עוגיותעוגותעוגות שמרים

עוגת שמרים קינמון עם חמאה

אחד התבלינים האהובים ביותר חוזר ובגדול בעוגת שמרים קינמונית במיוחד. עוגת שמרים מופלאה שמכינים מבצק הכי רך ונוח לעבודה ומורחים מעליו חמאה רכה עם פיזור קינמון שמשדרג את העוגה ברמות, מגלגלים ואופים לקבלת עוגה מהממת שמרגע שלוקחים ביס אחד ממנה, לא תרצו להכין עוגת שמרים אחרת, לכן הכי כדאי לשמור מתכון זה בהישג יד!

מתכון באדיבות: חני קונאשוילי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת שמרים קינמון עם חמאה

מצרכים 

לבצק
4 כוסות קמח (כוס 250 מ”ל)
1 כף שמרים
1 אבקת אפיה
3 כפות סוכר
רבע כוס שמן
כוס חלב פושר. יכול להיות שתצטרכו עוד כ3 כפות חלב


אופן הכנה 

  • נערבב קמח שמרים אבקת אפיה וסוכר.
  • נוסיף שמן ואת החלב הפושר.
  • נלוש לבצק חלק ולא דביק, נלוש כ10 דקות.
  • נשים בשקית ונתפיח .
  • נוריד נפח לישה קצרה ושוב נתפיח.
  • נוריד על השיש ללא קמח, ונחלק ל-16 כדורים.
  • נרדד כל כדור למלבן דק וארוך כמה שאפשר, ואז נמרח חמאה רכה. נפזר גם סוכר רגיל או חום וקינמון.
  • נגלגל לרולדה מהצד הצר יותר כדי שיהיה כמה שיותר גלגולים.
  • לחצות באמצע ונסובב שהצד החתוך יהיה כלפי מעלה.
  • נחבר בין שני הרצועות כדי שתתקבל רצועה ארוכה.
  • נגלגל לשבלול/שושנה, ונקפיד שהצד החתוך יהיה למעלה.
  • נניח על נייר אפיה במרווחים, ואז לתת התפחה של ארבעים דקות.
  • אחרי זאת נבריש בחלמון מהול במים ונאפה בחום 180 מעלות עד להזהבה.
  • מי שרוצה אפשר למרוח בסירופ קר איך שמוציאים מהתנור.
  • אפשר לפדר באבקת סוכר.

תמונה להמחשת עשיית הצורה.

שאלות ותשובות

שאלה: לשים בידיים או במיקסר?
תשובה: אני לשתי בידיים.

שאלה:  אשמח להסבר לגבי הצורה של השבלולים.
תשובה: את מרדדת כדור בצק למלבן ארוך כמה שאפשר דק, אחרי שמרחת חמאה את מגלגלת לרולדה לכל האורך מהצד היותר צר
מתקבלת רולדה לא רחבה אבל עם הרבה גלגולים. חוצה באמצע כואז מחברת קצוות מתקבלת רצועה ארוכה. ואז מגלגלת לשבלול.

שאלה: אפייה רגילה או טורבו?
תשובה: אופים טורבו.

שאלה: אפשר לעשות יותר קטנים?
תשובה: מי שרוצה יותר קטנים אז מכדור אחד לעשות 2 שושנים. פשוט לא לחבר את הרצועות ביחד.

שאלה: אפשר במקום חלב לשים מים שיהיה פרווה?
תשובה: כן בהחלט.

שאלה:  בנוגע לשמרים – יבשים או טריים?
תשובה: יבשים.

עוגת שמרים קינמון

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

תגובות 2

  1. היי, אני אופה מתחילה והכנתי את עוגת השמרים וקינמון ויצא פשוט נפלא, נימוח וטעים. הבעיה היא שהן יצאו מכוערות כי לא כל כך הבנתי את ההסבר על השושנים והשבלול. אשמח לסרטון הסבר למתחילים כמוני. תודה

    1. היי אליס, שמחים שיצא טעים, לגבי הצורה את מרדדת כדור בצק למלבן ארוך כמה שאפשר דק, אחרי שמרחת חמאה את מגלגלת לרולדה לכל האורך מהצד היותר צר
      מתקבלת רולדה לא רחבה אבל עם הרבה גלגולים. חוצה באמצע כואז מחברת קצוות מתקבלת רצועה ארוכה. ואז מגלגלת לשבלול. בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker