| | | |

עוגת שוקולד וקוקוס לפסח

עוגה חגיגית ומושלמת שתרשים גם ביופיה וגם בטעמה. חוויה בכל ביס!
בהשראת: סיגל פרץ ברמר
ציון 3.50 על ידי 2 דירוגים
מתכון עוגת שוקולד וקוקוס לפסח

פסח ממש מעבר לפינה והגיע הזמן להכיר את הכוכבת של החג בביתכם. עוגת שוקולד וקוקוס לפסח שמכינים מתחתית שוקולדית במיוחד,

מלית מלטפת ורכה שמורכבת מקרם קוקוס וקרם וניל, ואז מצפים בסירופ מהמם עם שבבי קוקוס מתוקים. עוגה חגיגית ומושלמת שתרשים גם ביופיה וגם בטעמה. חוויה בכל ביס!

ספר המתכונים של סיגל פרץ ברמר

מתכון עוגת שוקולד וקוקוס
צילום: סיגל פרץ ברמר

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון עוגת שוקולד וקוקוס לפסח

עוגת שוקולד וקוקוס לפסח

עוגה חגיגית ומושלמת שתרשים גם ביופיה וגם בטעמה. חוויה בכל ביס!
ציון 3.50 על ידי 2 דירוגים
לדרג
באדיבות: סיגל פרץ ברמר

ציוד

תבנית אפייה בינונית

המצרכים

  • 4 ביצים (מופרדות)
  • ½ כוס קקאו
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)

לקרם קוקוס:

  • ¾2 כוסות קוקוס
  • 1 כוס חלב
  • 1 כוס סוכר
  • 1 חבילה חמאה (100 גרם)

לקרם וניל:

  • 2 מיכלי שמנת מתוקה (500 מ"ל)
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • ½ כוס חלב

לציפוי:

  • שוקולד מריר (100 גרם )
  • 2 כפיות חמאה
  • 2-3 כפות חלב

לקישוט: (לא חובה)

  • שבבי קוקוס (ממותקים ואפויים)

אופן ההכנה

  • נפריד את הביצים, נקציף את החלבונים כ-2 דקות ונוסיף בהדרגה כוס סוכר לקצף יציב.
  • נערבב את החלמונים עם אבקת האפייה ונקפל לתוך הקצף.
  • נוסיף את הקקאו (רצוי להעביר את הקקאו דרך מסננת כדי שלא יהיו גושים בתערובת ), ונערבב בעדינות עד לקבלת בלילה חלקה.
  • נחמם תנור לחום של 180 מעלות, יוצקים את הבסיס לתבנית משומנת, ואופים כ-25 דקות, או עד שקיסם יוצא יבש.
  • נקרר, העוגה תופחת וצונחת זה בסדר לא לדאוג.

להכנת קרם קוקוס:

  • נשים את כל החומרים בסיר קטן על אש בינונית, ונערבב עד שהחמאה נמסה.
  • נקרר מעט ונמרח על הבסיס הקר להכניס למקפיא ל-10 דקות.

להכנת הקרם וניל:

  • במיקסר נקציף שמנת, אינסטנט פודינג וניל וחלב לקצפת יציבה מורחים על העוגה, ונניח במקרר.

להכנת ההציפוי:

  • נמיס במיקרוגל או בסיר כפול את השוקולד עם החמאה והחלב, עד שנוצרת תערובת חלקה.
  • מצפים את העוגה בשוקולד, מקררים לילה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת שוקולד וקוקוס לפסח

הציפוי זה 2 כפיות חמאה מומסת?
לא, להכניס את החמאה קרה עם השוקולד והחלב למיקרוגל.
אפשר לעשות אותה פרווה?
אם אוהבים את הטעם של השמנת צמחית אז כן מחליפים את החלב במתכון בחלב קוקוס, את החמאה במחמאה , ואת השמנת בשמנת צמחית.
האם שמת שקף מסביב לאחר האפייה?
כן שמתי שקף אבל זה לא חובה.
אפשר להכין בתבנית חד פעמית בינונית ולהכפיל כמויות?
אפשר להכין אותה בתבנית חד פעמית הבינונית לא הגדולה ואין צורך להכפיל כמויות היא פשוט תצא נמוכה יותר.
מתכון עוגת שוקולד וקוקוס לפסח
צילום: סיגל פרץ ברמר
מתכון עוגת שוקולד וקוקוס
צילום: סיגל פרץ ברמר

 

רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: עוגת שוקולד וקוקוס לפסח מתכון מאת: סיגל פרץ ברמר

מוזמנים גם לבקר בקבוצתה אפייה ביתית סיגל ברמר וגם באתר 

 

Similar Posts

2 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?