מאפים ולחמיםעוגיות

קרואסון ביתי מבצק משגע

הכנת קורואסונים בדרך כלל גוררת איתה ניסיונות פושלים רבים וימים שבויי טראומה, אבל לא תמיד צריך להיות ככה ובמיוחד במתכון  פשוט זה! קבלו קרואסון ביתי שכל אחד יכול להכין ולהינות מתוצאות טעימות במיוחד, מכינים מבצק חלומי ונוח לעבודה וממלאים במלית קינמון מלטפת (או כל מילוי שתרצו) עם זיגוג סירופ מתוק שמשדרג את הטעם. וככה בקלות מקבלים את המאפה המושלם לפתוח איתו את הבוקר עם כוס קפה בצד.

מתכון באדיבות: עינת חנניה – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: קרואסון ביתי מבצק משגע 

מצרכים 

קילו קמח תופח
כף שמרים
חצי כוס סוכר
2 סוכר וניל
חצי כוס שמן
3 ביצים L
200 גרם חמאה (מחמאה לפרווה) רכה
2 וחצי כוסות מים פושרים

לסירופ
2 כוסות סוכר
כוס וחצי מים
כף מיץ לימון טרי

למילוי קינמון
100 גרם חמאה מומסת
2 כפות קינמון טחון
3 כפות סוכר


אופן הכנה 

  • בתחילה נשים את השמרים עם 2 כוסות המים וכף סוכר, נערבב ונחכה להתפחה
  • אחרי התפחת השמרים נשים את הקמח ואת שאר המצרכים חוץ מהמלח נתחיל ללוש עד להטמעה הסדר ונערבב עד להטמעה 
  • כשהבצק נפרד מהדפנות נעצור ונפזר מעל את המלח ונשים שוב עד לקבלת בצק נעים ולא דביק, נפזר מעט קמח ונתפיח כחצי שעה
  • מורדים נפח ונרדד ונמרח חמאה רכה, נקפל כמו ספר ונרדד מעט ונכניס למקרר עטוף בניילון נצמד
  • אחרי שעה שוב נוציא, נחצה ל-4 , נרדד ויוצרים רוגעלך או קוראסונים או רולדה
  • נתפיח שוב על תבנית אפייה ואופים על 180 מעלות עד להזהבה
  • נמרח סירופ, להכנת הסירופ נבשל את הרכיבים על הגז עד לקבלת סירופ 
  • למילוי קינמון: מערבבים את הקינמון והסוכר יחד עד לאיחוד, את החמאה נמרח על הבצק בנדיבות ומעל נפזר את תערובת הקינמון, נבריש ונכסה את כל הבצק. נגלגל לרולדה ונחתוך וניצור שושנה ונניח להתפחה.
  • נמרח ביצה טרופה עם מעט מים וסוכר וניל

קרואסון ביתי משגע

שאלות ותשובות

שאלה: איזה כוס משתמשים?
תשובה: חד פעמי קר.

שאלה: בקשר לחמאה מאתיים גרם לתוך הבצק והמאה גרם למריחה?
תשובה: נכון.

שאלה: איזה מלית להכין לשוקולד?
תשובה: ממרח שוקולד שמים בתחילת המשולש ומגלגלים.

שאלה: אפשר לעשות את הקוראסנים עם שמרים יבשים?
תשובה: אני עושה רק עם יבשים.

שאלה: לא הצלחתי להבין את הקטע של המורחים חמאה רכה ומקפלים כמו ספר?
תשובה: מרדדים את הבצק סבבה, ואז פשוט מורחת חמאה רכה ומקפלת מצד אחד ואחרי זה מצד שני ככה ששני הצדדים במרכז ואז מלמעלה למטה מכניסה למקרר מוציאה מרדדת ושוב מקפלת מכניסה למקרר מוציאה מחלקת את הבצק לחצי , מרדדת לריבוע חותכת משולשים ממלא מגלגלת ושמה להתפחה, הנה תמונה להמחשה.

תמונות ותגובות מהגולשים: 

  • שני כירי : תודה רבה על המתכון יצא מושלםם”

 

קרואסון ביתי משגע

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker