| | | |

עוגת גבינה אפויה לפסח

עוגת גבינה אוורירית וקלילה לפסח טעימה וקלה להכנה!
בהשראת: רותם גור
ציון 4.50 על ידי 10 דירוגים
עוגת גבינה אפויה לפסח

המתכון האולטימטיבי לעוגת גבינה לפסח.

עוגת גבינה מושלמת ואוורירית כמו ענן, עם מלית קטיפתית שמשלבת גבינה לבנה וגבינת שמנת, יוצאת עשירה ונימוחה ואוי כמה גבוהה!

מכינים עוגה זו בקלות ובמהירות במתכון ברור שהכי כדאי להכין לחג, כי על עוגת גבינה זו לא מוותרים בפסח!

ספר המתכונים של רותם גור

עוגת גבינה אפויה לפסח
צילום: רותם גור

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

עוגת גבינה אפויה לפסח

עוגת גבינה אפויה לפסח

עוגת גבינה אוורירית וקלילה לפסח טעימה וקלה להכנה!
ציון 4.50 על ידי 10 דירוגים
לדרג
זמן הכנה: 15 minutes
זמן בישול/אפייה: 1 hour
באדיבות: רותם גור

ציוד

1 תבנית 24-26
1 כוס חד פעמית לשתייה חמה
1 קערה לערבוב

המצרכים

  • 6 יחידות ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 2 יחידות סוכר וניל
  • 1 יחידה פודינג וניל
  • 4 כפות גדושות קורנפלור
  • 750 גרם גבינה לבנה 5%
  • 1 גביע שמנת של פעם

אופן ההכנה

  • נפריד 6 ביצים ונשאיר בחוץ לטמפרטורת החדר, נקציף את החלבונים ונוסיף בהדרגה כוס סוכר (חד פעמית לשתיה חמה) ו2 סוכר וניל עד לקצף תפוח ויציב.
  • בקערה נפרדת נקציף חלמונים, נוסיף בהדרגה 1/4 כוס סוכר, 3 כפות גדושות פודינג וניל, 4 כפות גדושות קורנפלור, 750 גרם גבינה לבנה 5 אחוז וגביע שמנת של פעם (את הגבינה והשמנת נוציא לפני מהמקרר שיהיו בטמפרטורת החדר).
  • נאחד ביחד את שתי הבלילות בתנועות קיפול עדינות.
  • בתחתית התנור נניח תבנית עם מים ואת העוגה נניח בשליש התחתון של התנור בתוכנית רגילה (קו למעלה וקו למטה).
  • נעביר את הבלילה לתבנית 24/26 משומנת ונכניס לתנור שחומם חצי שעה מראש ל 200 מעלות לחצי שעה.
  • אחרי חצי שעה נוריד את המעלות ל160 ולאפות עוד חצי שעה. אחרי שעת אפיה נכבה את התנור ולא לפתוח בשום שלב גם שעה אחרי שכיבינו את התנור
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת גבינה אפויה לפסח

שאלה: האפייה בטורבו?
לא, רגילה שני קווים מקבילים.
 אין לעוגה שום תחתית (כמו עוגיות או בצק פריך?)
לא… זה ההשתקפות מהצלחת.

 


Similar Posts

5 Comments

      1. היי אסיה, מעבירים את העוגה למקרר למשך הלילה כשהיא מגיעה לקירור מוחלט. בהצלחה ובתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?