים שלך”
  • : “”

 

עראיס מתכון ב 10 דקות

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker