| | |
אם גם אתם כל הזמן חולמים להכין כמו בקונדיטוריה, אז הגיע הזמן להגשים את החלום! עוגיות מקרון איטלקי ללא גלוטן מטריפות ומקצועיות שמכינים בדיוק ובסבלנות כי בעוגיות מושלמות כאלה לא מתפשרים. מקרונים בגוונים וצבעים רבים שאפשר להכין עם מלית בהרבה טעמים שונים. הכי מומלץ להכין עוגיות מקרון אלה שהן מלכות העוגיות לפחות פעם אחת בחג, כי על חוויה מתוקה כזו לא מוותרים. 

מתכון באדיבות: רונית אבו-חצירה – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגיות מקרון מושלמות

מצרכים 

חובה הכנה עם משקל מדידה ומד חום
250 גרם אבקת סוכר
250 גרם אבקת שקדים
80 גרם חלבון מיושן
למלית פיסטוק
גבינה שמנת עם אחוז גבוה לפחות 30%פלוס , מחית טבעית של פיסטוק מערבבים למרקם חלק ומוסיפים פיסטוק טבעי קצוץ כאבקה זה יוצא מושלם
למלית פרי
3 כפות ריבה מעורבבת עם 150 גרם שמנת 250 גרם שוקולד לבן
למלית קפה
300 גרם שמנת
500 גרם שוקולד לבן
10 גרמים אבקת נס קפה
למרנג
80 גרם חלבון
לסירופ סוכר
225 גרם סוכר
60 גרם מים


אופן הכנה 

    • קודם את השקדים יחד עם אבקת סוכר נשים במעבד מזון לתערובת אחידה יחד ונסנן במסננת צפופה, חייבים להגיע לאבקה חלקה, נשים את 80 גרם החלבונים ונערבב לעיסה דביקה, כאן השלב אם אתם מעוניינים בצבע המקרון אז מוסיפים 3 טיפות צבע מאכל איכותי ומערבבים .
    • עוברים לשלב השני, על הגז בסיר נשים את 225 גרם סוכר יחד עם 60 גרם מים בזמן שהסיר צריך להגיע לרתיחה של 121 .
    • נתחיל עם המיקסר 80 גרם חלבונים במהירות בינונית שיצור קצף לבן , כאשר הסירופ מגיע לטמפרטורה מדויקת של 121 מעלות נוריד במיקסר למהירות נמוכה ונשפוך את הסירופ בהדרגה לאט לאט וכאשר כל הסירופ במיקסר נותנים 3 דקות על מהירות נמוכה ונמשיך על מהירות בינונית עד שמגיעים לטמפרטורה של 35 מעלות במיקסר .
    • נעבור כעת לשלב השלישי, נקפל את המרנג עם במסה היבשה ששתי המסות התאחדו יחד למסה אחידה וחלקה .
    • נעבור לשלב רביעי, נעביר לשקית זילוף עם צנתר מספר 9 .
    • על משטח סיליקון או תבנית עם נייר אפיה סיליקון נזלף עיגולים מדויקים זילוף מלמעלה בצורת מטבע במרווחים של 3 ס״מ אחד מהשני .
    • כעת לשלב חמישי, נחמם תנור על 140-150 מעלות .
    • המקרון נכנס לתנור לאחר ששהה 45 דקות בחוץ, ואז אופים ל 10-15 דקות לא יותר .

 

  • למילוי שוקולד : נרתיח שמנת ושופכים שוקולד ואז נערבב למסה חלקה ונשים במקרר לפחות יום אחד .
  • למלית קפה : נרתיח שמנת וקפה יחד ונשפוך שוקולד מערבבים למסה חלקה למקרר ליום אחד .
  • למלית פרי : נביא לרתיחה את השמנת ונשפוך על השוקולד ונערבב שהשוקולד נמס מערבבים עם הריבה הרצויה .

 
טיפ: המקרון נשמר שלושה ימים במקרר , טעים לאכילה יותר ביום למחרת. ניתן להקפיא ולהוציא שעה לפני אכילה.
 

שאלות ותשובות

שאלה: מה המתכון למילוי פררו רושה?
תשובה: גבינת מסקרפונה עם שוקולד אגוזים לוז באחוז גבוהה של אגוזים.
שאלה: האם אפשר לעשות עם השקדים הטחונים שנמכרים בשקיות בסופר?
תשובה: מומלץ מחנות תבלינים קילו עולה 48 שח בערך.

 
עוד מתכונים מבוקשים לפסח:

עוגיות מקרון לפסח


הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

3 Comments

    1. היי ליז!
      את צודקת. אכן המתכון הזה נבנה בתחילת דרכנו.
      אבל בתקופה האחרונה, אנחנו עורכים שדרוג רציני ומסיבי מאוד של המתכונים באתר שלנו.
      מקווים שתוכלי להבחין בשינויים שנעשו עד כה, נשמח שתישארי איתנו 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *