Advertisements
| | |

עוגת שוקולד לפסח רכה ונימוחה

עוגת שוקולד טעימה עם אפשרות להכנה גם כפרווה וכמובן כשרה לפסח!
בהשראת: הילה ליברטי
ציון 4.40 על ידי 43 דירוגים
עוגת שוקולד לפסח
Advertisements

לכבוד פסח הקרב קבלו את העוגת השוקולד שתככב אצלכם לאורך החג.

עוגת שוקולד לפסח רכה ונימוחה, ואפילו אפשר להכין אותה פרווה. עוגה טעימה שמורכבת מתחתית שוקולדית נמסה בפה עם ציפוי רך ומלטף של גנאש שוקולד.

מתכון קל וקליל שמנסים פעם אחת ופשוט מתמכרים, אז קדימה למה אתם מחכים!

ספר המתכונים של הילה ליברטי

עוגת שוקולד לפסח רכה
צילום: הילה ליברטי

Advertisements

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

עוגת שוקולד לפסח

עוגת שוקולד לפסח רכה ונימוחה

עוגת שוקולד טעימה עם אפשרות להכנה גם כפרווה וכמובן כשרה לפסח!
ציון 4.40 על ידי 43 דירוגים
לדרג
זמן הכנה: 20 minutes
זמן בישול/אפייה: 30 minutes
באדיבות: הילה ליברטי

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית
תבנית אפייה מלבנית 20*30 או עגולה 22-24
Advertisements

המצרכים

לבצק

  • 5 ביצים (להפריד)
  • כוס קמח תופח כשר לפסח
  • 3 כפות קקאו
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 1 כוס סוכר
  • 3/4 כוס שמן

לציפוי

  • 1 שמנת צמחית (250 מ"ל, אפשר מתוקה למי שמעדיף.)
  • 2 חפיסות שוקולד מריר (200 גרם סה"כ)
Advertisements

אופן ההכנה

  • לנפות קמח וגם קקאו
  • נאפה אותה בדיוק בגודל התבנית חד פעמי המלבנית שרשמתי 22*30 .לא התבנית העמוקה.
  • נקציף ביצים שלמות ללא הפרדה.. עם כוס סוכר (אפשרי גם להפריד ביצים) נוסיף את הסוכר בהדרגה. לאחר שהקצף גבוה ויציב ננמיך מהירות.
  • נוסיף את מהמיץ והשמן.
  • נוסיף קמח וקקאו, וכשהתערובת אחידה נשמן תבנית וניצוק לתוכה.
  • נחמם תנור 170-180 מעלות ונאפה על טורבו כ-25 עד 30 דקות, ולבדוק עם קיסם.
  • עם הוצאת העוגה נחורר מעט חורים מעל (עם קיסם).
  • למזוג מעל את הגנש.

להכנת הציפוי:

  • נחמם את השמנת בפולסים במיקרו ועם הרתיחה נשבור את השוקולד
  • ונמתין דקה ואז נערבב היטב ונצפה.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

Advertisements


שאלות נפוצות: עוגת שוקולד לפסח

אפשר מקמח רגיל?

קמח תופח או רגיל + כפית אבקת אפייה.

עם קמח תפוחי אדמה במקום התופח?

כן אבל תצא מעט נמוכה אבל טעימה.

 


הבמה כולה שלכם:
"עוגה בחושה טעימה. לשבת ? ולנכדים שלי!"
מאיה בוטראשווילי
עוגת שוקולד לפסח רכה
צילום: מאיה בוטראשווילי
עוגת שוקולד לפסח
צילום: מאיה בוטראשווילי

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!

מקור: Hila Liberty

Advertisements

Similar Posts

19 Comments

  1. 5 stars
    עוגה נהדרת.
    מהירת הכנה טעימה מאד, עסיסית ושומרת על הטעם הנהדר גם אחרי שבוע ימים !!!!

    1. היי אורן!
      תודה על התגובה. אנחנו מתנצלים שהמתכון לא יצא כמו שציפית. נשמח לדעת עוד פרטים לגבי החוויה שלך כדי שנוכל ללמוד ממנה ולשפר את המתכון.

    1. היי אלכסנדרה! תודה שהגבת 🙂
      את בהחלט יכולה להחליף מיץ תפוזים בקפה עם חלב, אין שום בעיה, רק לדאוג שהקפה יהיה פחות או יותר בטמפרטורת החדר ולא חם מאוד.

      1. רשום במתכון כוס כוס קמח תופח
        מה זה אומר פעמיים?
        לשים 2 כוסות או זה טעות?

      2. היי רוחמה!
        מתנצלים על הבלבול, תודה שהערת לתשומת ליבנו. מדובר בכוס אחת בלבד, המתכון תוקן 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements