מתכון מיוחד לעוגיות נס קפה קלות ופריכות שגם מכינים וגם טורפים במהירות! רק 5 דקות עבודה עם 15 דקות בתנור ומקבלים עוגיות טעימות ומושלמות, לא לדבר על הריח המשגע שמתפשט בזמן האפייה. מכינים עוגיות אלה מבצק חלק ואז מפדרים באבקת סוכר או ציפוי שוקולד מפנק לקבלת העוגיות האולטימטיביות לצד קפה בבוקר!

מתכון באדיבות: לינדה לגנואר – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגיות קפה ממכרות

מצרכים 

3 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
1 ביצה
3 כפות נס קפה
200 גרם מרגרינה / חמאה רכה
כוס סוכר

אופן הכנה 

  • במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל מצרכי העוגיות לבצק חלק.
  • מכינים כדורים קטנים ומסדרים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • מוחצים את הכדורים בעזרת מזלג ליצירת צורה.
  • לאפות בתנור חם על 180 מעלות כ-15 דקות.
  • להוציא ולהניח ל-10 דקות.
  • מפדרים באבקת סוכר

שאלות ותשובות
שאלה: מה הכמות שיוצאת מהמתכון?
תשובה: יצאו כ-32 עוגיות כי הכנתי אותן גדולות יחסית.

שאלה: באיזו כוס מידה השתמשת לקמח?
תשובה: בכוס מידה 240 מ"ל.

שאלה: קירור מלא הכוונה במקרר או בחוץ רק על רשת?
תשובה: הכוונה בחוץ על רשת מאחסנים בקופסה אטומה על השיש לא במקרר.

שאלה: יוצא טעם חזק של קפה בעוגיות?
תשובה: יש טעם עדין של קפה, אפשר לשים 2 כפות אם חוששים שיהיה טעם חזק של קפה.

שאלה: ניתן להשתמש בשמן במקום חמאה/ מרגרינה?
תשובה: מתכוני עוגיות בד״כ לא מקבלים באהבה שמן, שמן נותן עוגיות רכות (בדומה לעוגה), כיוון שהחמאה היא זו שנותנת לנו את המרקם הקראנצ׳י של העוגיות.

עוד מתכונים מבוקשים:

עוגיות קפה ממכרות


הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

17 Comments

    1. היי אפרת,
      מתנצלים שיצא כך. בפעם הבאה, ממליצים לנפות את הקמח, זה יעזור מאוד למנוע גושים.
      אם עדיין לא מצליח, חזרי אלינו ונמצא לך מתכונים אחרים.
      בהצלחה 🙂

    1. היי שירה, לא ניסינו במתכון הספיציפי הזה אך בד"כ אם רוצים להמיר מתכון לשימוש בקמח כוסמין משתמשים באותה כמות קמח כוסמין ומפחיתים ב- 25% את כמות המים בהשוואה לקמח חיטה. אפשר גם לערבב בין הסוגים. בהצלחה!

  1. שלום,
    האם לשים שלוש כפות מתוך הנס קפה או להכין נס קפה ואז מתוך הכוס להוציא שלוש כפות?
    תודה

    1. היי לילך!
      הכוונה ל-3 כפות נס קפה נמס (לא מוכן).
      בהצלחה 🙂
      נ.ב. אנחנו מזמינים אותך להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו כדי לקבל מאיתנו מתכונים חדשים כל יום!

  2. אצלי הבצק יצא נוראה יבש ולא התגבש מספיק אז הוספתי עוד חמאה.
    וגם טעם הקפה לא מאוד מורגש, אשקול להוסיף עוד בפעם הבאה, אבל חוץ מזה עוגיות מוצלחות.

    1. רעיון טוב שמחים שבסך הכל נהנית מהעוגיות, בתיאבון לך ולשאר המשפחה לבריאות.

    1. מתכוני עוגיות בד״כ לא מקבלים באהבה שמן, שמן נותן עוגיות רכות (בדומה לעוגה), כיוון שהחמאה היא זו שנותנת לנו את המרקם הקראנצ׳י של העוגיות.

    2. לגבי עוגיות הקפה, משום מה נעלמה מהמתכון כמות כוסות הקמח. אפשר בבקשה לדעת כמה כוסות קמח צריך?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *