ארוחות צהרייםצמחוניתוספות

מתכון פלאפל ביתי

הפלאפל הוא מאכל אגדי ומסורתי שאף אחד לא יכול לוותר עליו, לכן במיוחד בימים אלה הכי כדאי להכין פלאפל ביתי בדיוק כמו בפלאפליות. קבלו מתכון קל ופשוט לפלאפל עם שפע של ירק וגוונים רבים של תבלינים לשדרוג הטעם ברמות, טוחנים ומטגנים בשמן עמוק לקבלת תענוג ביתי שאי אפשר לוותר עליו.

מתכון באדיבות: סרי ברוז סטרנברג – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: מתכון פלאפל ביתי

מצרכים 

 גרם חומוס יבש שעבר השרייה של לילה
חבילת כוסברה (ללא הגבעולים הגסים)
חבילת פטרוזיליה
1-2 פלפל ירוק חריף
6 שיני שום
1 גמבה
1 בצל גדול
3 פרוסות לחם רטוב וסחוט
כפית וחצי כמון (אפשרי להוסיף או להפחית לפי הטעם)
כפית וחצי מלח
כפית סודה לשתיה
מעט פלפל שחור


אופן הכנה 

  • קודם כל מומלץ מאוד לטחון הכל במטחנת בשר.
  • אם אין, נטחן את הירק קודם במעבד מזון, נוסיף את החומוס והתבלינים ונטחן בפולסים ומידי פעם נערבב עם כף כדי שיהיה אחיד.
  • הרעיון הוא לטחון לעיסה מעט גסה ולא למרקם משחתי.
  • נשים במקרר למנוחה של שעה.
  • ניצור כדורים ונטגן בשמן עמוק.
  • טיפים והמלצות:
  • נטעם את העיסה לאחר הטחינה ונתקן תיבול במידת הצורך.
  • העיסה צריכה להיות רטובה (לא נוזלית!!)
  • נוציא את הכדורים למסננת ולא לנייר מגבת! ולאכול אותם בסמוך לטיגון.
  • מכינים את כל התוספות ורק לבסוף מטגנים את הכדורים.

שאלות ותשובות

שאלה: האם ניתן להשתמש בחומוס שהשרתי והקפאתי? הכוונה להפשיר ולהשתמש?
תשובה: כן בטח.

שאלה: אפשר חומוס של סנפרוסט קפוא ולא יבש?
תשובה: אם הוא לא מבושל אז כן.

שאלה: חייב פלפל חריף?
תשובה: לא אבל זה מוסיף.

שאלה: כמה כוסות זה 600 מים?
תשובה: 3 כוסות שתייה חמה.

שאלה: כמה כדורים יוצא?
תשובה: לא ספרתי אבל כמות יפה.

שאלה: אפשר להשתמש בחומוס מקופסת שימורים?
תשובה: לא כי זה מבושל. 

שאלה: איזה גמבה?
תשובה: אדומה.

שאלה: אם אין סודה לשתייה אפשר להחליף?
תשובה: לא, כדאי לקנות.

שאלה: סודה לשתיה באבקה?
תשובה: כן.

שאלה: מה אלו הרטבים?
תשובה: טחינה וטחינת עמבה.

עוד מתכונים מבוקשים:

 

מתכון פלאפל ביתי

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker