| | |
כשנתקלים במתכון כזה מושלם אי אפשר לא להמליץ! קבלו עוגת שמרים משגעת ביותר שמכינים מבצק פרווה אליפותי ורך כמו בצק חלבי, וגם על בסיס נטורינה בריאה וללא טעם לוואי, ממלאים במלית גבינה מפנקת ומקבלים עוגת שמרים ברמה גבוהה. מכינים עוגה זו במתכון פשוט וברור שגם המתחילים בבצקי שמרים יכולים להכין בקלות, ועכשיו כבר אין תירוץ לא להכין, אז קדימה!

מתכון באדיבות: מלי מאירוב – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת שמרים גבינה (בצק פרווה)

מצרכים 

קמח
כף שמרים
סוכר
ביצים
חלב
נטורינה על בסיס שמן קוקוס
500 גרם גבינת טוב טעם
סוכר וניל
פודינג וניל
גרידת לימון


אופן הכנה 

  • בקערת המיקסר או בלישה ביד מערבבים 2 וחצי כוסות קמח עם כף שמרים יבשים, ורבע כוס סוכר.
  • מוסיפים 2 ביצים ושליש כוס חלב או מים לפרווה, ללוש עד לאיחוד ולהוסיף 100 גרם נטורינה על בסיס שמן קוקוס רכה(להוציא מהמקרר חצי שעה קודם).
  • ללוש 12 דקות, הבצק רך ונעים, עם יד משומנת מרימים את הבצק מהקערה ועושים כדור ומניחים לתפיחה 40 דקות בקערה מכוסה. גם אם לא תפח הכל בסדר, בינתיים מבשלים על הגז כוס סוכר עם חצי כוס מים עד שמסמיך ונצנן
  • מכינים את המלית: בקערה מערבבים 500 גרם גבינת טוב טעם, 2 ביצים, 2 סוכר וניל, 4 כפות סוכר, 4 כפות פודינג וניל, וגרידת לימון מחצי לימון, לאחר 40 דקות להוריד את הבצק למשטח מקומח ומחלקים לשני חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן וממלאים במלית באמצע לאורך ומשני הצדדים לחתוך רצועות. את הרצועות נניח על המלית פעם מימין ופעם משמאל ונניח לתפיחה בתבנית 45 דקות
  • נבריש בביצה טרופה עם כפית סוכר וכפית מים, ואופים בתנור 175 מעלות עד שמזהיב, לאחר האפיה מברישים במי סוכר
  • למי שרוצה מילוי שוקולד פרווה: 6 כפות קקאו, 6 כפות שוקולית, 6 כפות סוכר ושמן לשים כל פעם טיפה ונערבב עד שנהיה משחה

שאלות ותשובות

שאלה: איזה כוס משתמשים?
תשובה: הכוס היא כוס אוניברסלית או חד פעמי חמה.

שאלה: כמה עוגות אפשר להכין מהכמות מצרכים הזו?
תשובה: המתכון לשני עוגות. 

שאלה: אפשר להחליף מילוי?
תשובה: ניתן למלא בכל מילוי אחר ולעצב אחרת.

שאלה: מה זה נטורינה?
תשובה: מרגרינה ללא שומן טראנס ..בריאה יותר.. טעם ניטראלי. 

שאלה: איך עושים את הצורה של הגביניות, כזאת?
תשובה: חותכים מרובעים את הבצק וצובטים כל שתי פינות נגדיות.

 
עוד מתכונים מבוקשים:

עוגת שמרים גבינה
עוגת שמרים גבינה
עוגת שמרים גבינה


הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

3 Comments

    1. היי עליזה, הבצק עצמו פרווה וניתן למלות אותו בכל מה שרוצים ולא רק גבינה, בהצלחה ובתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *