ארוחות צהרייםללא גלוטןמתכונים לפסחצמחוני

פיצה כשרה לפסח סופר מושלמת

אחרי הרבה נסיונות ומחקרים סוף סוף הבאנו לכם הפיצה הכי מושלמת וטעימה לחג. קבלו פיצה כשרה לפסח מבצק הרבה יותר אוורירי וגמיש עם שפע של צבעי ירקות מעל כמו שמתחשק עם רוטב משגע. מתכון פשוט וקל לפיצה מטריפה לפסח שתטשטש לכם את החושים, כבר לא צריך לא דומינוס ולא האט עם מתכון כזה.

מתכון באדיבות: סוניה סאני בו הרוש – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: פיצה כשרה לפסח סופר מושלמת

מצרכים 

לבצק
1 שקית של תערובת להכנת מאפי שמרים לפסח של אסם(350 גר)-ללא גלוטן
2 כפות גדושות קמח תפו”א
1 כפית גדושה אבקת אפייה
2 כפות סוכר
1 כף שטוחה מלח
3 כפות שמן זית
1 ביצה
1 כוס מים פושרים( כוס חד פעמי לשתייה קרה)

לרוטב
מטגנים עם מעט שמן 1 בצל גדול קצוץ עד להזהבה,מוסיפים 2 שיני שום כתושות ומערבבים, מוסיפים קופסא קטנה של עגבניות מרוסקות ומתבלים במלח,פלפל שחור גרוס,פפריקה מתוקה,תבלין לפיצה או אורגנו וקצת סוכר בגלל החומציות ומערבבים, מבשלים כמה דקות ומתקנים טעמים אם צריך.


אופן הכנה 

  • נחמם תנור ל180 מעלות (על טורבו אבל אפשר כמובן אפייה רגילה).
  • שמים בקערה את שקית תערובת הקמח עם 2 כפות קמח תפו”א וכפית א.אפיה ונערבב עם כף מעץ, נוסיף 2 כפות סוכר ונערבב ומוסיפים כף מלח ונערבב (אני השתמשתי בכף מעץ)
  • נוסיף את שמן הזית והביצה ונערבב
  • נתחיל להוסיף את המים בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד..
  • לאחר שהבצק מתגבש לגוש נפזר מעל מעט קמח תפו”א ונתחיל ללוש עם היד לקבלת בצק אחיד וחלק
  • נתיז עם ספריי קצת שמן מעל ונכסה במגבת מטבח, נניח בצד לחצי שעה ובינתיים נכין את רוטב הפיצה..
  • נשים נייר אפייה על תבנית אפיה ונקמח טיפה עם קמח תפו”א, נעביר את הבצק לתבנית ומתחילים לפתוח עם ידיים משומנות את הבצק לעיגול, או אפשר להעזר במערוך
  • נשים מעל את רוטב העגבניות, נפזר גבינה צהובה ושמים מה שאוהבים: זיתים ,פטריות וכו’ ומכניסים לתנור
  • נאפה עד להזהבה יפה משהו כמו 20 דקות חצי שעה ,תלוי בתנור..
  • אם אוהבים שהתחתית אפוייה טוב, 5 דקות לפני שמוציאים נעביר את התבנית לתחתית התנור,שיהיה אפוי טוב גם בתחתית

שאלות ותשובות

שאלה: במקום התערובת קמח שמרים מה אפשר?
תשובה: ניסיתי המון מתכונים עם כל סוגי הקמחים עד שהגעתי לתוצאה המושלמת ולכן לא אמליץ על שום תחליף אחר.

שאלה: לא צריך לאפות את הבצק לפני שמורחים את רוטב העגבניות והתוספות?
תשובה: לא , זה נאפה מצוין.

שאלה: מהי תערובת הקמחים?
תשובה: בבקשה.

שאלה: אפשר קמח לעוגה דק במקום קמח תפוחי אדמה?
תשובה: המרקם שונה, יצא דחוס מידיי וכבד. 

שאלה: ה-2 כפות קמח תפא זה הכרחי ?
תשובה: זה השדרוג של הבצק יחד עם א.אפיה וזה עושה את הבצק הרבה יותר אוורירי וגמיש.

 

תמונות ותגובות מהגולשים: 

  • שרית קטרי : הכנתי ויצא מושלם!!! תודה על המתכון היה שווה לחכות ולנסות”
  • אביבית כרמי : מושלם
  • אתי מכלוף : מאוד טעימה ומוצלחת”

 

עוד מתכונים מבוקשים לפסח:

פיצה כשרה לפסח

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker