| | |

עוגת פרג בחושה

גם פרווה וגם חלבית, עוגה כשרה, קלה וטעימה!
בהשראת: מרי שירזי
ציון 4.27 על ידי 53 דירוגים
עוג פרג

גם פרווה וגם חלבית, עוגה כשרה מושלמת שאין תירוץ לא להכין.

עוגת פרג בחושה מנצחת, עוגה קלילה מאוד וטעימה שמכינים עם קוקוס משגע ופרג טחון טרי טרי, אופים ומקבלים עסיסיות ורכות שהפה שלכם לא פגש כמותה. וכל הטוב הזה מגיע עם שני דרכים להכנה לפי העדיפות והטעם!

חלבית או פרווה, את העוגה אפשר להכין עם מוצרי חלב ולקבל עוגה חלבית נהדרת, או בכלל להכין את העוגה בלי מוצרי חלב כלל וליהנות מעוגת פרג פרווה עסיסית וטעימה, הכל לפי העדיפות והטעם.

מתכון קל לעוגה הכי מוצלחת שיש שמכינים בדקות בלי סיבוכים וכאב ראש, ומה שנשאר אז זה רק להתענג בכל ביס. 
הכנת העוגה קלה מאוד ומהירה שכולם יוכלו להכין ולהתענג עליה בלי קשר לכישורי אפייה. אתם פשוט תתאהבו בעוגה ובהכנתה, בהתחייבות.

ספר המתכונים של מרי שירזי

עוגת פרג

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן 

עוג פרג

עוגת פרג בחושה

גם פרווה וגם חלבית, עוגה כשרה, קלה וטעימה!
ציון 4.27 על ידי 53 דירוגים
לדרג
כמות 2 עוגות
זמן הכנה: 5 minutes
באדיבות: מרי שירזי

ציוד

שתי תבניות אינגליש קייק

המצרכים

  • 3 ביצים
  • ¾ כוס שמן
  • 1 כוס קמח תופח (או קמח רגיל)
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1 כוס סוכר 
  • 1 כוס קוקוס
  • 1 כוס פרג טחון טרי
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כוס מיץ תפוזים/ חלב

אופן ההכנה

  • נערבב הכל יחדיו עד לקבלת מרקם אחיד.
  • נשמן שתי תבניות אינגליש קייק ונשפוך לתוכן את התערובת.
  • נכניס לתנור בחום 180 מעלות, כחצי שעה עד ארבעים דקות.

הערות וטיפים

  • אם רוצים להכין עוגת פרווה, אז צריך להשתמש בכוס מיץ תפוזים (כתוב למעלה)
  • אך אם מעדיפים שהעוגה תהיה חלבית אז צריך להוסיף כוס חלב במקום התפוזים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

שאלות נפוצות: עוגת פרג בחושה

באיזה כוס משתמשים?
נמדד בכוס 200 מ״ל. 
האם אפשר להשתמש בממרח פרג?
לא, זה לא אותו דבר.
איזה תבנית מתאימה?
שתי אינגליש קייק, או תבנית 24.

בלי להקציף ביצים?
בלי.

איך יודעים אם פרג הוא טוב? כשהולכים לקנות כמובן?
אני קונה רק פרג שנטחן במקום. טרי טרי ואז מאחסנת בפריזר.

אפשר לוותר על הקוקוס?
אפשר להשתמש בשקדים או אגוזים קצוצים במקום.  עדיף  "ללכת על בטוח" ולאפות לפי מתכון אחר שלא מכיל קוקוס, כמו המתכון בקישור כאן או כאן.

עוגת פרג מנצחת

מה חושבים על : עוגת פרג בחושה

  1. שרית הלר
    "עוגה מעולה"
  2. עדנה פרת
    "עוגה טעימה וקלה להכנה"
  3. זהבה רזי
    ״וואוו עוגה סוף״
  4. טובי שטר
    ״מתכון מצוין״
  5. Tamar Leist
    ״מתכון נפלא תודה על השיתוף״

    עוגת פרג בוטראשווילי
    צילום: מאיה בוטראשווילי

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!

 


הפוסט המקורי: Mary Shaked Shirazi

Similar Posts

20 Comments

    1. היי בתאל!
      המתכון הזה הוא לאפייה רגילה, אבל אפשר גם בטורבו אם יותר נוח לך או שהתנור שלך עובד טוב יותר על טורבו.
      בהצלחה 🙂

  1. 5 stars
    מתכון מעולה. יצאה עוגה עסיסית וטעימה מאוד. הייתי מוסיפה צימוקים ואגוזים קצוצים, לשדרג עת עשירות העוגה. תודה על המתכון.

  2. 5 stars
    העוגה יצאה מצויינת וזכתה לשבחים. רכה והרמונית מבחינת טעמים. היה קל מאוד להכין אותה.
    החלפתי את השמן בחמאה והקטנתי את כמות הסוכר ל 3/4 כוס.
    באופן אישי אני אוהבת פחות קוקוס עם הפרג ומעדיפה שמנת חמוצה וקינמון בפנים.
    אשמח לקבל מתכון לפרסבורגר קלה.

    1. היי נורה, מתחילים בערבוב ראשוני של הקמח, סוכר, פרג, קוקוס, סוכר וניל ואבקת אפייה.
      לאחר מכן מוסיפים את שאר החומרים הרטובים ומערבבים היטב.
      לתבנית אינגליש קייק אחת את מוזמנת להשתמש בחצי מהכמויות, בהצלחה!

  3. אכן עוגה מנצחת!!! אני מכינה בתבנית עגולה עם חור באמצע . תמיד גורפת מחמאות!!! תודה על השיתוף❤

      1. היי עליזה, לא ניסינו במתכון הספיציפי הזה אך בד"כ אם רוצים להמיר מתכון לשימוש בקמח כוסמין משתמשים באותה כמות קמח כוסמין ומפחיתים ב- 25% את כמות המים בהשוואה לקמח חיטה. בהצלחה!

    1. אפשר להשתמש בשקדים או אגוזים קצוצים במקום. עדיף  "ללכת על בטוח" ולאפות לפי מתכון אחר שלא מכיל קוקוס,
      כמו המתכון בקישור כאן: https://metukimil.co.il/2019/06/30/%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%aa-%d7%a4%d7%a8%d7%92-%d7%92%d7%9d-%d7%a9%d7%95%d7%a7%d7%95%d7%9c%d7%93-%d7%95%d7%90%d7%92%d7%95%d7%96%d7%99%d7%9d/
      או כאן: https://metukimil.co.il/2020/01/09/%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%aa-%d7%a4%d7%a8%d7%92-%d7%97%d7%9c%d7%95%d7%9e%d7%99%d7%aa/

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?