תוספותמנות ראשונות וסלטים

צ’יפס מתנפח כמו בפלאפליות

מי לא אוהב צ’יפס מתנפח בדיוק כמו פלאפליות?! קבלו מתכון מיוחד ליום העצמאות, צ’יפס עגול שטובלים בבלילה ומטגנים בשמן עמוק לקבלת צ’יפס אבו נפחא בדיוק כמו בפלאפליות. מוזגים מעל ים של טחינה ומתענגים בכל ביס אוורירי וטעים. שדרגו את מנת הפלאפל הביתית שלכם עם צי’פס הפלא המיוחד וממכר זה ולא תתחרטו!
 

מתכון באדיבות: מאיה אלפסי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: צ’יפס מתנפח כמו בפלאפליות

מצרכים 

3 תפוחי אדמה אדומים גדולים, פרוסים דק (בעובי פחות מחצי סנטימטר)

לציפוי
1 ביצה
1/2 כוס (70 גרם) קמח תופח
1/2 כוס (120 מ”ל) מי סודה מוגזים או בירה לחלופין
1/2 כפית אבקת אפיה
1/4 כפית כורכום
1 כפית מלח
קמצוץ פלפל שחור טחון


אופן הכנה 

  • נרתיח 5 דקות את תפוחי האדמה הפרוסים במים רותחים. נסנן.
  • נערבב את כל מרכיבי הציפוי לבלילה (כמו מרקם של טחינה)
  • משרים 5 דקות את תפוחי האדמה בבלילה.
  • נטגן בשמן עמוק כל פעם 6-7 פרוסות . ברגע שנפוח נוציא על נייר סופג

שאלות ותשובות

שאלה: אפשר מים במקום מי סודה?
תשובה: מים מעורבבים עם מעט סודה לשתיה. אבל רצוי מי סודה או בירה. 

שאלה: אפשר לוותר על ביצה?
תשובה: לא, יוצא פחות נפוח.

שאלה: חייב כורכום?
תשובה: כן בשביל הצבע מעט. אפשר טיפה פפריקה מתוקה במקום אבל יצא אדמדם.

שאלה: איך מכינים מי סודה?
תשובה: חצי כוס מים וכפית שטוחה סודה לשתייה.

שאלה: חייב קמח תופח?
תשובה: אפשר קמח + שקית שלמה אבקת אפייה.

תמונות ותגובות מהגולשים: 

  • קנל אלפז : גם אני אתמול הכנתי יצא מושלם”
  • שירה אריקה : חחח גם אני הכנתי”
  • אתליה מילס : עכשיו הכנתי ויצא טעייייםםםםם תודה רבה”

צ'יפס מתנפח כמו בפלאפליות

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker