| |

עוגיות שושנים קצף לשבת

קבלו מתכון פשוט וברור להכנת עוגיות נוסטלגיות טעימות וחלומיות.
בהשראת: מאיה בוטראשווילי
ציון 4 על ידי 4 דירוגים
מתכון עוגיות שושנים

העוגיות הנוסטלגיות שזוכרים מהילדות. עוגיות שושנים של סבתות שמכינים מבצק פריך ועשיר בחלמונים עם מלית מלטפת ורכה של קצף וניל מתוק, מגלגלים יחד ופורסים לפרוסות של אושר.

הכי קשה בעוגיות אלה לפרוס לפני האפייה ולכן יש להקפיד לעקוב אחרי המתכון בדיוק, ואז ליהנות מתוצאות מענגות ומפנקות!

ספר המתכונים של מאיה בוטראשווילי 

מתכון עוגיות שושנים
צילום: מאיה בוטראשווילי

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

מתכון עוגיות שושנים

עוגיות שושנים קצף לשבת

קבלו מתכון פשוט וברור להכנת עוגיות נוסטלגיות טעימות וחלומיות.
ציון 4 על ידי 4 דירוגים
לדרג
באדיבות: מאיה בוטראשווילי

ציוד

תבנית אפייה בינונית

המצרכים

לבצק:

  • 1 חבילה חמאה קרה (200 גרם )
  • ½2 כוסות קמח לבן
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • 3 חלמונים (L)
  • ½ כוס חלב 3%

לקצפת:

  • 3 חלבונים (L)
  • ¾ כוס סוכר לבן
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל (80 גרם)

אופן ההכנה

להכנת הבצק:

  • נכניס למעבד מזון את קוביות החמאה, קמח, ואבקת אפייה ונעבד לתערובת פירורית.
  • נוסיף חלמונים וחלב ונעבד כמה שפחות, רק עד לקבלת בצק אחיד.
  • נחלק את הבצק ל-3 חלקים שווים.
  • נרדד כל חלק על נייר אפייה מקומח, למלבן בעובי קצת פחות מ-1/2 ס”מ (בגודל 20X40 ס”מ, פחות או יותר).
  • נעטוף את הבצק בניילון נצמד ולשמור במקרר יום - יומיים אם רוצים.

להכנת קצף וניל:

  • במיקסר נקציף חלבונים במהירות בינונית, עד לקבלת קצף רך ומלא בועות (בערך חצי דקה).
  • נוסיף בהדרגה סוכר (כף בכל 10 שניות). נגביר את מהירות המיקסר למקסימום ונקציף עוד 3 דקות, עד שהקצף חלק, יציב ומבריק (ללא גרגירי סוכר).
  • נוסיף אינסטנט פודינג ונקציף לאט עד לאיחוד.

המשך הכנה:

  • נחמם תנור לחום בינוני נמוך (160-170 מעלות).
  • נמרח על כל מלבן שליש מהקצף ונגלגל לרולדה (נעזרים בנייר האפייה).
  • נפרוס כל רולדה לפרוסות בעובי 3-2 ס”מ.
  • אם רוצים פרוסות יפות יותר - נקפיא את הרולדות לחצי שעה, עד להתקשות, ואז פורסים לעוגיות.
  • נשכיב את הפרוסות באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • נכניס לתנור שחומם מראש על 170 מעלות ונאפה 20-15 דקות, עד להזהבה קלה בלבד.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגיות שושנים

במה אפשר להחליף את החלב לפרווה?
אפשר להחליף את החלב במיץ תפוזים.
במה אפשר להחליף את הפודינג וניל?
אפשר להחליף את האינסטנט פודינג וניל בפודינג בטעם שוקו או ריבת חלב.
מתכון עוגיות שושנים
צילום: מאיה בוטראשווילי
מתכון עוגיות שושנים
צילום: מאיה בוטראשווילי

 


רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

 

מקור: עוגיות שושנים מתכון מאת: מאיה בוטראשווילי

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?