בואו תלמדו מהטובים שיש איך להכין מופלטה כהלכתה, המנה המרוקאית המפורסמת והמנצחת במתכון חדש שמכינים מקמח מנופה, בצק דקיק מתוק וטעים שמטגנים במחבת ומקבלים מופלטה רכה חמה וטעימה. מופלטה בקלי קלות למימונה שמכינים ממתכון פשוט שלא תאמינו כמה קל יהיה להכנה ותהיו מוכנים לחגיגה קסומה.
מתכון באדיבות: רותם אילן גור – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: מופלטה בקלי קלות למימונה
מצרכים
קילו קמח מנופה
כף שטוחה שמרים יבשים
2 כפות סוכר
חצי כפית מלח
כ-3 כוסות מים בכוס ח”פ לשתיה קרה
אופן הכנה
נלוש היטב ונשמן מבחוץ, נכסה ונתן מנוחה 20 דקות
נכין עיגולים בגודל כדור פינג פונג ונניח בתבנית מלאה בשמן
לכסות ונמתין 5 דקות
נחמם מחבת טפלון, נפתח את הבצק עם השמן ונניח במחבת, אחרי כמה שניות נהפוך ונניח על המופלטה שהפכנו מופלטה נוספת, אחרי כמה שניות נהפוך שוב ביחד ושוב נניח מופלטה חדשה מלמעלה וכך להמשיך… אחרי שיש לנו בערך 10 מופלטות בערימה במחבת נוציא ונכסה, ונמשיך כך עם שאר הבצק
תמונות ותגובות מהגולשים:
- קארין עמיאל: “איזה כיף מופלטה מושלמת!”
- שירה אדלר: “גם אמא שלי הכינה לי, אין מופלטה זה הדבר הכי טעים שיש!”
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: ספינג’ אוורירי אוריגינל
- מתכון: לחמניות שום ועשבי תיבול
- מתכון: חלה לשבת (כולל סרטון קליעת חלה)
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!