| |

עוגת שמרים קינמון מדהימה ומהממת

עוגה או עוגיות שמרים משגעות עם טעם מושלם שאף אחד לא יכול לעמוד בפניו!
ציון 4.55 על ידי 24 דירוגים
עוגת שמרים קינמון

אחד התבלינים האהובים ביותר חוזר ובגדול עם עוגת שמרים קינמון טעימה במיוחד.

עוגת או עוגיות שמרים קינמון מופלאות שמכינים עם בצק שמרים עם חמאה הכי רך ונוח לעבודה עם פיזור קינמון שמשדרג את העוגה ברמות, מגלגלים ואופים לקבלת עוגה מהממת שמרגע שלוקחים ביס אחד ממנה, לא תרצו להכין עוגת שמרים אחרת, לכן הכי כדאי לשמור מתכון זה בהישג יד!
וזאת מכמה סיבות, קודם כל הטעם שיוצא לעוגה אין כמוהו! דבר שני כל הבית יתמלא בריחות נעימים ועוטפים, ודבר אחרון חביב הוא שבלולי קינמון עצמן קלים ביותר להכנה ולא דורשים התעסקות מיותרת.
קצת ריכוז ולעקוב אחרי שלבי המתכון ויש לכם מאפה פשוט מושלם! בהתחייבות.
 

ספר המתכונים של חני קונאשוילי

עוגת שמרים קינמון
צילום: חני קונאשוילי

תנו לאחרים הזדמנות לדעת מה אתם חושבים על המתכון

דרגו את המתכון כאן 

מא' עד ת': צפו בשלבי ההכנה (גלגול)

עוגת שמרים קינמון
צילום: חני קונאשוילי
עוגת שמרים קינמון

עוגת שמרים קינמון מדהימה ומהממת

עוגה או עוגיות שמרים משגעות עם טעם מושלם שאף אחד לא יכול לעמוד בפניו!
ציון 4.55 על ידי 24 דירוגים
לדרג
כמות 16 מאפים
זמן הכנה: 15 minutes

ציוד

קערה לערבוב
כוס 250 מ”ל (למדידה)
תבנית לתנור
מרדד

המצרכים

  • 4 כוסות קמח
  • 1 כף שמרים
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 3 כפות סוכר
  • ¼ כוס שמן
  • 1 כוס חלב פושר

אופן ההכנה

  • נערבב קמח שמרים אבקת אפיה וסוכר.
  • נוסיף שמן ואת החלב הפושר.
  • נלוש לבצק חלק ולא דביק, נלוש כ10 דקות.
  • נשים בשקית ונתפיח.
  • נוריד נפח לישה קצרה ושוב נתפיח.
  • נוריד על השיש ללא קמח, ונחלק ל-16 כדורים.
  • נרדד כל כדור למלבן דק וארוך כמה שאפשר, ואז נמרח חמאה רכה. נפזר גם סוכר רגיל או חום וקינמון.
  • נגלגל לרולדה מהצד הצר יותר כדי שיהיה כמה שיותר גלגולים.
  • לחצות באמצע ונסובב שהצד החתוך יהיה כלפי מעלה.
  • נחבר בין שני הרצועות כדי שתתקבל רצועה ארוכה.
  • נגלגל לשבלול/שושנה, ונקפיד שהצד החתוך יהיה למעלה.
  • נניח על נייר אפיה במרווחים, ואז לתת התפחה של ארבעים דקות.
  • אחרי זאת נבריש בחלמון מהול במים ונאפה בחום 180 מעלות עד להזהבה.
  • מי שרוצה אפשר למרוח בסירופ קר איך שמוציאים מהתנור.
  • אפשר לפזר אבקת סוכר.

הערות וטיפים

  • יכול להיות שתצטרכו עוד כ3 כפות חלב למתכון.
  • תמונה להמחשת עשיית הצורה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

שאלות נפוצות: עוגת שמרים קינמון

שאלה: לשים בידיים או במיקסר? תשובה: אני לשתי בידיים.
שאלה: אשמח להסבר לגבי הצורה של השבלולים.  תשובה: את מרדדת כדור בצק למלבן ארוך כמה שאפשר דק, אחרי שמרחת חמאה את מגלגלת לרולדה לכל האורך מהצד היותר צר
מתקבלת רולדה לא רחבה אבל עם הרבה גלגולים. חוצה באמצע כואז מחברת קצוות מתקבלת רצועה ארוכה. ואז מגלגלת לשבלול.
שאלה: אפייה רגילה או טורבו?  תשובה: אופים טורבו.
שאלה: אפשר לעשות יותר קטנים?  תשובה: מי שרוצה יותר קטנים אז מכדור אחד לעשות 2 שושנים. פשוט לא לחבר את הרצועות ביחד.
שאלה: אפשר במקום חלב לשים מים שיהיה פרווה?  תשובה: כן בהחלט.
שאלה: בנוגע לשמרים – יבשים או טריים?  תשובה: יבשים.
שאלה: למרוח חמאה?  תשובה: צריך למרוח אחרי שרידדנו.

הבמה כולה שלכם:
עוגת שמרים קינמון

"הכנתי והיה מדהים!!"

נינט אריאלי

"יצא לי מעלף, מתכון מעולה!"

אירית דניאל

"אני פשוט הכנתי ובאמת טעים רמות!"

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

בלילות הקיץ החמים אין כמו להתפנק על קינוח טעים, קליל ופשוט להכנה לצד כוס קפה קר ועל רקע בריזה קלה של אחרי שקיעה.

הפוסט המקורי: חני קונאשוילי

Similar Posts

4 Comments

  1. שלום,
    התשובה לא הכי ברורה לי. חומה באמצע של הרולטה ומחברת קצוות באחד הצדדים ולאחר מכן חותכת לפרוסות שהם למעשה אמורות לקבל את הצואה של השבלול? משהו חא ברור לי בהסבר.

    1. היי גילה!
      אחרי שמגלגלים לרולדה, חוצים אותה לחצי ומחברים בין שני הקצוות כדי שתתקבל רצועה ארוכה.
      מגלגלים לשבלול/שושנה ומקפידים שהצד החתוך יהיה למעלה.
      בהצלחה 🙂

  2. היי, אני אופה מתחילה והכנתי את עוגת השמרים וקינמון ויצא פשוט נפלא, נימוח וטעים. הבעיה היא שהן יצאו מכוערות כי לא כל כך הבנתי את ההסבר על השושנים והשבלול. אשמח לסרטון הסבר למתחילים כמוני. תודה

    1. היי אליס, שמחים שיצא טעים, לגבי הצורה את מרדדת כדור בצק למלבן ארוך כמה שאפשר דק, אחרי שמרחת חמאה את מגלגלת לרולדה לכל האורך מהצד היותר צר
      מתקבלת רולדה לא רחבה אבל עם הרבה גלגולים. חוצה באמצע כואז מחברת קצוות מתקבלת רצועה ארוכה. ואז מגלגלת לשבלול. בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?