לא חייבים לקפוץ לשוק כל פעם שמתחשק בייגלה ירושלמי, אפשר להכין בבית בדיוק כמוהו! בייגלה ירושלמי אמיתי הכי ענוג ורך מבפנים והכי פריך מבחוץ, ולא לדבר על הריח שיטשטש לכם את החושים, מצפים בשומשום (אפשר קלוי) שמשדרג את המרקם וגם הטעם. כבר לא צריך לטרוח וללכת לקנות, תכינו לעצמכם בייגלה בדיוק כמו שאתם אוהבים במתכון קל ופשוט זה, ותתענגו בכל ביס!

מתכון באדיבות: יעקב כהן – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: בייגלה ירושלמי אמיתי

מצרכים 

1 קג קמח מנופה
2 כפות שמרים
6 כפות סוכר
6 כפות שמן זית
1.5 כפות מלח
3 כוסות מים
לציפוי
400 גר שומשום (אני קולה אותו)
4 כפות מים
1 כף סוכר
1 כף מלח שטוחה


אופן הכנה 

לשים את חומרי הציפוי בקערה ולערבב היטב אמור להיות מעט דביק הכנת הבצק לשים את כל החומרים בקערת המיקסר ללוש כ 10 דק ולהוסיף את המלח ללוש עוד שתי דק להתפיח כשעה לחלק 19 כדורים במשקל 80 גר כל אחד לתת מנוחה 10 דק ליצור נקניק ארוך לקפל לעיגול להדביק קצבות לטבול בציפוי השומשום שהכנו מראש טוב טוב להניח על מגש להתפיח שוב חצי שעה ולתנור 200 מעלות טורבו כשיוצא מהתנור למרוח מעט שמן זית ולכסות במגבת בהצלחה זה הבייגלה האמיתי

שאלות ותשובות

שאלה: חייבים קליה לשומשום?
תשובה: לא, אבל זה יותר טעים.

תמונות ותגובות מהגולשים: 

  • ורד פרג'ון: "בהשראתך, אבל לא קליתי את השומשום. טעיםםם!"
  • אילנית אלוק: "הכנתי גם, תודה!"

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *