Advertisements
| |

מתכון לפלאפל ביתי

המתכון המנצח לפלאפל ביתי הכי קל וטעים שיש! מפורט, קל ומהיר להכנה כך שכל אחד ואחת מכם פשוט יתמכרו לפלאפל הבא!
בהשראת: סרי ברוז סטרנברג
ציון 4.67 על ידי 9 דירוגים
פלאפל ביתי
Advertisements

הפלאפל הוא מאכל אגדי ומסורתי שאף אחד לא יכול לוותר עליו, לכן במיוחד בימים אלה הכי כדאי להכין מתכון פלאפל ביתי בדיוק כמו בפלאפליות.

קבלו מתכון פלאפל הכי קל ופשוט שיש עם שפע של ירק וגוונים רבים של תבלינים לשדרוג הטעם ברמות, אופן הכנה פשוט ומהיר, מתקבל ואהוב בכל בית ובקרוב יהפוך לכוכב המטבח!

אז למה אתם מחכים? תתחילו לטחון ולטגן לקבלת תענוג ביתי שאי אפשר לוותר עליו

ספר המתכונים של סרי ברוז סטרנברג

Advertisements

מתכון פלאפל
קרדיט: סרי ברוז סטרנברג

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן

  • פלאפל ביתי

    מתכון לפלאפל ביתי

    המתכון המנצח לפלאפל ביתי הכי קל וטעים שיש! מפורט, קל ומהיר להכנה כך שכל אחד ואחת מכם פשוט יתמכרו לפלאפל הבא!
    ציון 4.67 על ידי 9 דירוגים
    לדרג
    באדיבות: סרי ברוז סטרנברג
    Advertisements

    המצרכים

    • 500 גרם חומוס יבש שעבר השרייה של לילה
    • 1 חבילה כוסברה (ללא הגבעולים הגסים)
    • 1 חבילה חבילת פטרוזיליה
    • 1-2 פלפל ירוק חריף
    • 6 שיני שום
    • 1 גמבה
    • 1 בצל גדול
    • 3 פרוסות לחם רטוב וסחוט
    • ½1 כפיות כמון (אפשרי להוסיף או להפחית לפי הטעם)
    • ½1 כפיות מלח
    • 1 כפית סודה לשתיה
    • מעט פלפל שחור
    Advertisements

    אופן ההכנה

    • קודם כל מומלץ מאוד לטחון הכל במטחנת בשר.
    • אם אין, נטחן את הירק קודם במעבד מזון, נוסיף את החומוס והתבלינים ונטחן בפולסים ומידי פעם נערבב עם כף כדי שיהיה אחיד.
    • הרעיון הוא לטחון לעיסה מעט גסה ולא למרקם משחתי.
    • נשים במקרר למנוחה של שעה.
    • ניצור כדורים ונטגן בשמן עמוק.
    • טיפים והמלצות:
    • נטעם את העיסה לאחר הטחינה ונתקן תיבול במידת הצורך.
    • העיסה צריכה להיות רטובה (לא נוזלית!!)
    • נוציא את הכדורים למסננת ולא לנייר מגבת! ולאכול אותם בסמוך לטיגון.
    • מכינים את כל התוספות ורק לבסוף מטגנים את הכדורים.
    Advertisements
    נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

Advertisements

כ

מתכון פלאפל
קרדיט: סרי ברוז סטרנברג
מתכון פלאפל
קרדיט: סרי ברוז סטרנברג

שאלות נפוצות: פלאפל ביתי
האם ניתן להשתמש בחומוס שהשרתי והקפאתי? הכוונה להפשיר ולהשתמש ולמתכון פלאפל?
כן.
האם ניתן להשתמש בחומוס מקופסת שימורים למתכון לפלאפל?
לא.
אילו רטבים מוצגים? 
טחינה, וטחינה מעורבבת עם עמבה.
האם ניתן להמנע מפלפל חריף.
כך, אך מוסיף.
האם ניתן להשתמש בשקית סנפרוסט קפוא?
במידה ולא מבושל,כן.

רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Advertisements
Advertisements

Similar Posts

6 Comments

  1. האם אפשר להכין את העיסה ולהקפיא.
    הפלאפל מושלם
    אבל עדין לא הקפאת
    עשתי ארוחה משפחתית בתשע באב היה מושלם כולם אהבו ????

  2. האם יש להרתיח את החומוס היבש או לטחון כמו שהוא שאלה שניה ניתן להשתמש בקמח מצה במקום לחם

    1. היי רינה 🙂
      את החומוס היבש משרים לילה שלם ואז טוחנים.
      לדעתנו, עדיף שלא להשתמש בקמח מצה כי בכל זאת המרקם שלו שונה מלחם רטוב, אבל את תמיד יכולה לנסות ולראות איך יוצא.
      בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements