פיצה כשרה לפסח סופר מושלמת
פיצה כשרה לפסח הכי טעימה ומושלמת שתמצאו ברשת.
אחרי הרבה ניסיונות ומחקרים סוף סוף הבאנו לכם הפיצה הכי מושלמת וטעימה לחג. קבלו פיצה כשרה לפסח מבצק הרבה יותר אוורירי וגמיש עם שפע של צבעי ירקות מעל כמו שמתחשק עם רוטב משגע.
מתכון פשוט וקל לפיצה מטריפה לפסח שתטשטש לכם את החושים, כבר לא צריך לא דומינוס ולא האט עם מתכון כזה.
ספר המתכונים של סוניה סאני בן הרוש
למה באמת כדאי לכם: פיצה כשרה לפסח
- פיצה קלילה וטעימה שתסגור לכם את הפינה לארוחת הערב.
- פיצה מהירה להכנה ולא מצריכה ניסיון באפייה.
- טעם מושלם שמרגיש ממש כמו הדבר האמיתי.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
המצרכים
מצרכים לבצק
- 1 שקית שקית של תערובת להכנת מאפי שמרים לפסח של אסם (350 גר-ללא גלוטן)
- 2 כפות גדושות קמח תפו"א
- 1 כפית גדושה אבקת אפייה
- 2 כפות סוכר
- 1 כף שטוחה מלח
- 3 כפות שמן זית
- 1 יחידות ביצה
- 1 כוס מים פושרים (כוס חד פעמי לשתייה קרה)
מצרכים לרוטב
- 1 יחידות בצל גדול קצוץ
- 2 יחידות שיני שום כתושות
- 1 יחידה קופסא קטנה של עגבניות מרוסקות
- 1 קורט מלח
- 1 קורט פלפל שחור גרוס
- 1 קורט פפריקה מתוקה
- 1 קורט תבלין לפיצה או אורגנו
- 1 קורט סוכר
אופן ההכנה
- מטגנים עם מעט שמן 1 בצל גדול קצוץ עד להזהבה, מוסיפים 2 שיני שום כתושות ומערבבים, מוסיפים קופסא קטנה של עגבניות מרוסקות ומתבלים במלח,פלפל שחור גרוס,פפריקה מתוקה,תבלין לפיצה או אורגנו וקצת סוכר בגלל החומציות ומערבבים, מבשלים כמה דקות ומתקנים טעמים אם צריך.
- נחמם תנור ל180 מעלות (על טורבו אבל אפשר כמובן אפייה רגילה).
- שמים בקערה את שקית תערובת הקמח עם 2 כפות קמח תפו"א וכפית א.אפיה ונערבב עם כף מעץ, נוסיף 2 כפות סוכר ונערבב ומוסיפים כף מלח ונערבב (אני השתמשתי בכף מעץ)
- נוסיף את שמן הזית והביצה ונערבב
- נתחיל להוסיף את המים בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד..
- לאחר שהבצק מתגבש לגוש נפזר מעל מעט קמח תפו"א ונתחיל ללוש עם היד לקבלת בצק אחיד וחלק
- נתיז עם ספריי קצת שמן מעל ונכסה במגבת מטבח, נניח בצד לחצי שעה ובינתיים נכין את רוטב הפיצה..
- נשים נייר אפייה על תבנית אפיה ונקמח טיפה עם קמח תפו"א, נעביר את הבצק לתבנית ומתחילים לפתוח עם ידיים משומנות את הבצק לעיגול, או אפשר להעזר במערוך
- נשים מעל את רוטב העגבניות, נפזר גבינה צהובה ושמים מה שאוהבים: זיתים ,פטריות וכו' ונכניס לתנור.
- נאפה עד להזהבה יפה משהו כמו 20 דקות חצי שעה ,תלוי בתנור..
- אם אוהבים שהתחתית אפויה טוב, 5 דקות לפני שמוציאים נעביר את התבנית לתחתית התנור, שיהיה אפוי טוב גם בתחתית.
הערות וטיפים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: פיצה כשרה לפסח
מה אפשר לשים במקום התערובת קמח שמרים? ניסיתי המון מתכונים עם כל סוגי הקמחים עד שהגעתי לתוצאה המושלמת ולכן לא אמליץ על שום תחליף אחר. |
לא צריך לאפות את הבצק לפני שמורחים את רוטב העגבניות והתוספות? לא , זה נאפה מצוין. |
מהי תערובת הקמחים? תערובת להכנת מאפי שמרים של פסח. |
אפשר קמח לעוגה דק במקום קמח תפוחי אדמה? המרקם שונה, יצא דחוס מידיי וכבד. |
ה-2 כפות קמח תפו"א זה הכרחי? זה השדרוג של הבצק יחד עם אבקת אפיה וזה עושה את הבצק הרבה יותר אוורירי וגמיש. |
הבמה כולה שלכם:
"הכנתי ויצא מושלם!!! תודה על המתכון היה שווה לחכות ולנסות" שרית קטרי
"מאוד טעימה ומוצלחת" אתי מכלוף
"הכנתי ממצות חלב וביצים במחבת. יצא מושלם" הדס סדובסקי
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני פסח מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: סוניה סאני בן הרוש