| | | |
קבלו עוגת הגבינה שהיא ההגדרה המדויקת של אושר ושמחה. עוגת גבינה חלומית כשרה לפסח שמכינים מתחתית חלומית של פתי בר או עוגיות פסח, עם קצפת עננית ומלטפת מעל. עוגת גבינה כזאת היא החולשה של כולם, לכן לא תהיו רגועים עד שתראו אותה אצלכם במקרר, ועכשיו כבר אין תירוץ לא להכין, לא תפסיקו ליישר!

מתכון באדיבות: מירב גביש – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת גבינה גבוהה ואוורירית לפסח

מצרכים 

קוטר תבנית 26
180 מע׳, 50-60 דקות
לתחתית:
150 גרם פתי בר/עוגיות לפסח
75 גרם חמאה מומסת
1 כף סוכר
מילוי:
750 גרם גבינה לבנה 9%
5 ביצים מופרדות (5 חלמונים, 5 חלבונים)
1 כוס סוכר
קורט מלח דק
3 כפות קמח תפוחי אדמה
3 כפות אינסטנט וניל
1 שקית סוכר וניל או כפית תמצית וניל טהורה
לקרם פודינג וניל:
1 כוס חלב
250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
1 שקית פודינג וניל


אופן הכנה 

  • נחמם תנור ללא טורבו ל-180 מעלות. נניח בתחתית התנור תבנית מלאה במים עד מחציתה.
  • טוחנים את העוגיות לפסח (או פתי בר), הסוכר והחמאה לפרורים. נשטח ונהדק היטב בתחתית התבנית.
  • נקציף את החלבונים ונוסיף את הסוכר והמלח בהדרגה (בדקה הראשונה) עד קבלת קצף יציב ומבריק. נקציף כ-8 דק׳.
  • בקערה נפרדת נערבב היטב (שלא יישארו גושים) לבלילה חלקה את הגבינה לבנה עם החלמונים, הקמח תפוחי אדמה, אינסטנט וניל, וסוכר וניל.
  • נקפל בעדינות חצי מכמות הקצפת לתוך בלילת הגבינה עד קבלת תערובת אחידה, נוסיף את שאר הקצפת ונקפל בעדינות. ניצוק את התערובת על פירורי העוגיות ונחליק את פני העוגה.
  • נעבור לאפייה: אופים 50-60 דק׳, עד שהעוגה זהובה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש (עלולים להיווצר סדקים שיסגרו בהמשך). נכבה את התנור ונשאיר את העוגה בתוך התנור למשך שעה. נוציא את העוגה מהתנור, נצנן בחוץ.
  • 6. לקרם פודינג וניל: נקציף את המצרכים 3 דק׳ במהירות גבוהה נמרח על העוגה. נעביר למקרר ל-6 שעות.
  • טיפים:
  •  רצוי להכין את העוגה יום מראש.
  • אפשר לערבב 2 סוגי גבינה לבנה 9% ו-5%

שאלות ותשובות

שאלה: מה אפשר לשים במקום קמח תפוחי אדמה?? לא בפסח.
תשובה: אפשר להחליף בקמח רגיל או להוסיף 2 כפות פודינג וניל.

שאלה: מה הכוונה עוגיות לפסח? איזה סוג עוגיות?
תשובה: כמו עוגיות יין. מה שיש בסופר.

שאלה: יש הבדל בין אינסטנט וניל לפודנג וניל?
תשובה: לא אין זה אותו דבר.

שאלה: חייב קמח תפוא?
תשובה: אפשר להחליף בקמח מצה דק או קורנפלור.

שאלה: צריך לשמן את התבנית לפני שמשטחים את העוגיות ?
תשובה: אפשר לשמן, לא חובה.

תמונות ותגובות מהגולשים: 

  • אנגליקה פינסקי : "תודה לך"

עוד מתכונים מבוקשים לפסח:

עוגת גבינה גבוהה ואוורירית


הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

6 Comments

  1. היי
    המתכון נהדר אבל יש לי שאלה
    כל עוגת גבינה שאני איפה עולה יפה במהלך האפיה וכשהיא בתנור הכבוי צונחת
    האם זו בעיה בתנור? כי ניסיתי את כל השיטות

    1. טבעי שעוגת גבינה תצנח מעט, במיוחד אם אין בה קמח, את מוזמנת להוסיף מעט אינסטנט פודינג וניל שיכול לעזור לה לשמור על מים וגובה.

    2. היי
      כך גם קרה לי עד ששמעתי פעם את קרן גורן מציעה לשמן היטב את התבנית כולל דפנות לא להשאיר חלק לא מכוסה ומאז העוגה לא צונחת
      גם אפיה של 20דק בחום של 150 ואז 1 שעה בחום של 120 בהצלחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Advertisements