מתכון באדיבות: חני קונאשוילי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: שבלולי גבינה ושוקולד מתוקים
מצרכים ואופן הכנה לבצק
500 גרם קמח
1כף שמרים
1שמנת חמוצה/יוגורט
כפית תמצית וניל
1סוכר וניל
רבע כוס סוכר
100 גרם חמאה רכה
רבע כוס שמן
1 ביצה.
הכנה:
לערבב קמח עם שמרים.
להוסיף הכל חוץ מהשמן לחוש לבצק חלק כ7 דקות.
להוסיף מעל את השמן לעגל לכדור חלק.
להתפיח שעה.
לחלק ל3 כדורים.
לעבוד על שיש מעט משומן.
לא נדבק.
לרדד כל כדור למלבן/ריבוע
למלא בשליש מהמילוי.
לפזר שוקולד צ'יפס.
לגלגל לרולדה.
לחתוך לעובי הרצוי.
לסדר עם מעט מרווחים על נייר אפיה.
להתפיח חצי שעה.
להבריש בביצה מהולה בכף מים וכף סוכר.
לפזר מלמעל עוד קצת משוקולד הצ'יפס.
לאפות ב170 מעלות להזהבה.
איך שהם יוצאים להבריש בסירופ קר.
להכנת הסירופ ומילוי הכבינה
לסירופ:
שליש כוס מים
1סוכר וניל
1כפית תמצית וניל
3 כפות סוכר להביא לרתיחה.
מילוי גבינה:
500 גרם גבינה 5% או חצי שמנת וחצי 5%
1פודינג וניל
1ביצה
חצי כוס סוכר
2סוכר וניל
שאלות ותשובות
שאלה: המתכון בלי נוזלים?
תשובה: כן, בלי. יש שמנת חמוצה, חמאה, ביצים ושמן, בצק נדיר.
שאלה: פודינג וניל הכוונה לאינסטנט פודינג?
תשובה: כן.
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: רוזלך נוטלה – כמו של לנדוור
- מתכון: חצ'פורי – מאפה גבינות משגע
- מתכון: בצק שמרים טעים רך עם מילויים שונים
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!